URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Aprilie 2023, 18:00

„Bulevardul Nufărul tună și trăsnește!”: Orădeni deranjați de motoarele turate pe cel mai nou bulevard din oraș (VIDEO)

De Paște, orădenii care locuiesc în blocurile de pe Bulevardul Nufărul au fost poluați fonic.

Liniștea specifică zilelor nelucrătoare a fost „spartă” de motoarele turate de șoferi sau motocicliști, care odată ce prind culoarea verde la semafor, accelerează puternic, profitând de calitatea bună a carosabilului, recent modernizat.

„Bulevardul Nufărul a devenit pista de distracție pentru infractorii auto și moto din oraș”, se plânge un cititor al BIHOREANULUI, care locuiește într-unul din blocurile de la șosea.

În prima și a doua zi de Paște, bărbatul a filmat, de la geamul apartamentului său, mai mulți motocicliști care au accelerat puternic când au pornit de la semafor, producând o gălăgie specifică.

Unii dintre ei au intrat și în parcarea localului McDonald’s, ocazie cu care și-au turat motoarele și mai aproape de geamurile oamenilor.

„Am sunat la 112 și am avut următoarea experiență: polițistul era deja enervat, pentru că apelul meu nu este o “urgență”. Sutele sau miile de oameni care nu pot să doarmă nici măcar cinci minute din cauza încălcătorilor de lege unde ar fi, ca și categorie?!”, se întreabă reclamantul.

Același polițist i-a spus bărbatului că motocicletele care îl poluează fonic sunt conforme și doar produc un zgomot specific, așa că nici oamenii legii nu i-ar putea opri pe șoferi.

„Mi s-a spus că Poliția Oradea este singura din țară care are sonometru, chiar două. Degeaba, dacă nu le folosesc”, mai spune orădeanul.

Experiența de Paște l-a convins că orădenii sunt la mila tinerilor care își stimulează adrenalina turând motoarele.

„În fiecare weekend, bulevardul Nufărul tună și trăsnește de la zgomotele motocicletelor și mașinilor, distrugându-ne liniștea și sănătatea mentală sutelor sau miilor de oameni care suntem blestemați să locuim în jurul bulevardelor”, concluzionează bărbatul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
du-te bă
Ce-ai mă pensionarule? Va dati seama ca i-o fi trebuie vreo 2 luni sa stranga atatea motoare si tobe pe filmare. Bihoreanule, ai crezut ca au fost filmate intr-o singura zi toate? În fine. Pensionarule, du-te bă in vârful muntelui că acolo nu te deranjeaza nimeni. Toti avem o problema cu zgomotul noaptea dar sa te deranjeze traficul, trebuie sa fii chiar nesocializat, necivilizat...idiot de-a dreptul.
Postat 20 Aprilie 2023, 18:49 de DanD
nonteles
nontzeles oradeanu ca nu mai ie orasu lui ? ca ie loan la arindasii cari stau pe dealurilii sau in afara , ca in oras a ramas doar saracimile si viniturilii pen care se face investitiile(adica luai/furai si banilii care saracilii inca nu le produsera) , si ca la bulivard nu mai ie ca in 1956..
Postat 20 Aprilie 2023, 06:28 de sodelica
Nu pot înțelege !!!
De ce se dau așa de mari acești donatori de organe! Mulți au plecat spre apus și nu s-au mai întors din cauza prostiei lor.
Postat 20 Aprilie 2023, 01:21 de Morometul
pansia e plictisitoare
Ii inteleg intr-o oarecare masura omului deranjul, dar cand stai la bulevard, iti asumi cateva inconveniente. Ce-ar dori stimabilul, sa se interzica circulatia prin Nufarul? Si eu tot pe bulevard stau, mai aud motoare, masini, salvari, pompieri, samd, dar sa ma pun sa fac video cu deranjul meu... e cale lunga :). Probabil cand o sa ies si eu la pensie si n-o sa mai rezist cu galagia, o sa vand apartamentul de la bulevard si o sa-mi iau o casuta intr-un sat apropiat orasului unde voi putea avea parte de toata linistea posibila.
Postat 20 Aprilie 2023, 00:59 de marius_ro
Băgă propaganda tare după o pauză de sărbători :::)))
Ce aveți ma, ce nu va place??
Postat 19 Aprilie 2023, 23:19 de Sandu2100
Citizen
Din ce am vazut pe acest video nu erau rable tuningate ci motoare si nici vitezomani care sa scoata untul din ele nu am vazut, banale cunostinte depre un motor daca ai avea ai intelege ca sunetele ce se auzeau pe filmare erau specifice standard fiecarui moped in parte . E usor sa comentezi cand esti pe la ga , ca nu te incurca mintea
Postat 19 Aprilie 2023, 21:17 de Mare_blue17
Bulevard
Aici nu bulevardul este de vina,ci donorii de organe debili care nu sunt in stare sa iasa din oras cu rablele tuningate.
Postat 19 Aprilie 2023, 21:04 de Citizen
ORAȘAN
Ce este asa greu de inteles ca asta inseamna urbanizare ??? Asta este dezavantajul de axsta la bloc in oras ! Nu poti sa ai linistea decla tara mai ales daca locuirsti oe un bulevard principal cu 4 benzi . Ia mai plimbati-va prin Paris , Amsterdam , Wiena ,etc.. si sa va aud apoi comentarii . Cu cat e mai mare orasul ( sau Bulevardul ) e normal sa creasca si galagia
Postat 19 Aprilie 2023, 20:34 de Mare_blue17
cand vad stiri ca asta
imi dau seama de ce oamenii de la McD lacu rosu care se plang PE BUNE nu au nici o sansa sa se faca ceva. Fiindca vezi un scelerat care filmeaza trafic normal si apoi lumea crede ca si aia sunt nebuni. Desi acolo chiar este o problema majora la 2 metri de geamuri.
Postat 19 Aprilie 2023, 20:24 de jijijupanu
un mare kkt
Toata zona e undezastru dupa modernizare, semaforizarea, parcarile, traficul pietona. Bine ca s-au tocat banii pe firmele de casa, toata gasca a castigat. Buzunarele pline, bine ca s-a facut. Noroc ca acum iar schimba canalele a treia oraa pe langa borduri, dar bine ca se face, asa spune propaganda
Postat 19 Aprilie 2023, 19:36 de adi13
data viitoare
sper sa faceti articol despre parerea unor pasarele din copacii taiati de birta. doamne fereste. Ce sa zica cei care locuiesc pe centura? Pe Dacia? pe Decebal? Pe Magheru? Nici nu stiu ce e mai absurd omu cu filmarile lui sau bihoreanu?
Postat 19 Aprilie 2023, 19:30 de jijijupanu
Radar
Să stea cu radarul și cu sonometrul în fiecare noapte. Deranjarea liniștii publice se amendează. Și sa sune la poliția locala și 112 până îi exasperează așa cum sunt exasperați și locuitorii zonei. Plus sesizări în aplicația primăriei.
Postat 19 Aprilie 2023, 18:54 de CivisUlpianum
nici macar nu par sa fie vitezomani, sau sa faca burnout
m-am uitat la video si imi pare mai degraba pare un iritat care urla la luna ca nu e verde.. in afara de chiar primul motociclist in primele 10 secunde de video, ceilalti 20 de exemple din video conduc normal, fara sa faca burn-out, fara sa fie vitezomani. Traiesti sa vezi si oradeni care se plang de drum reablilitat, si de calitate, ptr ca merg masinile pe el. Inca nu a vazut nici un Harley cu motor de 1.8L, care nici nu trebuie turat, nici nu merge cu viteza, dar are un sunet specific. Politistul are dreptate, iar iritatul are nevoie de geamuri termopan cu sticla tripla, si sa le tina inchise.
Postat 19 Aprilie 2023, 18:16 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON