URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Februarie 2023, 19:05

Beciul Maternității din Oradea devine școală pentru personalul medical

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un centru modern de formare profesională pentru personalul compartimentului Terapie intensivă - Nou-născuți va fi amenajat în subsolul Maternității din Oradea.

Primăria Oradea a anunțat, luni, printr-un comunicat de presă, că în ședința Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) a fost avizat un proiect de reamenajare a subsolului corpului C1 (Policlinica C1) din incinta Staționarului III (Maternitate). Proiectul a fost realizat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea.

„Funcțiunea principală a centrului de formare va fi aceea de a găzdui cursuri de formare medicală. Astfel, subsolul policlinicii, momentan neamenajat, va primi o nouă utilitate și funcțiune, urmând să contribuie la formarea medicală continuă a personalului care deservește Compartimentul ATI, Nou-Născuți. Prin urmare, aici vor fi amenajate 3 săli de simulare, o cameră de control din care se vor supraveghea sălile de simulare și o sală de curs”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș, potrivit comunicatului.

Totodată, centrul de formare va avea mai multe spații auxiliare, mai precis un hol de așteptare, grupuri sanitare, birou de primire, spații de depozitare materiale didactice și alte echipamente.

Prin acest proiect va fi amenajată o zonă de 255 mp din subsolul clădirii, care are în total o suprafață construită de 517 mp.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Desigur am uitat...
Doamna Dr. Buhaș de la IML e mebru cu funcție în PNL dacă era o Dr. neimplicată în politică nici nu se punea problema unei alte locații IML cu teren de..ho, ho, ho. Așa că dacă vreți să obțineți ceva intrați în partidele politice și faceți-vă serviciile sârguincioși chiar dacă nu sunteți buni la nimic.
Postat 22 Februarie 2023, 01:20 de Morometul
Majoritatea cărora...
Majoritatea cărora nu le-a plăcut comentul meu sunt desigur libiști-ncuriștii politicienilor pe care îi susțin. Eu unul nu susțin nici un partid, dar aici clar se vede cine cu cine se ia în brațe, desigur în loc să comenteze la ceea ce am comentat se pretind de a da un dislike, ceea ce pe mine nu mă încălzește deloc că sunt de acord sau ba cu mine, eu îmi spun ofurile, părerile și cam atât, dar le spun fără a face tâmpit sau prost, idiot pe nimeni din cei care comentează aici. În rest poate vă văd cei de la putere acum că aveți acțiuni iar la anu să vă promoveze câte un scutec la gât, în rest vă doresc să trăim așa cum ne așternem.
Postat 22 Februarie 2023, 01:16 de Morometul
Curiozitatea a omorat pisica
Oare școală si formare.profesionala nuntrebuia inainte sa ia diploma si sa ajunga cadru medical? Intreb doar. Ne miram ca tot mai multi isi fac asigurari private?
Postat 21 Februarie 2023, 07:13 de poiu
Educatie de Birtin
Dar cladirile de la cele 10 scoli si licee inchise in ultimii ani , nu pot fi folosite ca spatiu pt scoala. Mai bine in beci ca e mai ieftin!!!
Postat 21 Februarie 2023, 07:05 de Mihaita
Tareeeee di tăt...
Păi IML parcă nu avea spațiu, acum dintr-o dată se fac săli de studii și practică, așa a precizat viceprimarul Dragoș. ”vor fi amenajate 3 săli de simulare, o cameră de control din care se vor supraveghea sălile de simulare și o sală de curs”. Cum dracu bre, acum există spațiu??? Execrabilă politică PNL-UDMR-PSD și restu...
Postat 20 Februarie 2023, 23:01 de Morometul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON