URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Octombrie 2023, 19:55

Victorie cu 6-0. Fotbaliștii de la FC Bihor au câștigat ultimul meci pe care l-au disputat acasă în turul campionatului (FOTO)

Victorie cu 6-0. Fotbaliștii de la FC Bihor au câștigat ultimul meci pe care l-au disputat acasă în turul campionatului (FOTO) (credit foto: Alex Covaci)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliștii de la FC Bihor au făcut scor, sâmbătă, în ultimul joc pe care l-au susținut pe teren propriu în turul de campionat.

La stadionul Iuliu Bodola, roș-albaștrii orădeni au dispus cu scorul de 6-0 de formația arădeană Gloria Lunca – Teuz Cermei, iar golgheterul Sergiu Jurj și-a dovedit din nou forma bună, reușind un hat-trick prin golurile marcate în minutele 14, 48 și 64. 

La pauză, orădenii conduceau deja cu 4-0 după ce și-au dominat categoric adversarul, iar pe lângă golurile înscrise, au ratat și alte bune oportunități. 

Celelalte trei goluri au fost reușite de Andrei Moga, în min. 10, Răzvan Gunie, în minutul 13, și Florin Chitaș, în minutul 28. 

Sistem nou de joc pentru FC Bihor

Antrenorul Florin Farcaş a schimbat sistemul şi a început cu un 4-3-3, care a dat roate rapid, pentru că în minutul 10 FC Bihor a deschis scorul, după ce Andrei Moga l-a învins pe portarul advers cu un şut pe jos din interiorul careului.

Nu au trecut decât trei minute, iar Răzvan Gunie a reuşit un eurogol, înscriind cu un şut din voleu, expediat din afara careului, sub transversală.

Peste doar un minut scorul a devenit 3-0 pentru FC Bihor, după ce mingea a fost trimisă la Sergiu Jurj, care a intrat în careu în poziţie centrală şi a şutat pe jos în dreapta portarului, bară-gol.

Dominarea autoritară a echipei orădene s-a mai concretizat cu un gol pe tabela de marcaj, în minutul 28, când Ionuţ Ban a centrat bine de pe partea dreaptă, iar Florin Chitaş a înscris din interiorul careului mic.

Şi la 4-0 echipa orădeană a continuat să fie periculoasă.  Astfel, în minutul 34, Vadim Calugher a prins un şut bun de la 22 de metri, dar puţin pe lângă bară. Apoi, în minutul 37, Chitaş a şutat pe jos din 7 metri, dar a reţinut portarul. Un minut mai târziu, Ionuţ Ban a expediat şi el un şut bun de la 25 de metri, dar peste poartă.

Pe finalul primei reprize, Calugher a mai trimis un şut puternic de la 30 de metri, dar a respins portarul, iar în minutul 45 Andrei Moga a trimis şi el periculos din unghi, dar puţin peste poartă.

Schimbări în repriza a doua

S-a intrat în pauză cu 4-0, dar în repriza a doua tot orădenii au început periculos. Nici nu s-a reluat bine jocul şi în minutul 48 Sergiu Jurj a înscris pentru 5-0, după un şut bun al lui Calugher, respins de portar în faţă, până la atacantul orădean, care a marcat cu capul din 6 metri.

Scorul final, 6-0, l-a stabilit acelaşi Sergiu Jurj, care a înscris, după ce Moga a recuperat un balon în preajma careului advers, i-a trimis în poziţie ideală în suprafaţa de pedeapsă lui Sergiu Jurj, care l-a „executat” cu sânge rece pe portarul advers.

În repriza secundă antrenorul Florin Farcaş i-a trimis în teren şi pe jucătorii care până acum au evoluat mai puţin, precum Tamas Paublusztig şi tânărul Andrei Florin Cherman, născut în anul 2007, care a intrat în locul golgheterului Sergiu Jurj.

De asemenea, a reapărut şi George Cherman, cel care a fost accidentat de la începutul sezonului.

„A fost un joc clar la discreţia noastră. Am avut o echipă care din minutul 1 a încercat să joace aşa cum trebuie să joace, cu foarte multă concentrare, cu foarte multă agresivitate pozitivă, implicare totală în ceea ce înseamnă poziţionarea de joc, construcţia şi momentele de finalizare. Sunt bucuros şi felicit jucătorii că au făcut un meci aşa cum trebuie să-l facă, să arate ca o echipă matură şi care ştie ce vrea”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul principal al FC Bihor, Florin Farcaş.

FC Bihor Oradea – Gloria Lunca Teuz Cermei 6-0 (4-0)
Au marcat: Andrei Moga (min. 10), Răzvan Gunie (min. 13), Sergiu Jurj (14, 48 şi 64) şi Florin Chitaș (min. 28)
FC Bihor: M. Pânzariu – C. Jurj, Sg. Bactăr (min. 60 T. Paublusztig), R. Facaș – cpt., Al. Stoian (min. 60 L. Ioviță) – R. Gunie, V. Calugher (min. 60 G. Cherman), A. Moga – I. Ban (min. 60 A. Chindlea), Sg. Jurj (min. 78 A. Cherman) şi Fl. Chitaș. Antrenor: Florin Farcaș
Gloria Lunca: I. Balica – D. Balazs (min. 64 Sg. Stamorean), B. Siminiceanu (min. 34 Ssemakula), D. Lazăr, G. Siminic – Ad. Piț (min. 51 A. Hațegan), Wilfred Njindja – C. Gruiescu, R. Țurcanu, A. Bunea (min. 34 L Siel) – A. Sîntean (min. 51 D. Vasilcin). Antrenor: Roland Nagy
Au arbitrat: Nicolae Dragoș Lunca – Bogdan Paul Pojar (ambii din Cluj-Napoca) și Tudor Luca Căpîlna (Dej)

Rezultatele şi marcatorii etapei a 8-a din Seria a 8-a a Ligii a III-a:

Vineri
Avântul Periam – ACB Ineu 2-0
Armand Popescu (min. 31), Andrei Viașu (min. 72)

Sâmbătă
CS Socodor – Phoenix Buziaş 0-0
Șoimii Lipova – CSC Peciu Nou  2-4
Cristian Gavra (min. 53), Cătălin Dinu (min. 55 - penalty) / Marco Enciu (min. 15), Denis Bud (min. 28 - penalty), Alin Ignea (min. 48) şi Ioan Mera (min. 87)
Politehnica Timișoara – Progresul Pecica 5-0
David Popa (min. 31), Robert Curescu (min. 33 şi 35), David Ciurel (min. 52) şi Robert Bănățan (min. 83 - augtogol)
FC Bihor Oradea – Gloria Lunca Teuz Cermei 6-0
Andrei Moga (min. 10), Răzvan Gunie (min. 13), Sergiu Jurj (min. 14, 48 şi 64) şi Florin Chitaș (min. 28)

Clasament:

1

FC Bihor Oradea

8

7

1

0

22

3

19

22 p

2

Poli Timişoara

8

5

2

1

20

4

16

17 p

3

CSC Peciu Nou

8

4

2

2

13

10

3

14 p

4

Șoimii Lipova

8

4

1

3

12

9

3

13 p

5

Progresul Pecica

8

3

3

2

13

15

-2

12 p

6

Phoenix Buziaş

8

2

4

2

8

9

-1

10 p

7

CS Socodor

8

2

1

5

7

14

-7

7 p

8

Avântul Periam

8

2

0

6

10

18

-8

6 p

9

Lunca-Teuz Cermei

8

1

2

5

3

14

-11

5 p

10

ACB Ineu

8

1

2

5

4

16

-12

5 p

Pentru FC Bihor urmează două deplasări: la sfârșitul săptămânii viitoare, la Pecica, pentru meciul cu echipa locală Progresul, iar apoi, pe 28 octombrie, în județul Timiș, pentru jocul din prima etapă a returului cu CSC Peciu Nou.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON