URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Noiembrie 2018, 17:50

"Aşteptăm zi de zi". Preşedintele Consiliului Județean Bihor nu ştie când vor fi lansate zborurile de Barcelona şi Roma

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întrebat marţi despre pornirea zborurilor externe anunţate de Tarom de pe Aeroportul Internaţional Oradea, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor, a spus că aşteaptă încă orarul definitiv şi că, cel mai probabil, cursele nu vor porni de la 1 decembrie, aşa cum a anunţat iniţial directorul companiei, Wolff Werner-Wilhelm.

Pásztor a făcut aceste precizări în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean, răspunzând unei întrebări venite din partea liderului grupului PNL, Ionel Avrigeanu.

"Zilnic discutăm cu Taromul, este în pregătirea orarului. Sunt confirmate şi Barcelona pe Aeroportul El Prat şi Roma pe Fiumicino. Personal eu nu cred că va fi data de 1 sau 2 decembrie (n.r. – data de pornire a zborurilor), ci mai târziu în decembrie", a spus preşedintele CJ Bihor.

Tot el a mai adăugat: "Aşteptăm zi de zi. Suntem pregătiţi cu pachetul de promovare şi aşteptăm să avem ce promova".

Directorul Wolff Werner-Wilhelm a anunțat pe 22 octombrie la Oradea că Tarom va lansa, începând cu 1 decembrie, zboruri externe spre două destinații de pe Aeroportul Internațional Oradea, urmând să fie vorba de Barcelona și fie de Milano, fie de Roma. De atunci, însă, Tarom nu a publicat orarul curselor și nici nu a pus biletele în vânzare. 

Amintim că de la finalul lunii octombrie Aeroportul Oradea a rămas fără zboruri externe, după retragerea companiei low cost Ryanair.

Discuţiile legate de cursele externe au început în contextul în care, marţi, s-a votat în şedinţa Consiliului Judeţean componenţa comisiei de evaluare a performanţelor Regiei Autonome Aeroportul Oradea, evaluare care are loc în fiecare an, potrivit legii.

Astfel, preşedintele comisiei va fi administratorul public al judeţului, din comisie mai făcând parte Szabó József, directorul de cabinet al lui Pásztor, Králik Lórand-István, Rittinger Iosif şi Bocşe Alexandru, consilieri la Serviciul Monitorizarea Instituţiilor Subordonate.

Proiectul a trecut cu votul majorităţii PSD, UDMR şi ALDE. Liberalii au votat împotrivă, după ce aleşii puterii au respins propunerea lui Ionel Avrigeanu ca fiecare partid să-şi desemneze câte un reprezentat, cu studii economice, în această comisie.

Citește și: Tarom anunţă curse externe: Zboruri spre Italia şi Spania, de pe Aeroportul din Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON