URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Octombrie 2021, 20:36

AUR Bihor după Mihai Lasca: Președintele s-ar vaccina și nu prea anti-Covid, vicele e infectat (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Filiala AUR Bihor a organizat, vineri, prima sa conferinţă, în amfiteatrul Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Şincai". Majoritatea participanţilor nu aveau măşti de protecţie pe faţă, deşi portul acestora este obligatoriu în contextul numărului mare de cazuri de Covid. În faţa câtorva membri, liderul Andrei Taichiş a oferit câteva detalii despre filiala din judeţ, care se află încă în proces de organizare, după ruperea de fostul lider, Mihai Lasca, şi a declarat că s-ar vaccina anti-Covid, dar încă nu este sigur.

Vice cu Covid

Surpriza alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020, care a strâns o mulţime de voturi din partea românilor şi a intrat în Parlament, Alianţa pentru Unirea Românilor a fost înfiinţată în septembrie 2019, liderul formaţiunii fiind George Simion. Membrii partidului susţin că promovează producătorii locali, tradiţiile româneşti, patriotismul şi libertatea în ceeea ce priveşte vaccinarea anti-Covid-19, organizând adesea proteste împotriva restricţiilor şi Certificatului Verde impus de Uniunea Europeană. Între timp, însă, membrii şi-au nuanţat discursurile, unii dintre liderii AUR recunoscând că pandemia este într-adevăr o problemă...

BIHOREANUL l-a chestionat pe liderul organizaţiei locale care este poziţia AUR Bihor cu privire la criza medicală generată de Covid, vaccinare şi a cerut date cu privire la filiala pe care o conduce.

Andrei Taichiş (foto) se prezintă a fi "un ţăran din zona Beiuşului" care are şi o afacere în oraş în domeniul HoReCa. Nu-i de mirare, deci, că cea mai importantă direcţie declarată a filialei este susţinerea producătorilor locali, în special a fermierilor, ale căror produse ar trebui valorificate mai mult pe piaţa bihoreană şi naţională. 

Taichiş a fost numit de liderii AUR de la Bucureşti ca preşedinte al filialei, în februarie, după ce deputatul Mihai Lasca a fost exclus din partid din cauza problemelor cu legea.

"Înainte ca Mihai Lasca să fie exclus, existau doar două grupări AUR care nu se înţelegeau între ele. Acum avem 400 de membri şi 20 de filiale în judeţ. Când vom ajunge să avem filiale în 60% din UAT-uri, vom organiza şi alegeri interne. Deocamdată AUR Bihor este condus de mine, mai există un vicepreşedinte pe organizare, Nelu Pop, şi un vicepreşedinte pe comunicare, Diana Noane", a explicat acesta.

El a declarat şi că de la întâlnirea de la Bibliotecă lipseşte vicepreşedintele Nelu Pop, acesta fiind acasă, infectat cu Covid, situaţie confirmată BIHOREANULUI şi de preşedintele AUR Oradea, Alin Dat.

Şi el un personaj controversat, Nelu Pop este profesor de lupte la Liceul cu Program Sportiv din Oradea şi - culmea ironiei - a ajuns cunoscut în spaţiul public după ce, anul trecut, a instigat elevii claselor în care preda la nepurtarea măştii de protecţie, iar apoi a participat la mai multe proteste anti-restricţii organizate în Oradea. 

Vezi declaraţiile preşedintelui:

Vaccinare şi nu prea

În viziunea lui Andrei Taichiş, cea mai mare problemă a pandemiei este lipsa medicamentelor pentru cei bolnavi. "Poziţia AUR Bihor şi a AUR în general este că acest Guvern s-a relaxat total un an de zile, nu a cumpărat medicamente pentru bolnavii de Covid, iar lipsa lor e cea mai mare problemă", a spus acesta.

Despre vaccin, liderul AUR Bihor susţine că l-ar face, dar după un test de anticorpi. "Noi credem că fiecare are libertatea de a alege, nu suntem nicidecum împotriva vaccinului. Chiar ieri am fost să-mi fac testul de anticorpi, şi probabil că îl voi face (n.r. vaccinul) dacă nu îi am. O să văd, o să mă mai consult cu medici şi cu altcineva...", a spus acesta.

Contre între colegi

La reuniunea de la Oradea, a parlamentarilor AUR din zona de vest şi centru a ţării, au fost prezenţi şi circa 25 de membri AUR Bihor. Majoritatea dintre ei nu au purtat măşti de protecţie, cu toate că aceasta este obligatorie.

În discursul său, deputatul de Sibiu Sebastian Suciu (foto) medic la Spitalul Judeţean din Sibiu, i-a sfătuit pe cei prezenţi să poarte măşti de protecţie ca să se protejeze de virus, cu toate că nici măcar el nu o purta! "Vă doresc sănătate. Aveţi grijă de dumneavoastră şi purtaţi masca pentru că nu e de glumă", a spus el.

Întrebat de ce face astfel de afirmaţii chiar dacă nici măcar el nu poartă mască, Suciu, dar şi Taichiş, au explicat că sunt testaţi, lucru care nu îi scuteşte însă de respectarea regulilor aflate în vigoare. "Suntem cu toţii testaţi. Asta a fost condiţia de participare", a completat şeful AUR Bihor.

Între laude despre partid şi declaraţii privind dorinţele lor de ajutorare a românilor, liderii AUR au susţinut şi păreri diferite cu privire la vaccinarea anti-Covid-19. În timp ce medicul Suciu a spus că s-a vaccinat anti-Covid şi că acesta oferă protecţie, deputatul de Cluj Alin Coleşa (foto) a afirmat că acesta are riscuri prea mari.

"În condiţiile în care societăţii i se spune încontinuu că singura soluţie e vaccinarea, nu mai are încredere în sistemul medical. Singura soluţie este ca omului să-i fie pusă la dispoziţie atât vaccin cât şi medicamente precum antivirale. Vaccinul nu oferă soluţii miraculoase şi presupune nişte riscuri foarte mari, faţă de beneficiile sale", a spus Alin Coleşa.

Pace în jurul bunătăţilor

Vizibil indignat de declaraţiile colegului său, Sebastian Suciu a luat apoi cuvântul. "Să fim sinceri, chiar şi aspirina are efecte secundare. Eu sunt vaccinat, dar alegerea voastră trebuie să fie una proprie, neinfluenţată de nimeni. Suntem în zona roşie, sunt extrem de multe decese şi dacă stăm un pic să analizăm o să vedem că cei care într-adevăr erau vaccinaţi şi au decedat au avut o vârstă înaintată şi a au avut o boală cronică care s-a asociat cu acest virus. Noi de la bun început nu am fost împotriva vaccinării. Am lăsat la latitudinea fiecăruia dacă vrea sau nu să se vaccineze. Noi doar am atras atenţia asupra obligativităţii cetificatelor verzi, care îngrădesc destul de mult nişte drepturi şi am ieşit în stradă pentru a susţine asta", a declarat medicul.

După încheierea conferinţei de presă, participanţii s-au pus cu toţii "de acord" în holul bibliotecii, unde organizatorii au pregătit platouri cu bunătăţi de la producători locali, din care membrii AUR s-au înghesuit să guşte, uitând de opiniile divergente şi, pentru o clipă, şi de existenţa Covidului...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
saraca ...
dummy, deja devii demna de mila. Nu stiu cu ce te-ai vaccinat, dar ai luat-o rau pe aratura. Pana mai ieri iti mai dadeam sanse de salvare, dar deja dai semne de delir, fata ! Sau dai cu "agheasma" zilnic sa combati covidul?
Postat 23 Octombrie 2021, 11:59 de oradea_mea_si_a_ta
Pe bune, KP?
Nu cumva le-ai visat toate astea? Sau poate vreo revelatie divina? Daca chiar vrei sa ne convingi ca toate sunt ok la organul tau cognitiv da-ne si noua niste link-uri credibile, ceva.....
Postat 23 Octombrie 2021, 11:48 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON