URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Decembrie 2012, 16:20

Generalul lui Hitler: Acuzat de crimă, avocatul Cosmin Moraru face pe nebunul în Elveţia

Generalul lui Hitler: Acuzat de crimă, avocatul Cosmin Moraru face pe nebunul în Elveţia LEGAŢI. Arestaţi în Elveţia, Cosmin Moraru şi Krisztina Pazurik au primit un avocat din oficiu, care îi reprezintă în faţa instanţei din localitatea Samedan, unde se va judeca solicitarea de extrădare formulată de autorităţile române
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încet, dar sigur, necunoscutele şocantei crime comise pe 3 decembrie în casa avocatului orădean Cosmin Moraru încep să fie dezlegate.

BIHOREANUL a aflat date noi din ancheta procurorilor care au refăcut parţial filmul evenimentelor şi, totodată, au adus probe suplimentare în susţinerea acuzaţiilor lansate pe numele avocatului şi al soţiei sale, Krisztina Pazurik, profesoară la Colegiul Mihai Viteazul. Şi anume că, pe 3 decembrie, cei doi ar fi ucis-o pe mama tinerei, Paraschiva Vilhan, pedagog la internatul Colegiului Ady Endre, aflată în vizită la apartamentul tinerilor. De cealaltă parte, reţinuţi pe teritoriul Elveţiei, cei doi soţi neagă acuzaţiile. Ba mai mult, avocatul pozează în nebun şi cere autorităţilor să-l aresteze pe socrul său, care ar fi adevăratul ucigaş.

Cafeaua de dimineaţă

BIHOREANUL a aflat că procurorii au dus o luptă contra-cronometru pentru a strânge dovezile care să-i convingă pe judecătorii Curţii de Apel Oradea să emită mandatul de arestare de 10 zile pe numele celor doi soţi. Pentru a dovedi faptul că Paraschiva Vilhan a fost victima violenţelor din apartament, urmele de sânge găsite pe gratii, pe tocul uşii de acces, pe pereţi, pe gresie şi parchet au fost comparate cu probe prelevate de la fiul şi fratele Paraschivei Vilhan, iar testele au dovedit faptul că aparţin femeii.

Apoi, procurorii au audiat rude, prieteni, colegi şi vecini ai celor trei, au verificat camerele de supraveghere stradală, stabilind că soacra avocatului a ajuns la apartamentul acestuia în jurul orei 7.40 dimineaţa. Aşa a declarat şi colega ei, U.I.: "Mi-a spus că merge la fiica ei, care locuieşte în centrul oraşului, şi o să bea la ea o cafea bună, iar apoi fata o va duce acasă. La ora 7.30, am văzut-o plecând din internatul şcolii, dar de atunci nu mai ştiu nimic despre ea".

"A tras-o de păr şi de gât"

Crima s-a comis undeva între 7.40 şi 8. C.B., vecin "de perete" cu avocatul, a auzit clar loviturile şi ţipetele victimei. "A fost un strigăt extrem de clar şi puternic, foarte acut şi disperat, care cred că s-a auzit în tot imobilul, "Ajutor, ajutaţi-mă, mă omoară!", strigăt care s-a transformat apoi în gemete suprapuse cu alte zgomote de suferinţă, care erau secondate de bufnituri şi sunete specifice unor lovituri, încăierări sau unei busculade", a specificat respectivul, arătând totodată că, la un moment dat, o femeie a încercat să iasă din apartament, însă a fost trasă cu forţa înapoi. Avocatul "a tras-o de păr şi de gât şi a lovit-o cu picioarele", ca să o bage în apartament, a declarat un alt martor.

La scurt timp după ce în apartament s-a lăsat liniştea, Krisztina a început să şteargă urmele. Un vecin l-a văzut pe avocat cărând, printre altele, "un colet voluminos din material de polietilenă pe care l-a dus singur şi cu multă dificultate de la apartament până în autoturismul Renault Megane". Apoi, cei doi au chemat un amic, căruia i-au cerut de urgenţă să le schimbe parchetul, gresia şi tencuiala din apartament. Procurorii au aflat şi unde au dispărut covoarele din locuinţa avocatului: acesta le-a dus a doua dimineaţă, marţi, la o spălătorie de pe strada Vlădeasa, cerând să fie curăţate.

Face pe nebunul

Din datele procurorilor, avocatul a părăsit ţara în cursul zilei de marţi, după ce, în prealabil, şi-a vizitat părinţii dar şi cunoscuţi din Oradea, Gepiu şi Paleu, cărora le-a cerut bani ca să poată fugi, spunându-le că "DNA îi ascultă telefonul, îi urmăresc şi vor să îi pregătească un flagrant, iar dacă rămâne va sta în puşcărie pentru tot restul vieţii, iar Krisztina pentru o perioadă de 25 de ani".

O zi mai târziu, cei doi erau deja în localitatea italiană Ospedaleto, lângă Verona, unde s-au cazat la A.D., finul unui jandarm orădean, rugându-l, tot sub pretextul că li s-a pregătit o înscenare judiciară, să-i ajute să vândă maşina ca să-şi facă rost de paşapoarte false şi să poată pleca în America de Sud. Cum însă gazda urmărea ştirile din România şi cunoştea deja faptele de care erau acuzaţi, cei doi au fost obligaţi să plece, fiind localizaţi şi reţinuţi în aceeaşi zi în Elveţia. Arestaţi vinerea trecută, Cosmin şi Krisztina aşteaptă acum în spatele gratiilor decizia instanţei elveţiene, cu privire la cererea de extrădare.

Luaţi la întrebări de poliţiştii elveţieni, cei doi au negat faptele. Mai mult, avocatul se declară "general în armata lui Hitler" şi, prin intermediul avocatului său din oficiu, le-a transmis autorităţilor române să-l aresteze pe socrul său, fostul soţ al Paraschivei, bolnav de schizofrenie. Moraru pretinde că cei doi ar fi fost împreună în locuinţa sa, unde discuţiile au degenerat, iar Iosif Pazurik ar fi omorât-o în bătaie pe fosta sa nevastă, după care i-a luat cadavrul şi a plecat.

Până să verifice noua "pistă", un echipaj al Poliţiei Bihor a plecat în Elveţia pentru a culege probe din autoturismul avocatului, cu care e bănuit că a transportat cadavrul. S-ar putea, astfel, ca răspunsul să fie mult mai aproape...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Sisterea , parca comuna Cetariu
Noroc ca au gasit cadavrul , ca daca l-ar fi aruncat in zona Sisterea nu mai ramanea nimicdin el cu atatia caini liberi (peste 80) ai unei fundatii care iubeste libertatea cainilor . Zicea o duduie ca cica cainii l-au sesizat cadavrul , Da , dar daca nu-i vedea nimeni , apucau si mancau din el sau chiar de tot. Interesant , ce ar zice procuroarea de serviciu cand afla ce grozavii pot face cainii liberi si care le-ar ingreuna munca colegilor ei care se ocupa chiar de cazuri grele frate . Nu va lasati prostiti de asa zisii iubitori de caini , ca tot o parte din ei lasa cainii liberi sau poate chiar ii abandoneaza ,.
Postat 29 Ianuarie 2013, 18:51 de george
eu
sa fi vecin sa auzi ca la vecini este scandal si sa nu suni la 112 strigator la cer, dar nu inteleg indiferenta unor oameni, in paranteza m-am mutat intr-un ap de bloc si ca tot omul am inceput sa-l pun la punct si cim se pune un apartament la punct cu un pic de galagie dar sa va spun orele de leniste sau respectat , deci revin au venit vecinii ca sobolanii vai ce este galagia asta dar oameni buni un apartament nu se poate pune la punct in liniste, cam asa stau lucrurile la noi in tara, daca faci ceva in casa toata lumea vede si aude invidia, dar cand este scandal toata lumea asculta si face liniste si se bucura de problema altuia.
Postat 31 Decembrie 2012, 09:34 de valiivali
ne neritam soarta
daca un avocat e capabil de o astfel de crima ce te mai astepti de la oamenii fara educatie,asa sistem ne am creat,un sistem care credem k ne apara ,ne protejeaza,dar din pacate si politia si avocatii sunt una cu hotii.avem un caz in com Girisu deCris unde seful de post e una cu hotii iar sefi lui ii apreciaza aceasta calitate
Postat 30 Decembrie 2012, 13:04 de xyz
XXX
TE CUTREMURI CAND TE GANDESTI CA FEMEIA AR FI PUTUT AVEA SANSA SA TRAIASCA, DACA ACEI VECINI AR FI INTERVENIT, DAR SE PARE CA ACESTORA LE CAM ESTE INDIFERENT CE SE INTAMPLA, CAND AU AUZIT ASTFEL DE ZGOMOTE LA AVOCAT. SUNT SI EI PARTASI LA CRIMA. CUM POT FACE ASTFL DE AFIRMATII : AU AUZIT SI NU AU INTERVENIT??? GROAZNIC CE SE INTAMPLA.
Postat 27 Decembrie 2012, 15:00 de XXX
OOOO.... DA
asta isi bate joc de nemti. daca l-ar fi prins la unguri, ar fi spus ca e hortist.
Postat 21 Decembrie 2012, 06:46 de gate
SA I SE SPUNA
URMEAZA PROCESUL DE LA NURNBERG PENTRU CRIMINALII DE RAZOI !!!!!!!!!!! N-A CITIT CARTEA???????????
Postat 19 Decembrie 2012, 01:55 de ADINA
Motivul & vecinu'
Orice crima ar avea un "mobil ",care e acela ? Vecinu' ospãtaru 'C.B. are un auz fffffin , acolo zidurile au cam 60-80 cm grosime ... Daca aş fi fost în locul vostru pt exclusivitate m-as fi dus in Elvetia dar asa mai bine " ne contrazicem"in articole:-) Sarbatori fericite
Postat 19 Decembrie 2012, 00:15 de xxl
ce tag-uri funny aveti
america de sus?!?!?!... :)))) si hidiselul de jos :)))
Postat 18 Decembrie 2012, 23:34 de turturel
simtul civic
Ati uitat din articolul trecut: Aşa s-a aflat că vecinii lui Cosmin Moraru au asistat în mai multe rânduri la certurile violente care aveau loc în apartamentul acestuia între avocat şi soţia sa. \"Acum un an jumate, a mai venit Poliţia, că femeia striga \"Ajutor, îmi ia gâtul!\", noaptea la ora 2\", a spus unul dintre locatari BIHOREANULUI. Tot acesta sunase luni dimineaţă la 112 pentru a reclama că a auzit lovituri din apartamentul avocatului, motiv pentru care a crezut că bărbatul şi-a agresat din nou soţia. Sesizarea a făcut-o, însă, târziu, la două ore după altercaţia care ar fi avut loc în jurul orei 7.30. \"Un echipaj a verificat la faţa locului, dar nu mai era nimeni acasă. Poliţiştii au vorbit cu un vecin, care a auzit şi el ţipete, dar a adăugat că ulterior a vorbit cu tânăra care pleca de acasă, iar aceasta i-a spus că nu se întâmplase nimic deosebit\", spune unul dintre anchetatori.
Postat 18 Decembrie 2012, 23:00 de observator
Si in tramvai
ori alta imprejurare, de te bagi, o iei in freza - vezi si cazul PLACINTA
Postat 18 Decembrie 2012, 22:46 de ADINA
Bravo vecinilor!
Din pacate asta e educatia civica pe care NU o avem. Mergem cu totii pe principiul da' de ce sa ma bag eu? Oare cati ani mai trebuie sa treaca sa ne civilizam si noi si sa incepem sa ne pese si de altii? Realizez cu groaza ca daca as striga dupa ajutor probabil vecinii s-ar intoarce pe partea cealalta imbufnati ca au fost deranjati si poate usor fericiti ca ma pune barbat'miu la punct fara macar sa-si puna intrebarea daca e intr-adevar sotul sau un hot ... incredibila intreaga poveste ... bravo vecinilor ...
Postat 18 Decembrie 2012, 22:30 de Simi R
mac
oameni de tot rahatu...fricosi...da macar la 112 puteau suna...da na, n-or vrut sa-l supere pe domn avocat..vai si amar..animale nu oameni
Postat 18 Decembrie 2012, 21:40 de mac
buni vecini
buni vecini are avocatul. au auzit strigatul disperat al femeii dar niciunuia nu i-a dat prin cap sa-i vina in ajutor. pe viitor cei care aveti probleme cu vreun nebun strigati cat va tine gura incendiu))) altfel dragutii de vecini nu ies din case sa va vina in ajutor!
Postat 18 Decembrie 2012, 16:36 de mos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON