URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Noiembrie 2023, 20:35

Victorie cu 4-1 pentru FC Bihor la Socodor. Echipa orădeană şi-a asigurat deja calificarea în play-off (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la FC Bihor au obţinut o victorie clară sâmbătă, în deplasare, pe terenul celor de la CS Socodor şi, cu patru etape înainte de încheierea sezonului regular, şi-au asigurat matematic calificarea în play-off-ul Seriei a 8-a a Ligii a III-a.

Roş-albaştrii s-au impus cu scorul de 4-1, după ce în minutul 10 conduceau deja cu 2-0, iar la pauză aveau 3-1.

Pe lângă cele patru goluri, elevii antrenorului Florin Farcaş au mai ratat însă o serie de ocazii clare, multe dintre ele din poziţie de singur cu portarul. Golgheterul echipei, Sergiu Jurj, şi-a făcut din nou din plin datoria, reuşind să înscrie de trei ori. Primul gol al orădenilor a purtat însă semnătura tânărului Andrei Moga.
Echipa medicală a clubului bihorean a reuşit să îl recupereze pe mijlocaşul Vadim Calugher, care înainte era dat indisponibil, iar acesta a evoluat titular.

Început în forţă pentru orădeni

Nu a început bine partida că FC Bihor a și înscris primul gol. În minutul 5, după o acţiune pe partea dreaptă, purtată de Sergiu Jurj şi Ionuţ Ban, mingea a fost trimisă către Bogdan Vasile, care a verticalizat în interiorul careului, printre fundaşii adverşi, iar Andrei Moga, din şapte metri, a înscris la colţul scurt.

Peste alte cinci mintute, FC Bihor a urcat scorul la 2-0, după o incursiune pe stânga a lui Florin Chitaş. El a schimbat partea, pentru Ionuţ Ban, care a trimis în interiorul careului, iar atacantul Sergiu Jurj a înscris.

La 2-0, orădenii au avut alte ocazii clare: Ionuţ Ban, singur cu portarul, dar şi Florin Chitaş, din faţa porţii, nu au reuşit să fructifice. Ocaziile s-au răzbunat şi, în minutul 16, gazdele au redus din handicap, printr-un gol marcat de fundaşul central Bogdan Ţoca.

Scorul pauzei l-a stabilit Sergiu Jurj, cel care a fructificat centrarea de pe stânga a lui Florin Chitaş, în minutul 38. Andrei Moga şi-a mai trecut şi el în cont o bună ocazie, dar la vestiare s-a intrat cu 3-1 pentru FC Bihor.

În repriza a doua, ocaziile uriaşe ale roş-albaştrilor au continuat. Sergiu Jurj, din opt metri, nu a reuşit să îl învingă pe portar, dar totuşi a marcat în minutul 53, după o acţiune purtată de acelaşi Florin Chitaş în bandă stângă şi o minge trimisă în careu.

Şi la acest scor ocaziile orădene au continuat, dar nu s-a mai schimbat nimic la scor, cu toate că Vadim Calugher a scăpat singur cu portarul la 7 metri, Chitaş a scăpat şi el singur cu Lucian Mucha, iar Ionuţ Ban a reluat cu capul din 4 metri, la rădăcina barei.

Șase puncte avans

S-a terminat 4-1 pentru FC Bihor, iar echipa orădeană s-a distanţat din nou la şase puncte în fruntea clasamentului, după ce, tot sâmbătă, CSC Peciu Nou a pierdut jocul de acasă cu Progresul Pecica, scor 1-2.

„A fost un meci la discreţia noastră, chiar dacă am avut o suprafaţă de joc nu tocmai adecvată evoluţiei noastre, dar, una peste alta, suntem bucuroşi că am câştigat, după o partidă clar dominată de către noi, cu foarte multe ocazii. Am început, ca de obicei, furtunos, am înscris în zece minute două goluri, dar până în minutul 30 puteam urca scorul mult mai mult. Însă, până la urmă, importante sunt cele trei puncte şi mă bucur că nu s-a accidentat nimeni, pentru că suprafaţa de joc a fost foarte grea. Ne bucurăm şi pentru Sergiu Jurj, pentru că atacantului îi stă bine să marcheze. A făcut un joc bun şi a făcut exact ceea ce trebuie să facă un atacant, un pur atacant, care stă în poziţie centrală tot timpul. Jocul nostru a fost bine dezvolat în benzi, am creat de foarte multe ori situații de superioritate, am avut ocazii mari”, a declarat, la finalul partidei antrenorul principal al echipei orădene, Florin Farcaş.

Calificați deja în play-off 

Cu 34 de puncte în fruntea clasamentului, FC Bihor este calificată deja în play-off-ul Seriei a 8-a din Liga a III-a, întrucât echipa de pe locul 5, Phoenix Buziaş, are 21 de puncte, iar în cele patru etape care au mai rămas de disputat mai sunt în joc doar 12 puncte.

Mai mult decât atât, după 14 etape în actualul sezon al Ligii a III-a, formaţia ordeană a rămas singura echipă neînvinsă din toate cele zece serii, pentru că în acest weekend CSM Deva a suferit o înfrângere la Şimian, cu 1-3.

În Seria a 8-a, Poli Timişoara a câştigat jocul de acasă cu Avântul Periam, cu 5-2, şi a urcat din nou pe poziţia a doua a clasamentului, dar la şase puncte în urma orădenilor.

În etapa viitoare, FC Bihor va evolua tot în deplasare pe terenul celor de la Avântul Periam, vineri, 1 decembrie, de la ora 14. Va fi ultimul joc din 2023 în campionat pentru orădeni.


CS Socodor – FC Bihor Oradea 1-4 (1-3)

Au marcat: Bogdan Ţoca (min. 16) / Andrei Moga (min. 5) şi Sergiu Jurj (10, 38 şi 53)
CS Socodor: Lucian Mucha – Teodor Turcuş, Ioan Ghermeş, Bogdan Ţoca, Ciprian Covaci (min. 46 David Covaci), Florin Mintaş (min. 46 George Pirtea), Daniel Clej (min. 65 Eric Caia), Alexandru Lezeu (min. 75 Cristian Călău), Andrei Serengău (min. 70 Vlad Flueraş), Alin Ciornei şi Lucan Cânpan. Antrenor: Gheorghe Cameniţă.
FC Bihor: Mihai Pînzariu – Călin Jurj, Sergiu Bactăr (min. 46 Loren Ioviţă), Ricardo Farcaş, Alexandru Stoian – Vadim Calugher (min. 62 George Cherman), Bogdan Vasile – Ionuţ Ban, Andrei Moga (min. 70 Andrei Chindlea), Florin Chitaş (min. 83 Alexandru Sorian) – Sergiu Jurj (min. 70 Marius Hosu). Antrenor: Florin Farcaş
Au arbitrat: Cristian Codrea - Daniel Ştefan Lar şi Şerban Buie (toţi din Baia Mare)


Rezultatele şi marcatorii etapei a 14-a a Seriei a 8-a a Ligii a III-a:

Vineri
Phoenix Buziaş – Gloria Lunca Teuz Cermei 1-1
Cristian Grancea (min. 76) / Adrian Piț (min. 90+5 – penalty)
Sâmbătă
CS Socodor – FC Bihor Oradea 1-4
Bogdan Țoca (min. 16) / Andrei Moga (min. 5) şi Sergiu Jurj (10, 38 şi 53)
Politehnica Timișoara – Avântul Periam 5-2
Andrei Haloș (min. 12), Fabian Marincu (min. 19), David Popa (min. 30), Robert Curescu (min. 45), David Roșu (min. 62) / Alexandru Baranyi (min. 50) şi Ovidiu Oancia (min. 83)
Şoimii Lipova – ACB Ineu 3-2
Nicholas Brad (min. 27), Cătălin Dinu (min. 74), Cătălin Dinu (min. 81) / Radu Șerban (min. 60) şi Mouhamed Toure (min. 86)
CSC Peciu Nou – Progresul Pecica 1-2
Marco Giuricici (min. 78) / Samir Borcea (min. 20) şi Sergiu Aldan (min. 71)


Clasament:

1.    FC Bihor Oradea    14    10    4    0    27    34 pt
2.    Politehnica Timişoara    14    8    4    2    24    28 pt
3.    Progresul Pecica    14    8    4    2    13    28 pt
4.    CSC Peciu Nou    14    8    3    3    10    27 pt
5.    Phoenix Buziaş    14    5    6    3    3    21 pt
6.    Şoimii Lipova    14    6    2    6    -5    20 pt
7.    Gloria Lunca-Teuz Cermei    14    3    3    8    -9    12 pt
8.    Avântul Periam    14    3    1    10    -16    10 pt
9.    CS Socodor    14    2    2    10    -24    8 pt
10.    ACB Ineu    14    1    3    10    -23    6 pt

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON