URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Septembrie 2022, 14:15

Valuri pentru daruri: Concurenţii de la Swimathon au înotat pentru 12 cauze caritabile (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A fost agitaţie, în prima parte a zilei de sâmbătă, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" din Oradea. Sute de persoane au mers să susţină proiectele caritabile înscrise în cursa Swimathon, încurajând din tribune concurenții care au înotat pentru a strânge donaţii.

Competiţia, organizată de Fundaţia Comunitară Oradea, a început la ora 9. Acesta a fost de altfel şi primul eveniment organizat la Bazinul Olimpic după reabilitare.

Supereroii în apă

În total, în concurs s-au înscris 264 de înotători - familii întregi, prieteni, membri de cluburi sportive, colegi de muncă, studenți, antreprenori şi copii.

Susţinătorii competitorilor au fost vocali şi echipaţi cu pancarte şi fluiere, încurajând frenetic din tribune fiecare concurent, în tentativa de a strânge cât mai multe fonduri pentru proiectele pentru care luptă.

Puţin după ora 10.30, în apă a intrat şi echipa "Supereroii", formată din cinci sportivi cu sindrom Down şi tânărul Florin Mihuţ (foto jos) din comuna bihoreană Mihai Bravu, imobilizat în scaun cu rotile.

Aceştia au înotat pentru a susţine şi a atrage sponsorizări pentru proiectul "Trăiesc, învăţ, descopăr cu sprijinul tău" al Asociaţiei Down Oradea.

"Atmosfera a fost minunată, cei din tribune ne-au încurajat tot timpul. Eu am înotat pe spate, doar aşa pot. Sper că am reuşit să adunăm destui bani pentru terapiile copiilor şi persoanelor cu dizabilităţi care sunt beneficiari ai ONG-ului", a declarat Florin Mihuț pentru BIHOREANUL.

Până sâmbătă, echipa "Supereroii 2022" (foto jos) a reşit să adune 27.360 lei din totalul de 30.000 lei necesari, însă orice sumă în plus este importantă.

Ambasador cu 70.000 lei

Potrivit antrenorului de înot Ovidiu Tirla, managerul proiectului Swimathon, în cursă s-au înscris în total 46 de echipe, iar în apă s-au întrecut 264 de înotători.

Premiul pentru cea mai activă echipă de înotători i-a revenit echipei Unicom Swim2Andreea, care a reuşit să strângă 74.000 lei pentru Andreea, o profesoară de la Liceul de Arte din Oradea care a suferit repetate operaţii pe creier, iar acum are nevoie de mai multe terapii şi tratamente pentru a putea trăi.

Premiul pentru cel mai activ ambasador a mers la Marius Meşteru, din aceeaşi echipă, care a reuşit să adune peste 70.000 lei pentru Andreea.

Câștigătoarea competiției, adică echipa care a înotat cele mai multe lungimi de bazin, 74, a fost Crișul Oradea 2, formată din poloiștii juniori ai formației. Aceștia au făcut valuri pentru proiectul Asociației Down Oradea. 

Pentru cele două performanțe, a ambasadorului Marius Meșteru și a echipei Crișul Oradea 2, FCO va suplimenta donațiile strânse pentru cauzele susținute cu câte 1.000 lei.

În total, la cea de-a zecea ediție a Swimathon Oradea s-au adunat peste 220.000 lei. 

Cei care doresc pot dona în continuare, timp de o lună, pentru oricare dintre proiectele înscrise la Swimaton, pe site-ul Fundaţiei Comunitare Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON