URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Octombrie 2016, 14:25

Austriecii de la Superkarpata Trophy au încasat o nouă amendă, pentru că au continuat concursul ilegal din Bihor: 100.000 lei!

Austriecii de la Superkarpata Trophy au încasat o nouă amendă, pentru că au continuat concursul ilegal din Bihor: 100.000 lei! foto: Facebook Superkarpata Trophy
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu s-au lăsat păgubaşi şi au primit o nouă amendă! Firma din Austria care a organizat competiţia de off-road Superkarpata Trophy 2016 şi care joi a fost amendată de comisarii de mediu bihoreni pentru că prima etapă a concursului a trecut prin arii protejate din Bihor fără acordul custozilor, a încălcat măsura impusă de Garda de Mediu de a nu continua concursul.

Cu ajutorul Poliţiei, al mai multor asociaţii de vânătoare, al custozilor ariilor protejate din Bihor şi al unor ocoale silvice, comisarii Gărzii de Mediu i-au prins, sâmbătă şi duminică, pe cei 26 de şoferi de jeep-uri off-road care au descins încă de la începutul săptămânii trecute în judeţ, că şi-au continuat competiţia, trecând prin alte trei arii protejate, coridorul Munţii Bihorului, Platoul Vaşcău din Munţii Codru Moma şi Defileul Crişului Negru. Nici pentru această etapă a concursului, organizatorii nu au avut avizul custozilor.

"Pentru nerespectarea măsurii impuse, am decis aplicarea unei noi sancţiuni, în valoare de 100.000 de lei", a declarat, luni, comisarul de mediu Sever Şerbănescu pentru BIHOREANUL. Astfel, în total, firma austriacă a fost amendată de Garda de Mediu cu 150.000 de lei.

În faţa comisarilor de mediu, reprezentanţii firmei organizatoare au susţinut că nu au ştiut că au nevoie de acordul custozilor, arătând că deţin un aviz de la Romsilva, care le dă dreptul să străbată drumurile forestiere. De ce în urmă cu trei ani, când au mai organizat această competiţie, au solicitat acordul custozilor, n-au mai explicat.

"Oricine, indiferent de unde provine, trebuie să respecte legislaţia în vigoare. Cum am promis, monitorizăm în continuare activităţile în parcuri naturale şi naţionale şi garantăm că vom fi din ce în ce mai prezenţi în aceste zone", a declarat şi comisarul adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, Szep Robert.

În primăvara acestui an, comisarii de mediu bihoreni au mai amendat organizatorii unui concurs moto care s-a desfăşurat în rezervaţia Codru Moma, tot fără acordul custodelui. Sancţiunea de 50.000 de lei a fost contestată în instanţă, la Judecătoria Beiuş, care a respins plângerea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
kkt
...sunt cateva intentii de a promova aceasta tara, off road fiind unul dintre ele si, ne lovim de prostia si dobitocismul unor functionari. Unde au fost custozii când mii de ha de padure au fost taiate, macelarite si vandute peste granita, umplând buzunarele dobitocilor, oare la intalnire cu doamna VARGA. Sunteti penibili si intr-adevar ne meritam soarta.
Postat 25 Octombrie 2016, 20:27 de FLORIN64
... degeaba
daca nu au incasat banii... ramane doar un articol de ziar fara nici o durere de cap din partea lor. sunt curios daca o sa se ocupe cineva sa monitorizeze daca o sa plateasca vre-un sfant !!!
Postat 17 Octombrie 2016, 20:10 de valy
Se putea merge pe confiscarea masinilor
REGIMUL MĂSURILOR DE SIGURANŢĂ Codul penal, art. 118, Confiscarea specialä ,,Sunt supuse confiscării speciale: […] b) bunurile care au fost folosite, în orice mod, la săvârşirea unei infracţiuni, dacă sunt ale infractorului sau dacă, aparţinând altei persoane, aceasta a cunoscut scopul folosirii lor. Această măsură nu poate fi dispusă în cazul infracţiunilor săvârşite prin presă; c) bunurile produse, modificate sau adaptate în scopul săvârşirii unei infracţiuni, dacă au fost utilizate la comiterea acesteia şi dacă sunt ale infractorului. Când bunurile aparţin altei persoane confiscarea se dispune dacă producerea, modificarea sau adaptarea a fost efectuată de proprietar ori de infractor cu ştiinţa proprietarului;"
Postat 17 Octombrie 2016, 17:05 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON