URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Octombrie 2020, 19:09

Accident grav în Oradea, pe Calea Bihorului: Unul dintre şoferi a decedat (VIDEO)

Accident grav în Oradea, pe Calea Bihorului: Unul dintre şoferi a decedat (VIDEO) (foto: cititor eBihoreanul)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat a decedat, miercuri seara, în urma unui grav accident rutier petrecut pe Calea Bihorului, în apropiere de intersecţia cu str. Strugurilor. În accident au fost implicate două maşini, iar şoferul uneia a rămas încarcerat în urma impactului. Poliţia şi ISU au intervenit, fiind alertate în jurul orei 17.45 printr-un apel la 112.

"Accidentul a avut loc pe strada Bihorului din Oradea. Sunt implicate două autoturisme. Traficul este deviat pe străzile adiacente, mai precis de pe strada Bihorului pe Strugurilor şi de pe strada Ion Bogdan pe Suişului", a precizat, la solicitarea BIHOREANULUI, agent şef adjunct Ioana Lascău, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

De la ISU Crişana au fost mobilizate la faţa locului o autospecială de descarcerare şi un echipaj de paramedici, ambele de la Detaşamentul 2. De asemenea, a intervenit şi o ambulanţă a SAJ.

"Am fost solicitaţi să intervenim la un accident soldat cu două victime, dintre care una încarcerată aflată în stop cardio respirator. Ajunşi la faţa locului, pompierii militari au procedat la descarcerea şoferului unuia dintre autovechicule implicate în accident, care se afla în stop cardio respirator, iar echipajele medicale au efectuat manevre de resuscitare, dar, din nefericire, victima a decedat", a declarat pentru BIHOREANUL maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana. Bărbatul avea 67 de ani. 

Celălalt şofer a suferit leziuni, nu grave, fiind în "cod verde" medical. El a fost totuşi transportat la spital pentru investigaţii. 

Locuitorii de pe strada Bihorului se plâng de viteza cu care se circulă în acea zonă, în regim de drum expres, fiind dificilă şi chiar periculoasă intrarea pe şosea de pe străzile lăturalnice.

Poliţiştii rutieri fac cercetări la faţa locului, urmând să determine cum s-a petrecut accidentul mortal.

UPDATE, ora 20: Cum s-a petrecut accidentul

După primele cercetări, poliţiştii orădeni au ajuns la concluzia că accidentul s-a petrecut după ce un orădean de 67 de ani, aflat la volanul unei Skoda Superb, nu a oprit la stop şi a pătruns în intersecţie, maşina sa fiind izbită de o alta, Seat, care circula regulamentar. Bărbatul care n-a respectat regulile de circulaţie este cel care a rămas încarcerat, iar apoi a decedat. 

"La intersecţia străzii Strugurilor cu Calea Bihorului, un bărbat de 67 de ani din Oradea, în timp ce conducea un autoturism dinspre strada Vişinilor înspre Calea Bihorului, nu a respectat semnificaţia indicatorului rutier Oprire, nu a acordat prioritate de trecere, a pătruns în intersecţie şi a fost acroşat din partea stângă de un autoturism condus regulamentar pe Calea Bihorului, dinspre str. Izvorului, de un bărbat de 60 de ani, tot din Oradea. În urma accidentului rutier, conducătorul primului autoturism au suferit leziuni care i-au provocat decesul, iar conducătorul celui de-al doilea autoturism a suferit leziuni uşoare pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital", a precizat, la finalul primelor cercetări, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, Ioana Lascău. 

Poliţiştii Biroului Rutier Oradea continuă cercetările în acest caz.
 

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Cchris26
Pe logica ta, te-ai gandit ca daca viteza seatului era si mai mare, seatul apuca sa treaca prin intersectie pana intra skoda? Skoda a receptionat lovitura in cele doua portiere din partea stanga, adica soferul a fost lovit in plin. Din poza si filmare se vede ca partile din fata si spate ale skodei sunt intacte. Nu pun eu etichete, dar daca erai tu la volan in seat si aveai sa zicem 55 km/h, tot asa comentai? Adica te dadea-i vinovat ca nu ai avut 50 km/h? Mergeai la puscarie? Vezi sa nu! STOP = oprire si gata. Omul nu s-a asigurat si nu a oprit. Consecintele s-au vazut!
Postat 15 Octombrie 2020, 14:21 de Kid
ma mir
Ma mir si eu cum se poate ca un accident cu o masina robusta cum e Skoda Superb la viteza maxim legala din localitate sa se soldeze cu astfel de urmari, adica soferul sa ramana incarcerat si apoi sa decedeze. Este evident ca celalalt sofer nu respecta limita maxima de viteza. Daca ar fi respectat-o accidentul poate ca nici nu s-ar fi petrecut, dar conform cercetarii politiei el circula regulamentar. E nivel de gandire de gradinita sa il acuzi simplu pe cel ce avea "Stop". Prin alte tari vina se imparte in astfel de situatii, desi repet, daca viteza era decenta poate nu s-ar fi intamplat deloc.
Postat 15 Octombrie 2020, 00:40 de cchris26
Vizibilitate zero
Din pacate in urma modernizarii drumului si a crearii de parcari laterale vizibilitatea este zero cand iesi de pe Strugurilor in Bihorului care acum este foarte circulat. Trebuiesc luate masuri urgente, altfel vor mai fi multe cazuri de acest gen. Condoleante familiei
Postat 14 Octombrie 2020, 20:46 de Ionutpetrica
Încă o stradă distrusă
Șmecherașii (cretinii) care nu pot circula decent undeva pe la 60km/h ne rezolvă să avem și pe strada asta "obstacole" pentru temperarea vitezei. Ei degenerează traficul, așa degeaba avem u drum de scurtătură fără semafoare la fel de încet vom circula ca prin oraș. Așa aruncă ei la gunoi investiții care avea menirea să ajute traficul. Ca idee ar fi un sistem obligatoriu de montat pe orice mașină (verificat la reînnoirea ITP) bazat pe GPS și internet care la o încălcare a limitei legale de la 20km/h în sus trimite datele la poliție în fiecare zi la ora 23:59 cu toate încălcările. Ți se emite automat amenda pentru cea mai mare direct în plic pentru acea zi, care să se trimită prin poștă.
Postat 14 Octombrie 2020, 19:42 de zsizsi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON