URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Mai 2022, 21:40

Bucurie şi aplauze în Arena Antonio Alexe. CSM CSU Oradea s-a calificat în semifinalele Ligii Naţionale! (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa de baschet CSM CSU Oradea s-a calificat în semifinalele Ligii Naţionale, după ce, luni seara, a învins categoric Dinamo Bucureşti, cu scorul de 79-46, acasă, în sala Arena Antonio Alexe. În semifinale, sportivii antrenaţi de Cristian Achim vor întâlni echipa CSO Voluntari.

În avantaj

Partida decisivă de luni seara a început în ritm intens. Ambele echipe au jucat implicat, în special în apărare, şi au rămas destul de aproape pe tabela de marcaj.

După patru minute, însă, elevii antrenorului Cristian Achim şi-au arătat valoarea şi s-au distanţat faţă de oponenţi, diferenţa pe tabelă continuând să crească până la mai mult de 30 de puncte. 

Deşi nu a fost chiar plină, Arena Antonio Alexe a vuit. Suporterii orădeni, mulţi cu tricourile roşii, au aplaudat, au strigat şi şi-au încurajat favoriţii spre victorie.

Primul sfert a fost adjudecat de „roş-albaştri” cu scorul de 22-12, iar cel de-al doilea cu 16-11, astfel că în pauza mare orădenii aveau deja un avantaj de 15 puncte, scor 38-23.

Final cu români

Nici în jumătatea a doua situaţia nu s-a schimbat, CSM CSU evoluând foarte bine, în special în deplasare, unde nu a primit mai mult de 12 puncte pe sfert, dar şi în ofensivă, mai ales la recuperări. Sfertul III a fost adjudecat cu 25-12, pentru ca ultima pauză să consemneze o diferenţă de 28 de puncte pe tabelă, scor 63-35.

Şi în ultimele zece minute, vicecampionii au fost suverani, deşi pe final tehnicianul Cristian Achim a trimis în teren numai jucători români (Baciu, Fometescu, Nicolescu, Marinău şi Vescan). Şi aceştia au evoluat bine, creând acţiuni frumoase, aplaudate la scenă deschisă. Meciul s-a terminat cu 79-46, iar CSM CSU şi-a luat revanşa după eşecul surprinzător de vineri de la Bucureşti.

„Le mulțumesc din adâncul sufletului”

„Important este că am câștigat. A fost un meci decisiv, în care tot ce contează este rezultatul final. Doresc să remarc aportul publicului la această victorie. Întotdeauna am avut parte de sprijin extraordinar din partea suporterilor, însă astăzi i-am simțit mai aproape și mai implicați ca oricând. Le mulțumesc din adâncul sufletului pentru modul în care ne-au sprijinit în această seară. Apărarea noastră a fost impresionantă pe tot parcursul meciului. Modul de distribuție al punctelor primite confirmă faptul că timp de 40 minute echipa noastră a făcut o apărare de excepție. Nu pot decât să le mulțumesc băieților pentru efortul depus”, a declarat antrenorul bihorenilor la finalul jocului.

Cristian Achim a ţinut, însă, să sublinieze că nu este de acord cu sistemul de desfăşurare „2 victorii din 3 partide” în sferturile de finală ale Ligii Naţionale: „Aș vrea să mai subliniez o dată că nu sunt de acord cu sistemul acesta de organizare al primului tur din play-off. Este poate cea mai importantă fază a competiției și consider că trebuie să se desfășoare pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri. De altfel, am înțeles că se va reveni la acest format din sezonul următor”.

Semifinalele, tot la Arena Antonio Alexe

Principalul marcator din echipa orădeană în acest joc a fost Garlon Green, autor a 14 puncte. El a fost urmat de Dovis Bisckauskis cu 12 puncte, Mark Ogden cu 10 puncte, Stephen Holt şi Alex Gavrilovic, autori a câte 9 puncte. De partea cealaltă, de la echipa bucureşteană, Carl Gaddefors a fost cel mai eficace, cu 11 puncte.

Amintim că prima partidă din seria cu Dinamo a fost adjudecată de orădeni cu 76-58, în timp ce în Capitală baschetbaliştii orădeni au cedat cu 62-79.

Meciul decisiv s-a jucat la Oradea fiindcă CSM CSU Oradea şi-a câştigat avantajul terenului propriu după ce a terminat pe locul 2 sezonul regular.

Seria din sferturile de finală s-a disputat în Arena Antonio Alexe, şi nu în noua sală a Oradiei, cu 5.000 de locuri, întrucât conducerea CSM a considerat că baschetbaliştii nu au avut destul timp să se familiarizeze cu aceasta din urmă.

Cristian Achim a confirmat, luni seara, pentru BIHOREANUL că echipa sa nu s-a pregătit deloc în noua sală polivalentă şi, astfel, jucătorii nu sunt obişnuiţi cu aceasta, fapt care va face ca şi partidele de acasă din semifinale să fie programate tot în Arena Antonio Alexe.

Primul joc va avea loc vineri seara, iar cel de-al doilea duminică seara.

Apoi, seria semifinalei cu CSO Voluntari se va muta pe terenul echipei din Ilfov. Aceasta pentru că în semifinale se va juca în sistemul 3 din 5, mai precis una dintre echipe va trebui să obţină trei victorii pentru a accede în finala Ligii Naţionale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON