URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iunie 2020, 14:55

Biletele pentru cursele estivale ale Tarom pe ruta Oradea – Constanţa, puse în vânzare. Vezi cât costă şi află programul de zbor!

Biletele pentru cursele estivale ale Tarom pe ruta Oradea – Constanţa, puse în vânzare. Vezi cât costă şi află programul de zbor! (sursa foto: forum.aerosoft.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania Tarom a pus în vânzare, pe site-ul propriu, biletele pentru rutele interne din mai multe oraşe către Constanţa şi retur, zborurile fiind programate în lunile iulie şi august. 

În ceea ce priveşte Oradea, zborul de plecare va fi în ziua de joi, iar cel de întoarcere în ziua de duminică, astfel că bihorenii care vor să meargă la mare cu avionul vor putea opta pentru pachete de cazare de 3 nopţi sau de 10 nopţi.

Şi zborurile din celelalte oraşe cuprinse în campania estivală (Timişoara, Cluj-Napoca) au fost programate în aceleaşi zile ale săptămânii. 

În zilele de joi, la ora 12.20, va pleca de la Oradea spre litoral o aeronavă venită din Timişoara, care apoi va efectua un zbor direct spre Constanţa. La întoarcere, zborul care va ateriza până la urmă la Oradea va avea întâi escală la Timişoara. 

Pe site-ul Tarom se pot rezerva bilete pentru cursa Oradea - Constanţa şi retur la preţul de 166 de euro. Fiecare bilet are inclus un bagaj de mână de maximum 10 kg şi un bagaj de cală de maximum 23 kg.

Zborurile vor fi efectuate cu aeronave Airbus A318, potrivit portalului companiei.


Programul complet al zborurilor Tarom spre şi dinspre Constanţa: 

16 Iulie, 23 Iulie, 30 iulie, 06 August, 13 August, 20 August, 27 August (zilele de joi):

Timişoara – Constanţa (via Oradea), orar de zbor: 11.00 – 13.30
Oradea – Constanţa, orar de zbor: 12.20 – 13.30
Constanţa – Cluj Napoca, orar de zbor: 14.10 – 15.10
Cluj Napoca – Constanţa, orar de zbor: 15.50 – 16.50

19 Iulie, 26 Iulie, 02 August, 09 August, 16 August, 23 August, 30 August (zilele de duminică):

Constanţa – Cluj Napoca, orar de zbor: 15.20 – 16.20
Cluj Napoca – Constanţa, orar de zbor: 17.00 – 18.00
Constanţa – Timişoara, orar de zbor: 18.40 – 19.50
Constanţa – Oradea (via Timişoara), orar de zbor: 18.40 – 21.10


Tarom a introdus aceste curse pentru a susţine repornirea turismului românesc. 

Compania aeriană a precizat că decizia de introducere a unor zboruri care să conecteze mari oraşe de litoral, "vine în urma consultărilor dintre Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri prin Direcţia Generală Turism, Prefectura Constanţa, Primăria Oradea, Primăria Timişoara şi Primăria Cluj Napoca, împreună cu TAROM, în contextul în care se estimează că cei mai mulţi dintre români vor alege, în acest an, să îşi petreacă vacanţa de vară în ţară. Conform statisticilor elaborate de către asociaţiile de promovare a turismului, se preconizează că doar 20% dintre cei care vor pleca anul acesta în concediu vor alege destinaţii externe".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
1400€
12 zile in Tenerife all inclusive, cu zbor cu tot
Postat 11 Iunie 2020, 17:43 de Sandu2100
e na
Mergeti voi la tariful acesta !. La sumele calculate.....
Postat 11 Iunie 2020, 17:28 de Christa
bataie joc
fff scump!faceti un calcul:familie de 3 persoane,dus-intors=1000 euro,doar drumul!Si tineti cont ca di aeroport pana in statoiuni mai aveti de mers un pic,si aia mai costa!
Postat 11 Iunie 2020, 16:42 de Fradi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON