URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
04 Decembrie 2023, 18:47

Accident cumplit în Bihor: Un mal de pământ s-a surpat peste doi muncitori care montau conductele de canalizare, unul a murit

Accident cumplit în Bihor: Un mal de pământ s-a surpat peste doi muncitori care montau conductele de canalizare, unul a murit foto: isu crisana
Accident cumplit în Bihor: Un mal de pământ s-a surpat peste doi muncitori care montau conductele de canalizare, unul a murit foto: isu crisana
Accident cumplit în Bihor: Un mal de pământ s-a surpat peste doi muncitori care montau conductele de canalizare, unul a murit FOTO: Bogdan Dumitraş
Accident cumplit în Bihor: Un mal de pământ s-a surpat peste doi muncitori care montau conductele de canalizare, unul a murit FOTO: Bogdan Dumitraş
Accident cumplit în Bihor: Un mal de pământ s-a surpat peste doi muncitori care montau conductele de canalizare, unul a murit FOTO: Bogdan Dumitraş
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat în vârstă de 53 ani care lucra la montarea conductelor pentru canalizare în comuna Lunca a murit luni după amiază, iar un altul a scăpat ca prin minune, după ce malul şanţului s-a surpat peste ei.

Cei doi muncitori lucrau la o subtraversare, într-un şanţ adânc de peste 2 metri. Unul dintre constructori a fost acoperit până la brâu şi a scăpat, însă colegul său a fost îngropat cu totul sub pământ, având vizibilă doar o mână, motiv pentru care martorii au sunat la 112, ca să ceară ajutor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crişana, locotenent colonel Camelia Roşca, accidentul a fost semnalat la 112 în jurul orei 16.20. "Am fost solicitaţi să intervenim în comuna Lunca, pentru salvarea unei persoane care a fost surprinsă de un mal de pământ, într-un şant de aproximativ 2 metri. Apelantul a precizat că victima era aproape în totalitate acoperită, doar o mână fiind vizibilă la suprafaţă", a explicat Roşca. 

Trei echipaje de pompieri militari din Ştei, cu autospeciale având module de descarcerare, Ambulanţa SMURD a subunităţii, echipajul de terapie intensivă mobilă a SMURD Oradea, şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă judeţean s-au deplasat la faţa locului, încercând să salveze victima. Manevrele au durat aproximativ o oră.

"Persoana a fost extrasă şi predată echipajelor medicale, dar din nefericire, a decedat", a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Crişana. 

La faţa locului au ajuns şi poliţiştii din Ştei, criminalişti, dar şi inspectorii ITM, care vor stabili circumstanţele în care s-a produs tragedia. "Persoana respectivă a fost identificată ca fiind un bărbat de 53 de ani, din comuna Budureasa. Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de personalul medical, a fost declarat decesul bărbatului, la fața locului", a declarat şi purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa.

Cauza exactă a decesului urmează să fie stabilită în urma efectuării necropsiei, a mai precizat sursa citată. 

Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii tragicului eveniment.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Sprijiniri obligatorii
Șanțurile mai adânci de 1,5 m se sprijinesc obligatoriu!
Postat 04 Decembrie 2023, 23:13 de georgemarian
firme de constructii
Firmele de constructii "prietene" cu unii si cu altii nu respecta nimic. Ca nu respecta nimic e una, dar ca nu stiu nimic e alta. Sprijinirea malului e regula, altfel....se intampla ce se intampla. E boala veche la noi in fiecare an se intampla de cateva ori. Patronul firmei cunoaste mecanica pamanturilor? Are vreun habar ce se intocmeste inainte de inceperea unei astfel de activitati? Care este presiune exercitata de volumul de pamanat pe cutia toracica a victimei? Sunt intrebari a caror raspuns este la materia TEHNOLOGIE la facultatea de constructii. Suna a invitatie!
Postat 04 Decembrie 2023, 22:05 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON