URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Ianuarie 2023, 20:00

A început tipărirea cardurilor de energie. Cine sunt beneficiarii ajutorului de 1.400 de lei

A început tipărirea cardurilor de energie. Cine sunt beneficiarii ajutorului de 1.400 de lei (foto: MIPE)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, bihoreanul Marcel Boloş, a anunţat miercuri că a început tipărirea cardurilor de energie, care vor fi acordate persoanelor vulnerabile în două tranșe de câte 700 de lei.

Valabile din 20 februarie

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), ministrul Marcel Boloş şi preşedintele Companiei Naţionale Poşta Română, Valentin Ştefan, au efectuat miercuri o vizită de lucru la Fabrica de Timbre din Bucureşti cu ocazia deschiderii procesului de printare a cardurilor de energie.

Odată cu tipărirea şi împlicuirea cardurilor de energie care vor ajunge la beneficiari în cursul lunii viitoare, am început implementarea unei noi măsuri de sprijin finanţate din bani europeni, prin Programul Operaţional Regional şi prin Programul Operaţional Capital Uman. De această măsură vor beneficia 2,8 milioane de locuinţe din România, în contextul creşterii preţurilor pentru utilităţi şi pentru toate produsele de consum, care îi afectează în primul rând pe cei mai vulnerabili dintre români", a declarat Boloş.

Potrivit ministrului Investiţiilor, cardurile vor fi distribuite prin Poșta Română în perioada 1 – 28 februarie şi vor putea fi folosite începând din 20 februarie.

Două tranşe de 700 lei

Ajutorul pentru plata facturilor de energie se acordă în două tranşe de câte 700 lei, aferente perioadelor februarie – iunie, respectiv septembrie – decembrie 2023.

Prin intermediul acestor vouchere, în valoare totală de 4 miliarde lei, vor fi sprijiniţi să îşi acopere cheltuielile cu energia circa 4 milioane de români aflaţi în situaţii de vulnerabilitate.

Cardurile de energie (foto jos) vor putea fi folosite la plata facturilor pentru electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire.

De cardurile de energie pot beneficia pensionarii cu vârstă de minimum 60 de ani şi venituri mai mici sau egale cu 2.000 lei pe lună, precum şi beneficiarii de pensie de invaliditate, indiferent de vârstă, care se încadrează în acest plafon de venituri.

Lista beneficiarilor mai cuprinde copiii şi adulţii încadraţi în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, familiile beneficiare de alocaţii de susţinere şi familiile sau persoanele singure pentru care s-a stabilit dreptul de venit minim garantat cu condiţia ca venitul net per membru să nu depăşească 2.000 de lei.

Criteriile, condiţiile şi modalitatea în care se vor folosi cardurile de energie pot fi consultate mai jos:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON