URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Decembrie 2021, 13:00

Brusturi, banii înapoi! Din cauza "tunurilor" primăriţei, Guvernul cere restituirea fondurilor pentru reţeaua de apă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La 10 luni după ce BIHOREANUL a dezvăluit că, sub conducerea PSD-istei Livia Bârlău, Primăria Brusturi a deturnat proiectul de alimentare cu apă al comunei, finanţat prin PNDL în 2018 cu 14,55 milioane lei, schimbând fraudulos soluţiile tehnice iniţiale, falsificând autorizaţia de începere a lucrărilor şi permiţând firmei Mirghiş & Mayer să lucreze în batjocură, Bihorel are dovada că Ministerul Dezvoltării a cerut comunei să-i înapoieze 4,383 milioane lei, adică toţi banii cheltuiţi până acum pentru proiect.

La o săptămână după ce ziarul a publicat articolul "Reabilitare prin demolare", Primăria a fost înştiinţată sub semnătura ministrului Cseke Attila că are "obligaţia de restituire" a banilor, dar pentru că tot bugetul local pe un an întreg este de 5,27 milioane lei, comuna nu are de unde să despăgubească bugetul central, aşa că în noiembrie Ministerul Finanţelor a decis să nu-i mai verse niciun leu de la Guvern, până la concurenţa celor 4,383 milioane lei.

Practic, Primăria riscă să nu-şi mai poată plăti propria funcţionare, dar şi mai dramatic e că proiectul de alimentare cu apă nu mai poate fi finanţat şi comuna nu va mai primi alţi bani în acest scop.

Cum autoarea "ingineriilor", primăriţa Livia Bârlău, se află de două luni în arest la domiciliu, fiindcă împreună cu soţul ei i-a administrat unui fost procuror o bătaie soră cu moartea, localnicii nici nu îi pot cere socoteală pentru marea "realizare", care îi condamnă la înapoiere pe ani mulţi de acum înainte. De n-or avea nici după ce bea apă...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Comuna Sambata pe cand?
Ar trebui sa se verficie si in comuna Sambata cum e cu reteaua de apa, sa vedem acolo ce surprize mai gasim. A fost finalizata anul trecut, a functionat aprox. o luna, dupa care a fost oprita si asa a ramas pana in ziua de azi :) Iar asta cu returnarea banilor de catre instituie este o mizerie. Spagile si magariile se fac pe persoana fizica, deci tot pe persoana fizica ar trebui sa fie si raspunderea. Nu e corect sa fie condamnate la inapoiere comunitati intregi pentru ca anumite persoane abuzeaza de functii ca sa-si faca averi.
Postat 27 Decembrie 2021, 09:36 de v0id
recuperare prejudiciu din conturi personale
se impune urgent blocarea conturilor si sechestrarea averilor celor doi handralai puscariasi pentru recuperarea prejudiciului facut.
Postat 24 Decembrie 2021, 19:04 de roger
countdown
au trecut luni si saptamani, si organizatia partidului care a sustinut-o nu i-a retras sprijinul, nu s-a distantat de ea, nu a luat o pozitie publica in a o critica. Mai ii tineti spatele multa vreme socialistilor?
Postat 24 Decembrie 2021, 17:26 de unu
o solutie partiala
o solutie pertiala esta sa se faca poprire pe toate bunurile care figureaza pe numele celor doi pana nu ajung sa le instraineze, altfel toti cetatenii comunei sunt buni de plata 100%. Bine ar fi ca toti cei ce au sustinut hotia sa raspunda solidar cu impricinatii!
Postat 24 Decembrie 2021, 16:47 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON