Rata șomajului în Bihor a crescut nesemnificativ în ultima lună, ajungând acum la 2,01%, a anunțat marți Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor.
Numeric, județul are 4.697 de șomeri, puțin mai mulți decât în luna iulie, când erau 4.682. Din totalul bihorenilor fără loc de muncă și înregistrați în evidențele AJOFM Bihor, 2.360 sunt femei.
Indemnizație de șomaj primesc 1.451 de bihoreni, iar ca mediu de rezidență, cei mai mulți dintre șomeri locuiesc în mediul rural (3.611).
Împărțiți pe grupe de vârstă, cei mai mulți șomeri bihoreni (27%) au între 40 și 49 de ani, 22% au peste 55 ani, iar 31% au între 30 și 39 de ani. Șomerii cu vârste între 50 și 55 ani reprezintă 17% din totalul bihorenilor fără loc de muncă. Previzibil, cei mai puțini sunt șomerii tineri, sub 25 de ani (7%) și cei care au între 25 și 29 de ani (6%).
„Șomerii cu studii primare au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Bihor (46%), urmat de cei cu studii gimnaziale (25%), iar 1% au absolvit studiile postliceale. Șomerii cu studii liceale reprezintă 13% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii profesionale 9% iar cei cu studii superioare reprezintă 6%”, a transmis AJOFM.
Vârsta și studiile absolvite fac ca mai mult de jumătate dintre șomerii bihoreni să-și găsească greu sau foarte greu un loc de muncă. Conform evaluărilor făcute de specialiștii AJOFM, 11% dintre șomerii bihoreni sunt persoane foarte greu ocupabile, 48% greu ocupabile, 40% mediu ocupabile, iar 1% ușor ocupabile.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.