URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Decembrie 2022, 10:58

Băieți (cu adevărat) deștepți: Povestea unei firme orădene de succes în domeniul electric (FOTO/VIDEO)

Băieți (cu adevărat) deștepți: Povestea unei firme orădene de succes în domeniul electric (FOTO/VIDEO) CU TRICOLORUL ÎN CARAIBE. Orădenii de la DHElectric au avut lucrări până și în Republica Dominicană, unde au realizat un sistem fotovoltaic ce asigură electricitatea resortului Breathless din stațiunea Punta Cana. „La final am fost atât de mândru, încât am lăsat steagul tricolor pe patul din camera de hotel unde am fost cazat”, spune directorul tehnic al firmei, Cristian Mitea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În doar 7 ani, o firmă din Oradea și-a făcut o carte de vizită inclusiv dincolo de granițele țării. Pusă pe roate de doi tineri ingineri, DHElectric a devenit un mic holding în proiectarea și executarea de lucrări în domeniul electric și are un portofoliu remarcabil, de la clădiri inteligente până la aeroportul orădean ori întreprinderi în căutarea independenței energetice.

O poveste de succes care confirmă că specializarea, seriozitatea și tenacitatea duc întotdeauna la rezultate, iar succesul aduce, mai departe, succes.

De la A la Z 

În 2015, DHElectric își începea activitatea „de jos”, realizând, cu un singur angajat, instalații electrice interioare, pentru case și apartamente, pentru ca în prezent să aibă 34 de angajați și să evolueze la realizarea de instalații electrice civile (pentru întreprinderi industriale, cabinete și laboratoare medicale), instalații exterioare (branșamente, linii de joasă și medie tensiune, posturi de transformare), instalații de securitate (sisteme de control acces și camere de supraveghere cu alarme), sisteme de detecție și alarmare la incendii, instalații și sisteme de producere a energiei electrice din sursă solară, cu panouri fotovoltaice.

„Ne mândrim că avem echipe specializate pentru toate specialitățile, iar clientul nostru nu are decât un singur lucru de făcut, să semneze un contract și, implicit, să achite serviciile. În rest, noi ne ocupăm de toate: concepem proiectul, obținem toate avizele și autorizațiile necesare, achiziționăm echipamentele și materialele, executăm lucrarea, o punem în funcțiune și garantăm mentenanța ulterioară”, spune directorul DHElectric, inginerul Daniel Hirina (foto).

Un portofoliu cu greutate

Atestată de ANRE pentru orice lucrări de medie și joasă tensiune, firma are la activ, așa cum prezintă și propriul site, www.dhe.ro, o mulțime de lucrări complexe, cu beneficiari diverși. Pentru Electrica a extins, cu cabluri îngropate în munte, rețeaua de medie și joasă tensiune din Bratca și din Roșia spre Peștera Farcu, iar pentru ADLO o parte din rețelele din parcurile industriale I și II, realizând totodată și o rețea de iluminat smart (cu corpuri care își schimbă intensitatea de iluminare după necesități).

A electrificat cu linii de medie și joasă tensiune, tot îngropate, cartierele rezidențiale Viena, Milano 5 și AES (aici montând inclusiv panouri fotovoltaice), iar la comanda celui mai mare dezvoltator de parcuri industriale din Europa centrală și de est, CTPark, a extins rețelele pentru compania Inteva din parcul industrial Salonta și, mai recent, a electrificat terminalul de mărfuri al aeroportului din Oradea.

DHElectric a lucrat, de asemenea, la clădirea inteligentă a unui hub IT din Săldăbagiu de Munte, a realizat instalații smart de iluminat, sisteme de securitate și de gestionare a consumurilor (inclusiv pentru piscină) la hotelul Aventus din Băile Felix, a realizat sisteme de producere a energiei electrice cu fotovoltaice la întreprinderi (precum Valtryp) și a conceput instalații electrice pentru cafenele (de exemplu Ristretto), stații de carburanți (Socar), laboratoare medicale (Biostandard) etc.

Cu tricolorul 

Una dintre lucrările de prestigiu marca DHElectric este cel mai mare proiect de repowering din Europa: înnoirea parcului fotovoltaic din Oldenburg, cel mai mare din Germania, întins pe 60 de hectare și având o capacitate de peste 21 MW. „În 6 luni am demontat 196.000 panouri fotovoltaice de 90 și de 120 W și am montat 78.864 panouri policristaline de 260 și 265 W. Rezultatul a fost rezolvarea problemelor de producție cauzate de panourile din primele generații și reducerea cu 33% a suprafeței parcului, deci o folosire mai bună a terenului. Panourile demontate au fost trimise spre refolosire în Namibia”, spune Cristian Mitea (foto), directorul tehnic al DHElectric.

În Republica Dominicană, acesta a coordonat un alt proiect, pentru realizarea unui sistem fotovoltaic ce asigură electricitatea unui resort turistic. „La finalizarea lucrărilor am fost atât de mândru încât am lăsat steagul tricolor pe patul din camera de hotel unde am fost cazat”, spune tânărul, adăugând, însă, că „în România am putea face de 10 ori mai mult”.

Este de altfel și motivul pentru care echipa DHElectric, formată din 9 tineri ingineri (media de vârstă este de 37 ani), permanent conectați la cele mai performante tehnologii, preferă să lucreze acasă. Așa pun la curent, și la propriu, și la figurat, cât mai multe case și firme, pentru a folosi electricitatea deștept și cu costuri cât mai mici...

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON