URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Iunie 2020, 16:35

Baschet: CSM CSU Oradea şi-a aflat reperele următorului sezon competiţional

Baschet: CSM CSU Oradea şi-a aflat reperele următorului sezon competiţional (Foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au aflat primele repere pentru următorul sezon competiţional. Aceasta, după ce luni, Comisia de Competiții a Federației Române de Baschet a stabilit principalele date pentru sezonul 2020-2021 în Liga Națională de baschet masculin, precum şi în Cupa României.

Viitoarea ediţie de campionat va începe în 10 octombrie, însă noul sezon competiţional va demara o săptămână mai devreme, pe 3 octombrie, când vor avea loc meciurile din prima fază a Cupei României.

În Liga Naţională, Federaţia Română de Baschet a stabilit că, indiferent de numărul de echipe înscrise în campionat, se va reveni la formatul cu o singură grupă valorică. Astfel, în cadrul sezonului regulat, formaţiile vor juca între ele în dublă manșă. Apoi, primele opt clasate la încheierea sezonului regulat se vor califica pentru play-off, unde se va juca în sistem cel mai bun din cinci partide, în cadrul celor trei faze, respectiv sferturi de finală, semifinale şi finală.

Data limită pentru înscrierea în sezonul 2020-2021 al Ligii Naţionale de baschet masculin este 15 iulie, competiţia urmând să se încheie cel târziu în 12 iunie 2021.

Cât priveşte Cupa României, FR Baschet a stabilit că se va juca în dublă manșă, în sistem eliminatoriu, numărul fazelor urmând a fi stabilite în funcție de echipele participante. Cum s-a întâmplat şi până acum, Cupa României se va încheia cu un turneu de tip Final Four, care va fi programat în februarie 2021.

Referitor la regulamentul de desfăşurare a celor două competiţii interne din baschetul masculin românesc, s-a stabilit ca echipele să poată avea cel mult șase jucători străini înscriși pe foaia de arbitraj la meciurile din Liga Naţională şi Cupa României, în cupă fiind obligatorie utilizarea a cel puțin doi jucători români în permanență, dar unul dintre ei trebuie să fie născut după data de 1 ianuarie 1998. Să fie, astfel, un jucător autohton U23. În campionat, în schimb, este obligatorie folosirea a cel puțin unui jucător autohton născut după 1 ianuarie 1998 în primele două sferturi. În sferturile 3 și 4, jucătorul autohton poate fi folosit indiferent de vârstă.

Pe lângă cele două competiţii tradiţionale din baschetul masculin românesc, în acest an, Federaţia Română de Baschet va mai organiza Liga de Vară. Aceasta va avea loc între 18 august și 4 septembrie, iar echipele interesate trebuie să confirme participarea până în 24 iunie.

Formaţiile care vor dori să participe la Liga de Vară trebuie să aibă cel puțin 8 jucători români. Aceștia trebuie să fie născuți cel târziu la 31 decembrie 2005. De asemenea, formaţiile participante trebuie să fie conduse de un antrenor român care a bifat patru prezențe la cursurile online din perioada pandemiei. Competiția se va organiza doar dacă se vor înscrie cel puțin șase cluburi. Conform informării FR Baschet, ocupantele primelor trei locuri la încheierea Ligii de Vară vor beneficia de bonificații la plata taxelor aferente sezonului 2020-2021 în Liga Națională.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON