URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Mai 2011, 16:51

Universitari orădeni, chemaţi să voteze cum vor să aleagă rectorul

Universitari orădeni, chemaţi să voteze cum vor să aleagă rectorul Mandatul actualului rector al Universităţii din Oradea, Cornel Antal (foto), se încheie la începutul anului 2012, astfel că cel mai probabil în februarie vor avea loc alegeri pentru conducerea instituţiei
0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că toate cadrele didactice ale universităţii cu contract pe perioadă nedeterminată, precum şi cercetătorii cu contracte similare, dar şi reprezentanţii studenţilor în consiliile facultăţilor şi în Senatul Universităţii vor fi aşteptate pe 15 iunie la un referendum.

Universitarii vor vota modalitatea în care doresc să aibă loc alegerea unui nou rector, dat fiind că Legea Educaţiei Naţionale dă Universităţilor două variante legale: una prin vot, alta prin concurs.

În ziua referendumului, votarea se va face în sala de jocuri sportive a Universităţii, între orele 8 şi 18.

Modalitatea ce va fi aprobată în urma acestui referendum va fi folosită în februarie anul viitor, când mandatul actualului rector se încheie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
dar eu ce votez?
da inainte de referendumul asta va fi cineva care va explica ce presupune fiecare varianta, avantajele si dezavantajele adoptarii uneia sau alteia, bune practici etc.? Sau se bazeaza pe metodele securiste (inducere de opinii) si spirit de turma. Nu considerati ca sunt necesare niste dezbateri in prealabil pe aceasta tema?
Postat 13 Mai 2011, 12:50 de cetateanul turmentat
noul rector
Mi se falfaie daca e ceteatean roman sau nu...Dupa ultimele experiente roman onest este un oximoron... Important e sa aiba viziune, sa fie inteligent, integru,corect si ... fara frustrari si complexe personale. Pe scurt: exact opusul lui Antal. Daca vine din Oradea, Iasi,Heidelberg, Seatle sau ...nu ma intereseaza.
Postat 12 Mai 2011, 17:26 de sictiritul
...conteaza cine numara !
Dragi tovarrasi si pretini, va chem la vot democratic, dar va promit ca voturile am sa le numar eu. Am sa le tot numar pana cand o sa iasa cum trebuie! Si sa nu va para rau pentru ca o sa ies tot eu! Cand v-a mers mai bine ca acum? E adevarat ca treaba pute rau, dar mie imi merge grozav! Iar vorba lui Radu Vasile: "pana mai este ceva de furat" trebuie sa fim calare pe situatie!
Postat 12 Mai 2011, 11:40 de Iosif Visarionovici
nu conteaza
Nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara.
Postat 12 Mai 2011, 11:31 de @stefan
Pe când un Rector-manager ca Angela Merkel si la UO, Cornele?
1. Pentru binele tinerilor bihoreni și a studenților de la UO: Fara alegeri democratice model: "Sorbonica" - 2004! O condiție esențială necesara pentru viitorul Rector: sa fie un bun și onest cetățean roman! Sistemul "PCR&Secu&sons" știe de ce! Ca și pupatorii de mâini și picioare. 2. Propunere de denumire a UO: Universitatea "Tarii Crisurilor". "Bibliografie": Universitatea "Dunărea de Jos".
Postat 11 Mai 2011, 20:51 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON