URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Aprilie 2018, 10:56

Alcoolul crește atracția între persoanele de același sex

Alcoolul crește atracția între persoanele de același sex foto generic, periskopi.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În general, fluiditatea sexuală a femeilor este văzută ca fiind mult mai răspândită decât cea a bărbaților iar consensul în psihologie este că femeile sunt mult mai dispuse să fie atrase de persoane de același sex decât bărbații. Studii făcute pe acest subiect confirmă ipoteza: femeile, indiferent de orientarea lor sexuală, devin excitate într-o mai mare măsură la stimuli diverși care variază de la clipuri cu conținut explicit heterosexual și până la clipuri care afișează lesbiene întreținând relații sexuale.

Bărbații în schimb sunt mai puțin dispuși să fie atrași de persoane de același sex, proporția fiind undeva pe la 51%. Explicația poate fi de ordin genetic, se poate lega de ostracizarea sexuală (un bărbat care întreține relații homosexuale este văzut mai rău de societate decât o femeie care face același lucru) ori poate ține de rolul bărbatului în societate, mai bine definit - văzut ca fiind dominant, agresiv și puternic - în contrast cu o posibilă preferință sexuală diferită de a majorității.

Un studiu recent  a căutat să vadă cât de fluidă este preferința sexuală în populația americană, iar cercetătorii au prezentat unor subiecți heterosexuali o imagine a unei persoane atrăgătoare aflată la un bar. Imaginea persoanei era de ordin androgin, neputând fi ușor identificată ca bărbat sau femeie.

Întrebați ce văd în imagine, 32% dintre bărbați și 23% dintre femei au afirmat că văd o femeie atrăgătoare. Subiecții experimentului au fost apoi întrebați cât de dispuși ar fi să îi cumpere o băutură persoanei din imagine, să flirteze cu ea și apoi să o ducă acasă în vederea întreținerii de relații sexuale. S-a constatat că pe măsură ce paharele de alcool curgeau unul după altul, interesul femeilor în persoana din imagine a crescut, indiferent de faptul că vedeau în ea o femeie sau un bărbat. Gradul de interes al bărbaților din studiu a rămas însă la același nivel, indiferent de numărul de pahare consumate, când în imagine vedeau o femeie. În schimb, în mod interesant, gradul de interes al bărbaților care vedeau în imagine un alt bărbat a început să crească pe măsură ce consumau alcool.

Cu alte cuvinte, nu doar că alcoolul crește interesul sexual în bărbați și femei, dar în cazul primilor mărește gradul de atracție față de persoanele de același sex.

Ca o paranteză, un alt studiu afirmă că interesul sexual al bărbaților pentru alți bărbați crește odată cu vârsta în timp ce al femeilor scade ușor odată cu trecerea anilor.

Concluzia pe care o putem trage din aceste studii este că sexualitatea este fluidă în anumite cazuri. Mai des în cazul femeilor decât în cel al bărbaților. În plus, ea poate fi modelată temporar de factori externi (precum alcoolul) în cazul persoanelor de orientare heterosexuală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
@dani-e-let:
Din acest moment orice discuție cu dumneavoastră s-a încheiat. Am fost tolerant și politicos cu dumneavoastră și tot ce-am primit înapoi au fost acuze, ironii, jocuri de cuvinte și amenințări. Consider că mi-am depășit limitele. Să nu mă mai abordați în privat; eventualele dumneavoastră probleme, păreri și cuvinte nu mă privesc. La mine în cabinet veți intra doar cu tarif x10, special aplicat persoanei dumneavoastră, atunci când vreau eu și cum vreau eu. E modul meu de a vă răsplăti amabilitatea de până acum. O zi bună.
Postat 28 Aprilie 2018, 22:33 de Razvan_T_Coloja
asta e!
@Florin Ciucas: D-na G. cred ca știe despre ce vorbesc...
Postat 28 Aprilie 2018, 20:56 de dani-e-let
Colo ja r mănânci
@Răzvan...Aș putea să vă fac o demonstrație! Că nu e cum ziceți! Pot să o fac și în baza mesajelor private! Si poate voi uza de ele! @Florin Ciucas: D--le Florin Dănuț Ciucas: în ultimele luni chiar am trecut prin niște evenimente! De aceea vreau la psiholog! Deci ce să vă urez?
Postat 28 Aprilie 2018, 20:54 de dani-e-let
...
@Dani-e-let: Cabinetul individual este spațiu privat, nu public. Ar fi fost spațiu public dacă era cabinet într-o clinică de stat; dar nu e. Despre ceea ce numiți dumneavoastră ”selecție” v-am spus și în privat cum stă treaba. Ca liber profesionist am un statut similar cu cel al unui PFA. Ca PFA - de exemplu - nu preluat toate proiectele de webdesign care mi se vârau pe gât. Îmi alegeam singur clienții iar dacă nu-mi plăcea tonul, mă jigneau, discutau de sus cu mine, nu-mi convenea prețul ori pur și simplu era joi și nu aveam chef să lucrez îi refuzam cu zâmbetul pe buze. Mă confundați cu o societate comercială sau o instituție de stat. Un PFA sau un liber profesionist poate refuza clientul și pe criterii de genul ”ai tricou verde iar mie nu-mi place verdele”. E atât de simplu. Așa cum drept PFA alegeam în serverul cui accept să lucrez, cât timp și pentru cât anume, drept liber profesionist îmi setez singur orarul, tariful și clientela.
Postat 28 Aprilie 2018, 18:20 de Razvan_T_Coloja
TDS la psiholog
Ocazie cu care şi-a dat seama şi Răzvan că orice încercare de dialog cu Tedeseul e cauză pierdută. Conştient de faptul că ar fi un interesant caz de studiu, îţi recomand, totuşi, să nu-l iei de client. Întreaga redacţie apreciază răbdarea ta! :)
Postat 28 Aprilie 2018, 19:40 de Florin Ciucas
punct
@Coloja: V-am spus-o si in privat! Nu știu cum puteți face o selecție! În funcție de etnie, de ținuta , de aspect fizic ? Așa ceva nu este posibil pentru că ar fi DISCRIMINARE! Dacă aveți un cabinet acela este PUBLIC și nimeni nu poate fi refuzat!
Postat 28 Aprilie 2018, 17:58 de dani-e-let
.
Eu accept pe oricine la mine în cabinet dar îmi rezerv dreptul de a-mi selecta clientela. Momentan sunt prea aglomerat. Înțeleg că vă deranjează când vi se spune pe numele real. Vă respect dorința dar respectul - înțelegeți desigur - trebuie să fie reciproc. Când mă întrebați dacă am plagiat, copiat de la alții și alte lucruri similare mă simt oarecum jignit.
Postat 28 Aprilie 2018, 16:32 de Razvan_T_Coloja
vreau
Eu chiar aș avea nevoie de un psiholog! Ați accepta să mă primiți cu condiția de a nu-mi răspândi numele pe coclauri? Nu expun aici motivele!
Postat 28 Aprilie 2018, 16:24 de dani-e-let
@Teodor Dan Sarca
Eu v-am răspuns cât se poate de clar mai jos. Am amintit acolo de link-uri către studii. Dacă dădeați click pe acele link-uri ați fi realizat în două secunde că nu sunt făcute de mine ci de alții. Articolul de față este o metaanaliză a acelor studii, nu o cercetare proprie. Vă satisface acest răspuns domnule D-le Teodor Dan Sarca?
Postat 28 Aprilie 2018, 16:12 de Razvan_T_Coloja
sunt prostea...Nu pricepui
Nu era vorba despre subiect ! Am întrebat inițial dacă aveți o cercetare proprie sau ați copiat ceea ce au descoperit alții! Nu-mi dau seama dacă mi-ati răspuns!
Postat 28 Aprilie 2018, 16:09 de dani-e-let
@Teodor Dan Sarca
Am notat siderarea dumneavoastră vis-a-vis de text. Cu toate acestea nu pot lua în considerare ceea ce o singură persoană crede că ar trebui să public, în detrimentul celorlalți cititori. Nu trăim într-o țară în care ți se interzice să abordezi în scris anumite subiecte.
Postat 28 Aprilie 2018, 16:00 de Razvan_T_Coloja
Nulități vedete
Nu sunt furios! Sunt siderat că pot fi publicate asemenea articole! Dar evident este problema " Bihoreanul"-ui ! Nu a mea !
Postat 28 Aprilie 2018, 15:51 de dani-e-let
Nume
Am tot dreptul să vă public numele atâta vreme cât este public, cât alți utilizatori v-au identificat în mod public iar dumneavoastră tocmai ați recunoscut singur că vă numiți Teodor Dan Sarca, fostul ”TDS”, actualmente ”dani-e-let”. Ceea ce o face informație publică pe un site public; ceea ce la rândul ei îmi dă dreptul să utilizez respectiva informație. Părerea dumneavoastră despre articolele meu am s-o iau ca o reacție de furie la ceea ce dumneavoastră considerați a fi o deconspirare.
Postat 28 Aprilie 2018, 15:47 de Razvan_T_Coloja
Nu știu...
Încă un #rezistent?
Postat 28 Aprilie 2018, 15:36 de dani-e-let
Inteligenti
... Aveți articole de o valoare nulă ! Mi se va spune că nu sunt obligat să le citesc! Așa e ! Dar nu mă pot abține când e vorba despre ABERAȚII ! Da, eu sunt! Dar nu aveți dreptul să-mi publicați numele! Până la urmă cine vi l-a spus?
Postat 28 Aprilie 2018, 15:34 de dani-e-let
Nume
M-ați somat folosindu-mi numele întreg așa că am găsit de bun simț să mă adresez și eu în mod corespunzător. ”dani-e-let” e mai impersonal decât Teodor Dan Sarca.
Postat 28 Aprilie 2018, 15:28 de Razvan_T_Coloja
:)
Domnule Sarca, nu vă înțeleg comentariile dar îmi permit să deduc din ele că sunteți satisfăcut de răspunsul la întrebarea dumneavoastră.
Postat 28 Aprilie 2018, 15:26 de Razvan_T_Coloja
Întreb
Dar dă ce și Dvs. dati nume ?
Postat 28 Aprilie 2018, 15:24 de dani-e-let
Scuze
Apaaaa apasă la la la
Postat 28 Aprilie 2018, 15:23 de dani-e-let
Nu cred
Apasă apasă la la la!
Postat 28 Aprilie 2018, 15:22 de dani-e-let
@TDS
Domnule Dan Sarca, am să vă răspund: textul îmi aparține și nu este plagiat, fapt ușor verificabil prin introducerea lui într-un software online anti-plagiat sau o simplă căutare pe Google. Ghilimele nu există deoarece nu am citat pe nimeni iar bibliografia se consideră inclusă din momentul în care aveți link-uri directe, în text, spre fiecare dintre studiile la care fac referire. Acesta nu este un articol științific în formă standardizată care să necesite bibliografie formatată după standardele APA (American Psychological Association). Este un text scurt și fluid care oferă informații la nivel de cititor nefamiliarizat cu terminologia utilizată în studiile științifice.
Postat 28 Aprilie 2018, 12:18 de Razvan_T_Coloja
doar întreb
...va fiind... mă întreb: este cercetarea Dvs. sau ați " plagiat ", D-le Răzvan T. Coloja? Nu văd ghilimele, nu este menționată VREO bibliografie....
Postat 28 Aprilie 2018, 10:28 de dani-e-let
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON