URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Septembrie 2022, 15:00

Un tânăr din Oradea are nevoie de ajutor. Strânge bani pentru a putea beneficia de o operație pe creier în Turcia (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un tânăr de 25 de ani din Oradea, Mircea Roșian, are nevoie de sprijinul comunității, pentru a aduna 24.500 de dolari, bani cu care vrea să-și plătească o intervenție pe creier la o clinică din Istanbul, Turcia. Intervenția îl va ajuta să lupte cu boala de care suferă, epilepsia.

Mircea Roşian este orfan şi a trăit o bună parte din viaţă în mai multe centre de plasament din Oradea, după cum a povestit el BIHOREANULUI, cerând ajutorul redacţiei pentru a populariza cazul său. 

Încă de când era mic a avut mai multe probleme de sănătate, suferind de epilepsie şi de mai multe afecţiuni la inimă. Anul trecut, în iulie, cu ajutorul Asociaţiei "Salvează o inimă" din România, a adunat 31.000 de dolari pentru a-şi acoperi costurile unei operaţii la inimă în Clinica Medical Park din Istanbul, Turcia.

Operaţia a fost o reuşită, însă medicii i-au recomandat o nouă intervenţie, de data aceasta pe creier, pentru a-l ajuta să lupte cu epilepsia. Această boală îi provoacă crize de câteva ori pe zi şi îl împiedică să ducă o viaţă normală.

„Mircea are nevoie de operaţia de stimulare a creierului profund (DBS) numită şi terapia cu baterii cerebrale. Aceasta este o operaţie care presupune reglarea sistemului nervos cu ajutorul unor baterii minuscule, o tehnică folosită cu succes de peste 20 de ani pentru pacienţii cu boala Parkinson, cu epilepsie sau sindromul Tourette. În epilepsie, DBS acţionează prin excitaţie sau inhibiţie celulară în zona creierului. Stimularea electrică ajută la prevenirea răspândirii convulsiilor. După doar a 7-a zi de la operație, pacienţii sunt externaţi, riscul de a mai face crize de epilepsie fiind scăzut treptat de la o zi la alta", a explicat, pentru BIHOREANUL, Meryem Karabul, reprezentanta Spitalului de Neurologie din Instabul, care este şi traducător pentru pacienţii români şi moldoveni. 

Mircea a fost ajutat să intre în contact cu spitalul din Turcia și cu ajutorul biologului Erisa Muça.

Aceasta a mai spus şi că echipa medicală din spital a mai efectuat sute de astfel de operaţii la pacienţi cu epilepsie sau alte afecţiuni.  

Pentru ca Mircea Roşian să fie operat la spitalul din Instanbul, el are nevoie de 24.500 de dolari.

Cei care doresc să-l ajute pe tânăr o pot face donând în conturile Asociaţiei Ensar Duman (RO37BACX0000001712976001 cont LEI, RO10BACX0000001712976002 cont EURO, RO80BACX0000001712976003 cont USD, deschise la Banca UniCredit, sucursala Charles de Gaulle Plaza, Bucureşti), cu menţiunea "MIRCEA". Fundaţia turcă este cea care se ocupă de strângerea donaţiilor pentru pacienţii români care merg să se trateze în Turcia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON