URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2011, 14:01

Afacerea Aeroportul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea vrea să preia Aeroportul de la Consiliul Judeţean, urmând să facă primele demersuri oficiale la începutul lui 2012. Asta fiindcă, din cauza managementului prăpăstios de la Aeroport, oraşul pierde o grămadă de oportunităţi de dezvoltare.

Majoritatea firmelor care au contractat conducerea Parcului Industrial Eurobusiness în ultimul an au reclamat, de altfel, lipsa unor legături pe cale aeriană către principalele oraşe europene, fapt ce îngreunează circulaţia rapidă a mărfurilor, dar mai ales a investitorilor.

Ceea ce, deşi era de mult la mintea cocoşului, cei de la judeţ nici acum nu au priceput...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
-
Ar fi un lucru extraordinar de bun atat pentru Oradea cat si pentru turism- Baile Felix.
Postat 04 Noiembrie 2012, 13:57 de Maria
aer
Problema e Pasc un incompetent care nu doreste dezvoltarea aeroportului pentru ca nu stie si nu este in stare sa-l conduca .Patronul aeroportului Pasc a desfiintat toate posturile in care avea oameni cu studii de frica ca erau prea destepti . De forte multi ani nu stie decat sa renoveze aerogara si birourile , dar pista? Nu cred ca problema sunt banii, Pasc nu vrea aeroport international, daca va dati seama ce inseamna aeroport international condus de Pasc.
Postat 03 Ianuarie 2012, 17:30 de aer
cetatean care plateste taxe
oare e imposibil ca acesti dobitoci sa fie schimbati?? eu cred ca e posibil ca totul sa functioneze asa cum trebuie. doar ca ne lipseste unitatea...ar trebuie sa ne unim cu toti si sa distrugem tot ce inseamna securisti,pilosi ,politiciani de cacat si oameni de nimic.toate valorile sunt tinute departe de acesti viermi ai bihorului si nu numai...fratilor daca nu se va face nimic cu acest aeroport nici anul acesta ca sa devina accesibil international.(.macar o cursa saptamanal din principalele tari europene) Bihorul va ramne inapoi din toate punctele de vedere..turism industrie infrastructura etc....unica solutie e sa ne rugam la dumnezeu sa ne scape de acesti nesimtiti si asa o sa fie.Doamne ajuta.
Postat 02 Ianuarie 2012, 18:57 de jhon
dezaprob
@BIHOREAN: nu cred ca bolojan poate fi numit asa dar sigur Tarle, DA!
Postat 02 Ianuarie 2012, 14:32 de dante
MARE GUNOI
ce gunoi e bolojan asta!!! Dupa ce patru ani s-a chinuit Tirle sa faca SF -urile, PT-urile , lobyuri la Guvern sa i se aprobe proiectul pentru finantarea aeropoirtului, si in sfarsit i s-au aprobat banii, vine si gunoiul asta obsedat de putere, imagine si bani sa culeaga toti laurii si bineinteles vreo zece la suta din bani! Ca doar nenea Carp nu doarme! El e cu colectarea.
Postat 02 Ianuarie 2012, 14:28 de BIHOREAN
Oradeni, nu valorati nimic in ochii primarului si ai lui
Sigur ca aeroportul e important dar mai ales pentru mediul de afaceri nu pentru oamenii de rand. Cati dintre oradeni zboara si de cate ori pe an? Faptul ca abia acum spre sfarsitul mandatului si dupa ce s-a anuntat alocarea de bani pentru aeroport, Bolojan intentioneaza sa preia "afacerea", arata ca e interesat sa-si apropie oamenii de afaceri, adica sponsori pentru campania electorala. Daca era sa faca ceva pentru oradeni rezolva problema CET si pretul gicaloriei. Nici celelalte companii-regii subordonate Primariei nu exceleaza decat in tarife mari (vezi OTL). Tot ce-a realizat Bolojan este doar de imagine/fatada si pt profitul firmelor executante (de ex. hidosul mausoleu artezian). Pentru ce platim 800 lei/an pt. parcare la domiciliu, + tichete de parcare in oras? Pentru 2 linii de vopsea si 3 placute informative? De banii astia putea sa asigure o paza cat de cat a parcarilor. Dar nu, Politia Comunitara nici la telefon nu raspunde. Asta e ideea: de la populatie belim prin preturi si tarife cat mai multi bani, iar firmelor cu potential de sponsorizare le acordam contracte si alte facilitati.
Postat 02 Ianuarie 2012, 09:25 de Insider
draga mea printesa..
@printesa de mater: draga mea printesa, TE IUBESC! vad ca ai aceleasi pareri ca mine! pasc? fostul securist? parintele? sunt sigur ca si el a fost!
Postat 01 Ianuarie 2012, 15:07 de TDS
Ar fi cazul
Speram ca va fi asa! Macar in ceasul al doisprezecelea cineva sa vada realitatea de acolo! Trebuie sa sa faca odata si odata si acolo schimbarile necesare! La multi ani!
Postat 01 Ianuarie 2012, 13:56 de Vasile
nevasta lu filip
aeroprortul Oradea FARA Pasc! ( trateaza firma ca pe mosia lui-angajatii ca pe sclavii lui). RESINE
Postat 01 Ianuarie 2012, 12:42 de printesa de mater
nevasta lu filip
Pe Filip ar trebui sa intre DNA sa-l ia la intrebari ca e un e-xcroc! si mai sunt personaje asisderea universiktarul-popa-functionar public Bolos si ingramatitul si impotentul intelectual PASC! La doseala cu ei! Ar fi salutar sa se dezvolte actyivitatea pe aeroportul oradea. Aradul ne-a luat-o ininte desi era mult inapoia oradiei!!!
Postat 01 Ianuarie 2012, 12:40 de printesa de mater
nu partidul conteaza, ci persoana
am ajuns sa vad ca nu partidul conteaza, ci persoana ce conduce o institutie; aeroportul este foarte necesar, dupa mine o locatie la 25 de km (20 de minute de oradea)minim de oras este obligatorie pe termen lung, daca nu.... vilele Grigorescu/Nojorid/Santandrei, vor ajunge mai rau la pret ca cele din Paleu din cauza poluarii fonice(timpul va confirma acest lucru);de atitia ani de zile bihorenii baga bani in buzunar la Cluj,Timisoara,Budapesta pt ca nu dispun de un aeroport international; Bolojan in opozitie a facut incomparabil mai mult decit Filip ce nu a urmarit interesul Oradea (PDL in Bihor a pierdut cel putin 2 mandate din cauza acestuia, dar probabil in anumite cazuri interesul propriu conteaza mai mult decit a unui partid si functiile mari din partide nu se mentin/castiga usor);de oameni ca Bolojan avem nevoie si la Bucuresti,chiar si in fruntea PNL
Postat 31 Decembrie 2011, 14:58 de pro bolojan
:)
Pt chestiile astea il iubesc eu pe Bolojan :)
Postat 31 Decembrie 2011, 13:25 de firetotherain
Pozitiv
Locuiesc impreuna cu familia de multi ani in Danemarca.In ultimii trei ani am calatorit in fiecare an la Oradea si,ca oradean la origine, ma bucur ca de fiecare data am vazut ca Oradea arata mai bine,incepand de la intrarea in oras din spre Bors si continuand cu centru orasului Felicitari primarului Bolojan si echipei pe care o conduce pentru ceea ce a facut bun in gospodarirea orasului. In legatura cu aeroportul,ar fi f.bine daca ar avea curse internationale inclusiv in Scandinavia(cum era odata) orasul avand numai de castigat din aceasta.Dece sa zburam cu avionul din Cpenhaga la Budapesta si de acolo cu autobuzul sau trenul pana la Oradea,cand am putea face acest lucru f.simplu,direct la destinatie.Cred ca orasul si Baile Felix ar avea si turisti din Scandinavia cu acest prilej,din care toti ar avea numai de castigat. Sa auzim numai de bine in anul care vine. LA MULTI ANI TUTUROR ORADEANILOR
Postat 31 Decembrie 2011, 11:53 de I.Z.
stop 2
@Ionut: sa stii ca am vazut cateva \"proiecte\" pentru fonduri europene semnate de parinte, subtiri, subtiri de tot(genul copy paste). pana la urma nici nu pot fi altfel atata timp cat autorul lor este angrenat in zeci de activitati: si la universitate, si la primarie, si la biserice, si audit! nu poate exista timp fizic pentru asa ceva. un proiect nu se scrie asezandu-te la un birou si in cateva ore e gata. in mod normal azi iti vine o idee, maine alta, poimaine renunti la prima s.a.m.d. daca nu il faci asa, sigur iese prost. la fel si cu manualele(numeroase)semnate de acelasi autor. ma intreb cand naiba le scrie?(intrebarea e retorica pentru ca tot eu imi raspund!)
Postat 31 Decembrie 2011, 00:32 de TDS
stop
@Ionut: de acord ca bolojan este net peste filip, de acord ca filip a jecmanit orasul, de acord ca filip(ajutat de parinte)si-a batut joc de multi oradeni in afacerea unui proiect imobiliar(acoperind cu BUNA STIINTA matrapazlacurile acestuia)dar nu sunt de acord ca parintele "face cinste acestui oras". degeaba accesezi fonduri europene pentru proiecte fanteziste gen CET pe gaz(gaz care se scumpeste de la un an la altul si peste toate vine si de la putin!)sau distrugerea zonei verzi traditionale din centru, doar pentru ca acum se poarta in europa arbustii pitici! asa, si pinalti a facut telegondola(tocmai azi am vorbit cu cineva din Piatra Neamt si functioneaza...goala!!), asa si nutzi a facut telegondole de nicaieri spre nicaieri sau partii de...800 m, sau patinoare! deci si investitiile trebuie sa fie cu cap, pentru ca daca doar le faci ca sa fie facute, mai bine NU!
Postat 31 Decembrie 2011, 00:26 de TDS
desteaptarea, francezilor de la vernicolor si capirom!
francois de la vernicolor si frederic de la capirom ar trebui sa se trezeasca si sa faca presiuni pentru curse directe oradea-lyon !! firmele astea doua sunt in topul firmelor mici si mijlocii, aduc bani multi la buget-finante si ar trebui sa fie mai responsabili pentru soarta aeroportului! allez-y, les francais, insistez pour l'' aeroport et pour les vols de lyon! ayez de l''initiative et du courage!! soyez des bons citoyens!! allez-y, allez-y!
Postat 30 Decembrie 2011, 23:33 de Adela
O idee stralucita
Voi...cei ce il contestati atat pe Bolojan...voi unde ati trait pina acum, nu in Oradea? Daca nu ati observat pina acum, orasul si-a cam schimbat fata si va continua, multumita unui management corect inteles si a unor oameni care vor sa faca ceva din orasul asta, pe care Petru Filip doar l-a ruinat, neajungandu-i cat a furat. Sau cei care il contesta, faceti parte din trupa hotului de Filip??? Asa si cu aeroportul...Bolojan vrea sa faca ceva bun insa nu are cum sa finalizeze tot ceea ce ne dorim noi peste noapte, insa asa e romanul...nerabdator si fudul. Toata sustinerea mea pentru Bolojan si pt ceea ce vrea sa faca, insa tre sa intelegem si noi ca orice lucru se face in timp, cu rabdare, intelegere si ar cam trebui sa dam dovada de intelegere. Va asigur ca de-ar avea sprijinul financiar de la Bucuresti, ar fi facut mult mai multe, insa...cu Filip pe-acolo...mai greu. Noroc cu persoane ca si Bolos, care face cinste acestui oras prin nr mare de proiecte prin care Oradea a accesat o serie de fonduri europene. Sau astea nu le vede nimeni??? Atat stie romanul...doar sa blameze si sa-si bata joc de toti cei care vor sa faca ceva, suspicionandu-i de obtinerea unor comisioane grase...frati
Postat 30 Decembrie 2011, 22:08 de Ionut
Mai usor dna Gina C, mai usor
Dar ce te alerga din spate ca sa trebuiasca sa ajungi mai repede ? Hunii ?
Postat 30 Decembrie 2011, 19:49 de Sofer rqpid
Aerogara din curtea primariei
Si daca o sa asigure municipalitatea comportamentul de proprietar, sper ca fara Bolojan, atunci o sa ne zboare economia peste media europeana ? Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul ... nu-i asa dle primar ?
Postat 30 Decembrie 2011, 19:47 de Pilotul de rezerva
ASA SA FIE
Abia astept ziua cind voi zbura direct la Oradea fara sa trebuiasca sa mai conduc 4 ore de la Budapesta
Postat 30 Decembrie 2011, 19:39 de Gina C
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON