URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Octombrie 2021, 16:25

Bolojan îi roagă pe bihoreni să se vaccineze împotriva Covid-19: "Spitalele sunt la limita de suportabilitate"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o conferinţă de presă susţinută joi alături de vicepreşedinţii Mircea Mălan şi Călin Gal, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, le-a transmis tuturor bihorenilor care nu s-au vaccinat împotriva Covid-19 îndemnul să facă acest pas, atenţionând că şi spitalele din judeţul nostru „sunt la limita de suportabilitate” din pricina numărului mare de bolnavi.

„Nu putem face abstracţie că în această perioadă ne confruntăm cu o pandemie dură, inclusiv în judeţul Bihor. (...) Spitalele sunt la limita de suportabilitate, inclusiv în Bihor, numărul de decese este mult mai mare decât în perioadele normale, iar în afară de măsurile pe care le pot lua guvernanţii, într-o formă sau alta, ca să limiteze contactele, să impună certificatul verde, cea mai sigură măsură pe care o putem adopta fiecare dintre noi este vaccinarea. Rugămintea mea este către toţi bihorenii nevaccinaţi să se gândească foarte bine că cea mai sigură modalitate de a ne proteja, de a reduce gravitatea unei infectări este vaccinarea şi să facă acest lucru prin centrele care sunt deschise la spitalele din judeţul Bihor şi celelalte centre accesibile”, a declarat Bolojan.

Preşedintele a precizat că atât el, cât şi Mălan şi Gal s-au vaccinat încă din primăvară, dar nu au dorit să facă din această decizie „un eveniment public”.

Deşi este evidentă aprecierea de care se bucură Bolojan în Bihor, politicianul liberal nu a avut prea multe ieşiri publice pentru promovarea vaccinării. În acest context, BIHOREANUL a vrut să afle dacă măcar a discutat cu primarii din Bihor, îndeosebi cu cei din mediul rural, care pot influenţa părerile cetăţenilor privind vaccinarea, dar şi cu reprezentanţii cultelor religioase, pe care CJ Bihor le-a cooptat în luna iunie în campania judeţeană de curăţenie şi care, aşadar, ar fi fost firesc să fie abordate şi pe tema promovării vaccinării. Preşedintele CJ Bihor s-a ferit de un răspuns concret, spunând că fiecare om vaccinat ar trebui să facă această promovare.

„Gândiţi-vă că, dacă fiecare om care s-a vaccinat reuşeşte să convingă pe cineva, cel puţin o persoană, să se vaccineze – sigur, dintre cei care nu sunt absolut convinşi să nu se vaccineze, şi sunt destui de mulţi cei care pot fi convinşi -, cred că este un mare câştig pentru comunităţile noastre. (...) Noi am discutat în toată această perioadă cu toţi cei care pot să se implice, dar e clar că de câteva săptămâni lucrurile s-au complicat, se vede din dinamica bolilor, din numărul de internări în spitale, din presiunea inimaginabilă care este în aceste secţii, de la UPU la Infecţioase, care duc greul în această perioadă. Numărul de decese nu poate fi contestat şi este o realitate”, a spus Bolojan.

La insistenţele BIHOREANULUI, care a vrut să afle dacă are măcar o evidenţă a primarilor vaccinaţi, Bolojan a precizat că „din datele pe care le avem, 80% dintre primarii din Bihor sunt vaccinaţi, indiferent de culoarea politică”. „E greu de presupus că un primar nevaccinat, dacă nu a fost el convins, va fi un ambasador al vaccinării. Am discutat cu primarii despre aceste lucruri”, a mai spus preşedintele CJ Bihor.

El s-a arătat şi susţinătorul unor măsuri administrative promovate de Guvern pentru obligativitatea vaccinării angajaţilor din sistemul public. „Nu există nicio explicaţie raţională să lucrezi în contact cu mulţi oameni, să nu te vaccinezi şi în felul acesta indirect să poţi contribui la răspândirea pandemiei”, a mai declarat Bolojan. 

Întrebarea legată de cooptarea cultelor în această campanie a rămas fără răspuns.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Și noi il rugăm pe Bolojan
- Să ne curețe drumurile și acostamentul tot la 1 lună măcar în tot județul, că le-au curățat de formă și buruienile îs de 2 metri. - să repare drumurile imediat ce se deteriorează, a 2-a zi, nu să lase craterele să se dezvolte până intră basculanta în ele - să introducă instalații de canalizare în tot județul - să investească în energie verde, n-am văzut nici o turbină eoliană nicăieri în județ, undeva să nu încurce - să asfalteze străzile din oraș că sunt unele care sunt pe post de poligon pentru șenilate -Să aducă investitori și să facă parcuri industriale în orașele din județ: Beiuș, Ștei, Marghita, Salonta, - Să vadă ce fac Miculeștii cu Stâna de Vale că arată ca în anii 1700 atunci când nu se inventase apa caldă - Să renoveze ba să și mai demoleze școlile de pe la țară și să facă altele în locul lor după normele din constucții de azi ca și rezistență și stabilitate și să-și pună deviza la școli: NICI UN WC ÎN CURTE, - să aloce fonduri pentru eventualele efecte adverse ale vaccinului suferite de oameni, că până acuma nu s-a inventat vreun vaccin oricât ar fi de roz fără efecte adverse. - să oprească tăiatul abuziv al lemnelor din județ, că nu ajung nici la populație să se încălzească cu ele la un preț decent nici in industria de mobilă, nu ne dau nici oxigen ci merg la italieni și austrieci și nemți să se încălzească ei cu ele, că ei îs mai deștepți, ei nu-și bat joc de păduri - să aducă tratamente în spital că l-a înfipt acolo pe Gheorghe Carp ca senator care vedem că nu poate să producă decât Certificat Verde dar medicamente n-a fost în stare să aducă în spitale. Spitalele sunt la limita de suportabilitate că aici le-ați adus voi. Pneumonia n-o tratezi cu apă de la robinet ci cu antibiotic. La un vaccinat când face pneumonie îi dai tot antibiotic. Aduceți tratamente în spitale și în 2 zile nu va mai fi nici o problemă. Și îl mai rugăm și noi pe Bolojan să vorbească mai puțin și să treacă la treabă. Vrem rezultate, că povești tot auzim de la grădiniță încoace!
Postat 22 Octombrie 2021, 12:04 de georgemarian
Excalibur,iti dai seama cine conduce campania daca vor sa coopteze cultele? INCULTELE ,clar :-)
Excalibur,iti dai seama cine conduce campania daca vor sa coopteze cultele? INcultele ,clar :-)
Postat 22 Octombrie 2021, 09:22 de spaima_trepadusilor
cooptarea cultelor în această campanie a rămas fără răspuns
...şto etă "cultelor" ? Femei culte? Totusi, cum explicam numarul mai mare de infectati anul asta fata de anul trecut? Ne miscam noi mai cu talent? E virusul mai agresiv ? Ziceau ca tulpina delta e mai contagioasa dar nu asa letala. In romania e varianta delta ? Vaccinul e bun pentru delta? Sa ne "cooptam" ,deci...
Postat 22 Octombrie 2021, 08:27 de excalibur
Bezmeticul birtinului
15 morti de covid pe zi, toate spitale sunt in colaps, iar bezmeticul de birtin ne serveste cu povesti schizofrene, de parca n-ar fi avut nicio atributiune pe linie de spitale si sanatate publica ! Acelasi discurs paranoic, ceausist, livrat de un om bezmetic, pentru a mentine ideea ca el (si doar el) este etalon de bune practici in administratia mondiala. Si desigur, el nu are absolut nicio vina pentru grava criza sanitara cu care se confrunta judetul.
Postat 22 Octombrie 2021, 01:09 de Silver_Cat
Scuze de la cei vaccinati
Î-mi pare rău, dar nici până în ziua de astăzi, de la Iohanis, Bolojan, Birta nu am auzit argumentul - "CEREM SCUZE DE LA CEI VACCINAȚI", deoarece ne-am vaccinat cu familia mea, viața și existența noastră-voastră este și va fi perturbată si compromisă din cauza celori nevaccinați din septemrie 2021 și până când ???
Postat 21 Octombrie 2021, 21:39 de User anonimizat
Buldozerul
Allica metoda la care te descurci de minune, scoate buldozerul, ca la capitolul negiciere nu te pricepi.
Postat 21 Octombrie 2021, 18:06 de Bihoreann
CrisDumi aka KP
2024 , 81% rezultate finale
Postat 21 Octombrie 2021, 18:06 de Sandu2100
Nevaccinații să nu mai plătească CASS de acum înainte.
Că oricum plătesc degeaba. În spitale nu au loc dacă nu au Covid, nici pe banii lor măcar. La serviciu nici atât. Scoate banii Bolojane, pe testarea tuturor bihorenilor, pe susținerea izolării și pentru medicamentele specifice de tratament. Apoi, ai dreptul să bați câmpii despre vaccinuri. Până atunci, mucles.
Postat 21 Octombrie 2021, 17:57 de KP
La așa îndemn, așa rezultate.
Contribuabilii reacționează exact după cum s-au comportat autoritățile cu ei, până acum de ani și ani încoace. Prin sfidare, evident. Ia și de la mine, Bolojane, că îți las și porția mea de vaccin. Să ajungi să te vaccinezi după fiecare masă dacă se poate, că o să-ți lase mulți și porțiile lor. Politrucii ăștia nu reușesc să înțeleagă că, ce au cules aia culeg. Sfidare prin nevaccinare. Peste 50% dintre oamenii din România nu se vor vaccina în mod real nici dacă îi paște moartea.
Postat 21 Octombrie 2021, 17:53 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON