URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Septembrie 2022, 09:45

Viceprimărița Oradiei va fi senator de Bihor. Arina Moș îi va lua locul lui Gheorghe Carp în Parlament

Viceprimărița Oradiei va fi senator de Bihor. Arina Moș îi va lua locul lui Gheorghe Carp în Parlament (foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Arina Moș, viceprimărița Oradiei, va fi senator de Bihor, după ce a primit susținerea partidului liberal să preia locul eliberat de dr. Gheorghe Carp în Senatul României, acesta din urmă întorcându-se în Oradea pentru a prelua conducerea Spitalului Județean.

Anunțul a fost făcut vineri dimineață de reprezentanții PNL Bihor, printr-un comunicat de presă în care se precizează că Arina Moș a fost mandatată să preia această demnitate în cadrul ședinței Biroului Politic Județean Bihor care a avut loc pe 15 septembrie.

„Merg la București hotărâtă să mă pun în slujba orădenilor, a bihorenilor, pe care îi asigur încă de pe acum că ușa biroului meu de parlamentar le va fi mereu deschisă. Îmi propun să fiu un parlamentar dinamic, activ, implicat, prezent atât la București cât și în comunitate, astfel încât alegătorii să se simtă cu adevărat reprezentați”, a transmis, prin același comunicat, Arina Moș, care a adăugat că a fost o „onoare” să fie viceprimarul Oradiei. 

Este posibil ca Arina Moș să părăsească Oradea pentru București încă din această lună. „Există o procedură, voi pleca după ce se stabilește cine mă va înlocui în Primărie”, a precizat pentru BIHOREANUL viceprimărița. 

Deocamdată nu se știe cine va fi al doilea viceprimar al Oradiei, alături de Marcel Dragoș. 

În vârstă de 42 de ani, Arina Patricia Simina Moș a absolvit Colegiul Național Mihai Eminescu din Oradea, la profilul Filologie, iar apoi a urmat Facultatea de Științe Juridice din Oradea, obținând și un master în Drept Privat. După mai multe joburi de consilier juridic, din 2008 a devenit consilier al primarului de atunci al Oradiei, Ilie Bolojan.

Din 2013, a preluat conducerea Administrației Sociale Comunitare Oradea (acum DASO), funcție la care a renunțat în 2018, după ce a fost votată de consilierii locali în funcția de viceprimar al Oradiei. Este vicepreședinte al PNL Bihor și șefă a Organizației femeilor liberale din Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Primarita-veverita
Duduia Smaranda at trebui sa stie, daca se pretinde jurnalista, ca in limba romana, profesiile si, mai ales functiile nu au genuri!! Exprimarea ''Viceprimarita''poate fi explicabila la nana Floare din Susturogi!!
Postat 17 Septembrie 2022, 09:34 de AnaConda
doamna Habar n-am 300%
aceasta duduie roscata cu fusta creata este muta, nimeni nu a auzit-o vorbind vreodata (nu a fost nevoie, cumintenia se ras-plateste, o platim ca prostii din bugetul local), maxim sta la poze pe la evenimente, semneaza ca tuta in comisia de urbanism, "doamna habar n-am 300%". poate ca asta ii este menirea, defilare si tacere, rezolva altii pentru ea, din cate se vede. pacat ca nu observam din cosmos nici o umbra de competente la ea, o abilitate, o calitate care sa o recomande pentru a ne reprezenta public.
Postat 16 Septembrie 2022, 20:05 de roger
Pnl>Psd
De pe cealaltă lume vin pt putere și bani. Profund impresionați de asa somități. Sa nu uite fiecare sa ne explice în profesia de baza cât au perfomat? Va mai amintiți ca pe vremea sulfinei tot asa se construia. inaugura! Unde au dispărut aceștia? O piata a construcțiilor supraevaluata.haotica. Pt a trai toți. Căci toate sunt luate pe credite. Devii asa captiv unui credit luat fără a sta prea mult pe gânduri ajungând la oboseala și nevroza. Cât ai lucra banii se duc.O economie de.... Adică de consum..
Postat 16 Septembrie 2022, 20:00 de Feliciana
Acesta e șeptelul liberal ...
... și cu el se defilează.
Postat 16 Septembrie 2022, 16:18 de KP
Secretara
A fost lansată din funcția de secretară a lui Carp....si acum merge în locul lui Carp. În rest numai de bine.
Postat 16 Septembrie 2022, 13:33 de Boss1
Pe holuri i se spune(a)...
...VICESA!
Postat 16 Septembrie 2022, 12:52 de ili3
Vă rog, opriți-o!!!
Aceasta duduie creste ca FAT FRUMOS.Ce a facut ea de cand e sus numita? Cine a schimbat cu ea două vorbe, stie despre ce vorbesc.TABULA RASA
Postat 16 Septembrie 2022, 12:12 de adevarat
Nu asta-i stirea importanta!
Stirea importanta va fi aceea in care vom afla cine i-a luat locul la comisia de urbanism (sau cum s-o numi!), aia care da aviz cui trebuie si pt. ce-i trebuie (sa traiti, dom' kopany!).
Postat 16 Septembrie 2022, 10:56 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON