URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iunie 2020, 16:35

Baschet: CSM CSU Oradea şi-a aflat reperele următorului sezon competiţional

Baschet: CSM CSU Oradea şi-a aflat reperele următorului sezon competiţional (Foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au aflat primele repere pentru următorul sezon competiţional. Aceasta, după ce luni, Comisia de Competiții a Federației Române de Baschet a stabilit principalele date pentru sezonul 2020-2021 în Liga Națională de baschet masculin, precum şi în Cupa României.

Viitoarea ediţie de campionat va începe în 10 octombrie, însă noul sezon competiţional va demara o săptămână mai devreme, pe 3 octombrie, când vor avea loc meciurile din prima fază a Cupei României.

În Liga Naţională, Federaţia Română de Baschet a stabilit că, indiferent de numărul de echipe înscrise în campionat, se va reveni la formatul cu o singură grupă valorică. Astfel, în cadrul sezonului regulat, formaţiile vor juca între ele în dublă manșă. Apoi, primele opt clasate la încheierea sezonului regulat se vor califica pentru play-off, unde se va juca în sistem cel mai bun din cinci partide, în cadrul celor trei faze, respectiv sferturi de finală, semifinale şi finală.

Data limită pentru înscrierea în sezonul 2020-2021 al Ligii Naţionale de baschet masculin este 15 iulie, competiţia urmând să se încheie cel târziu în 12 iunie 2021.

Cât priveşte Cupa României, FR Baschet a stabilit că se va juca în dublă manșă, în sistem eliminatoriu, numărul fazelor urmând a fi stabilite în funcție de echipele participante. Cum s-a întâmplat şi până acum, Cupa României se va încheia cu un turneu de tip Final Four, care va fi programat în februarie 2021.

Referitor la regulamentul de desfăşurare a celor două competiţii interne din baschetul masculin românesc, s-a stabilit ca echipele să poată avea cel mult șase jucători străini înscriși pe foaia de arbitraj la meciurile din Liga Naţională şi Cupa României, în cupă fiind obligatorie utilizarea a cel puțin doi jucători români în permanență, dar unul dintre ei trebuie să fie născut după data de 1 ianuarie 1998. Să fie, astfel, un jucător autohton U23. În campionat, în schimb, este obligatorie folosirea a cel puțin unui jucător autohton născut după 1 ianuarie 1998 în primele două sferturi. În sferturile 3 și 4, jucătorul autohton poate fi folosit indiferent de vârstă.

Pe lângă cele două competiţii tradiţionale din baschetul masculin românesc, în acest an, Federaţia Română de Baschet va mai organiza Liga de Vară. Aceasta va avea loc între 18 august și 4 septembrie, iar echipele interesate trebuie să confirme participarea până în 24 iunie.

Formaţiile care vor dori să participe la Liga de Vară trebuie să aibă cel puțin 8 jucători români. Aceștia trebuie să fie născuți cel târziu la 31 decembrie 2005. De asemenea, formaţiile participante trebuie să fie conduse de un antrenor român care a bifat patru prezențe la cursurile online din perioada pandemiei. Competiția se va organiza doar dacă se vor înscrie cel puțin șase cluburi. Conform informării FR Baschet, ocupantele primelor trei locuri la încheierea Ligii de Vară vor beneficia de bonificații la plata taxelor aferente sezonului 2020-2021 în Liga Națională.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON