URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Septembrie 2020, 13:58

5,1 milioane euro pentru peste 800 de locuri de parcare şi accesuri auto lângă Sala Polivalentă din Oradea 

5,1 milioane euro pentru peste 800 de locuri de parcare şi accesuri auto lângă Sala Polivalentă din Oradea  (credit foto: Ovi D. Pop)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Municipalitatea va investi circa 5,1 milioane euro în amenajarea aleilor de acces şi a spaţiilor de parcare pentru viitoarea Sală Polivalentă cu 5.000 de locuri a Oradiei, aflată în construcţie. Astfel se vor amenaja peste 800 de locuri de parcare, a precizat primarul Ilie Bolojan, adăugând că parkingul va putea deservi şi viitorul stadion cu 16.000 de locuri care va fi ridicat în apropiere.

Studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici referitori la amenajarea de accesuri auto şi spaţii de parcare pe străzile Traian Blajovici - Făgăraşului - Islazului a fost aprobat, joi, în şedinţa de Consiliu Local. 

"Aprobăm indicatorii cu o valoare estimată de 5,1 milioane euro, în care intră amenajarea a peste 800 de locuri de parcare. De asemenea, se amenajează alei, pasaj pentru pietoni, plus carosabil, şi două hectare de spaţii verzi aferente acestor locuri de parcare. Obiectivul este ca în luna mai (n.r. 2021), când estimăm finalizarea lucrărilor la sala de sport, să fie gata şi parcarea, şi accesurile, în aşa fel încât sala să devină operaţională. Nu vrem să se întâmple ca în alte oraşe unde s-au făcut săli de sport, dar care au mai stat un an, doi, pentru că n-au fost utilităţile racordate, parcările şi accesurile absolut necesare. Această parcare este calculată să deservească şi arena (n.r. noul stadion) care va fi amplasată la circa 300 de metri", a spus primarul Ilie Bolojan în conferinţa dinaintea şedinţei de Consiliu Local. 

Concret, lângă Sala Polivalentă se vor amenaja 790 de locuri pentru autoturisme, 22 de locuri pentru autobuze şi 8 locuri pentru TIR-uri. 

Este de precizat că viitorul stadion al Oradiei, care urmează să fie ridicat în zonă, are prevăzute, separat, 150 de locuri de parcare, plus 10 locuri pentru sportivi şi oficiali, plus două locuri de autocare, în subsolul construcţiei. 

Sala Polivalentă din Oradea se realizează pe amplasamentul fostei pieţe de vechituri, lângă Aeroportul Oradea, vizavi de Cartierul Europa, între fostul tancodrom şi Era Park, în colaborare cu Compania Naţională de Investiţii. 

Atunci când va fi finalizată, Sala de Sport Polivalentă va putea găzdui diverse competiţii interne (handbal, baschet, volei) dar şi evenimente internaţionale, congrese, concerte, expoziţii, târguri etc. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în noiembrie 2018, iar valoarea totală a lucrărilor se ridică la 27,6 milioane euro, contribuţia municipalităţii fiind de 5,2 milioane euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
oradea_mea_si_a_ta
Da o tura la Wembley sa vezi cum e
Postat 12 Septembrie 2020, 16:04 de Sandu2100
ha ha
Bai sandre, slaba minte ai! Tu latri doar de dragul latratului, ca prietena ta, crisdumi. Cum naiba vezi tu circulatia in zona viitorului complex sportiv daca "străzile din jur pe raza de 1 milă se blochează"? Poate la meciurile la care ai fost tu, pe la tine prin sat existau si "cei care au bilet la locurile de parcare". Si sa stii ca unii folosesc masina nu doar ca se dea mare, ca tine. Unii poate stau in zone limitrofe orasului, altele decat in Gutenberg, unde inteleg ca te dai tu mare cu masina si cu fesele tale.
Postat 12 Septembrie 2020, 15:49 de oradea_mea_si_a_ta
In Wembley sunt parcari multe
In timpul unui meci sau eveniment străzile din jur pe raza de 1 milă se blochează , au voie doar autobuzele taxiurile, rivreanii si cei care au bilet la locurile de parcare, în rest pe jos. Dar lumea are alta cultură, își misca fesele, asa ca nu vad de ce sa mergi cu mașina la un eveniment daca vrei sa te dai mare ca ai masina , mergi la Gutenberg.
Postat 11 Septembrie 2020, 21:05 de Sandu2100
Oraș mic, vrem parcări mari
Străzile orașului nostru nu permit circulația a 1000 de masini simultan într-o singură zonă fără ca zona să se blocheze, așa că pentru ce să amenajezi parcare cu mai mult de 1000 de locuri simultan?
Postat 11 Septembrie 2020, 19:03 de decalog
e bine?
Eu nu inteleg cum pt o sala de 5000 locuri au fost prevazute 800 locuri de parcare, iar la stadionul de 16000 locuri sunt prevazute 150 locuri care chiar si cu cele 800 de la sala sunt putine. Ca sa nu mai vorbim ca in acest fel sunt practic imposibile evenimente simultane. Nu inteleg de ce nu fac o parcare sub tot stadionul sau viitorul complex sportiv?! Daca s-a putut langa Cris de poate si langa Peta.
Postat 11 Septembrie 2020, 17:55 de oradea_mea_si_a_ta
::::::::::::::::
:))))))))))))))) Turda face sala de 3500!Hello!!! Turda! dc luam doar locurile fixe cred ca nici asta nu are mai mult de 3500.Evenimente internaționale!!! :))) E o sala mica în comparație cu orice.5 mil de euro aruncați pe geam.La începuturi s-a pornit cu ideea de 7500 de locuri apoi cu fiecare știre tot scădea și ca locuri și ca dotări.(ciudat a fost ca în același timp prețul tot urca depășind cu mult BT Arena din Cluj care are 10 mii de locuri) Acum după ce știm cât a contat opinia oamenilor în proiectul noului stadion Bolojan fiind se pare obsedat sa tot ciupească din proiecte pana ele devin banale și inutile știm și de ce a ajuns polivalenta de la 7500 la 5000.
Postat 11 Septembrie 2020, 15:23 de Robert
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON