URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Iunie 2023, 17:35

Amenajarea unei noi promenade pe malul Crişului Repede va începe în iulie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Amenajarea promenadei de pe malul stâng al Crişului Repede, în zona parcării subterane de pe strada Independenţei, va începe în iulie.

Lucrările au fost adjudecate de o asociere de firme reprezentată de Gavella, pentru circa 1,6 milioane euro.

„În data de 7 iunie 2023, s-a semnat contractul de lucrări pentru obiectivul de investiţii «Creşterea mobilităţii pietonale prin amenajarea malului stâng al Crişului Repede: Podul Sfântul Ladislau - Sinagoga Sion", încheiat intre municipiul Oradea şi asocierea formată din Gavella – lider de proiect, în asociere cu Druming Studio", a transmis vineri Primăria printr-un comunicat de presă.

Constructorul va avea la dispoziţie 3 luni pentru proiectare şi 15 luni pentru execuţia lucrării, ceea ce înseamnă un termen de predare de un an şi jumătate, potrivit aceleiași informări. 

Totuși, lucrările ar putea începe chiar de luna viitoare. „Vineri am semnat contractul pentru execuția lucrărilor de proiectare. Constructorul a comandat piatra necesară, iar undeva în cea de-a doua parte a lunii iulie ar putea începe lucrările efective”, a declarat primarul Florin Birta pentru BIHOREANUL.

Șantierul va trebui să se desfășoare în ritm accelerat. „Constructorul va trebui să lucreze cât mai repede. Acolo se vor desfășura în paralel lucrările la piațeta Independenței și cele pe malul Crișului Repede, la promenadă, și nu vrem ca executanții lucrărilor să se încurce reciproc”, a spus primarul.

Coborârea pe promenadă se va face începând de la baza podului Sfântul Ladislau, iar lucrările vor consta în placarea zidului de sprijin al malului şi a pereţilor parcării subterane, pavarea rampei, a treptelor şi a platformei pietonale, montarea balustradelor şi realizarea mobilierului urban.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Ar trebui sa fie ok
Este necesara o amenajare aici.
Postat 26 Iunie 2023, 06:30 de Timi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON