URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Ianuarie 2013, 17:33

Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu va avea un bloc operator high-tech

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Blocul operator al Spitalului Clinic Municipal din Oradea va fi modernizat la nivel ultraperformant. Reprezentanţii Primăriei şi cei ai Agenţiei de Dezvoltare Naţională a Ungariei au semnat contractul de finanţare a unui proiect transfrontalier care vizează "prevenirea riscurilor de sănătate din Oradea şi Debreţin", prin dotarea blocurilor operatorii ale spitalelor din cele două oraşe cu aparatură de ultimă generaţie.

"Este vorba despre un proiect foarte important, în valoare de 2,2 milioane euro, din care 2 milioane euro reprezintă finanţare nerambursabilă. Din aceast total, Oradea va beneficia de 1,4 milioane euro", a declarat luni, viceprimarul Mircea Mălan, în deschiderea unei conferinţe de presă la care au participat reprezentanţi ai celor două părţi beneficiare ale proiectului.

Cu această ocazie, managerul Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu, medicul Ovidiu Laurean Pop, a afirmat că investiţia era mai mult decât necesară. "Spitalul Municipal a fost dat în folosinţă în anul 1969, iar de atunci blocul operator nu a mai fost modernizat. Când am spus că va fi dotat la nivel high-tech, nu am exagerat deloc. Dotările vor fi la nivelul anului 2012, fapt pentru care va creşte siguranţa actului medical", a declarat managerul.

Cele patru săli de operaţii care formează blocul operator al spitalului, dintre care trei de Chirurgie Pediatrică şi una de Chirurgie Oncologică, vor fi reamenajate astfel încât să fie reduse la minimum riscurile legate de apariţia infecţiilor şi a complicaţiilor post-operatorii. Modernizarea va implica inclusiv schimbarea procedurilor de lucru. "Nu o să mai plimbăm pacientul de la un medic specialist la altul, ca până acum, ci bolnavul va sta într-un loc şi vom aduce medicul la acesta", a spus Laurean Pop.

Prezent la conferinţa de presă, chirurgul Daniel Băloiu, unul dintre specialiştii care va beneficia de investiţie, s-a declarat plăcut surprins de amploarea procesului de modernizare. "Dotarea blocului operator este surprinzătoare. Vă spun sincer că până acum priveam cu obidă la colegii care lucrau pe astfel de aparate", a spus doctorul.

Chirugul a precizat că în urma procesului de modernizare medicii vor putea face, în premieră pentru Oradea, operaţii laparoscopice în domeniul pediatric, care în prezent se realizează doar în Bucureşti. "Vom putea face operaţii laparoscopie pe care până acum nu le puteam face. Am fost la cursuri, şi eu şi alţi colegi ai mei, am făcut iniţiere, dar ne-am oprit pentru că nu aveam dotarea respectivă", a explicat Băloiu.

Proiectul de modernizare a blocului operator va fi implementat împreună cu Universitatea din Debreţin. Durata de implementare este de 24 de luni, dar dată fiind importanţa acestuia, managerul proiectului, Cristian Delcea, şi-a exprimat speranţa că până la sfârşitul anului 2013 acesta va fi deja finalizat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
@oradean
Oradene, iti doresc cat vei trai sa lucrezi cu dl.Carp, pe care-l lauzi. Spor la treaba!
Postat 15 Ianuarie 2013, 08:32 de @oradean
Nu sunt nicidecum mincinos
Am avut o treaba pe acolo si a trebuit sa intru pe culoarul acela ca veneam de la centrul Maria dupa niste analize si a trebui sa merg la lifturi asa ca am vazut culoarul ala, arata vechi si intunecos, nu am nimik de aface cu ei, spun doar ca au facut o treaba buna ca au reabilitat spitalul, si NU sunt mincinos, nu suport sa mint, imi spuneam doar pararea, sunt un simplu baiat, iar varsta lui o stiu pentru ca am citit poe acest site un articol din urma cu 2 ani unde specifica varsta lui, uita-te si tu si comvinge-te singur inainte sa ma mai jicnesti si sa ma faci un mizerabil. Nu ma intelege gresit, nu ling in cur pe nimeni, am spus doar ca s-au facut niste chestii bune pe acolo. http://bihoreanul.gandul.info/bihor/toate-cele-patru-spitale-din-subordinea-municipalitatii-au-incepand-de-azi-manageri-noi-6475176 Citeste si tu linkul si invata sa vb frumos cu lumea pe aici, eu nu am sa te jicnesc pt ca am mai mult bun simt ca si tine, si eu respect comentariile fiecaruia, avem dreptul sa ne dam cu parerea. Nu ti-am spus ca trebuie sa ma aprobi insa nici sa ma jicnesti nu ai dreptul!!!
Postat 14 Ianuarie 2013, 22:07 de Raven
RAVEN=MINCINOS
Sigur ca ai doar 26 de ani,mai ales ca vad ca stii foarte bine varsta lui POP ovidiu!!Dar daca ai fost doar internat de unde ai atatea detalii cum arata subsol unde se duc decedatii si partea tehnica care lucreaza acolo????CHIAR crezi ca poti pacali pe cineva??ORICUM tot un mizerabil ramai,chiar ascuns dupa false identitati.Nu are nici un merit Pop Ovidiu,decat faptul ca stie sa aplece mult capul in fata celor care l-au numit acolo.
Postat 14 Ianuarie 2013, 21:44 de ZAU,RAVEN
nu sunt Ovidiu Pop, sunt Raven
Raven nu este Ovidiu Pop, eu Raven tin sa precizez ca am 26 de ani, si nicidecum 38 sau 40 cat are domnul manager Ovidiu Pop. Eu il admir pt ca am avut pe cineva in acel spital si am vazut ce conditii bune ofera pacientilor si de asemenea am fost si eu internat acolo cand eram copil, iar spitalul arata radical schimbat in bine, vreau sa spun ca il admir foarte mult si pe d-nul Gheorghe Carp caci de pe vremea cand era dansul manager au inceput toate lucrarile acolo, iar apoi au continuat sub conducerea d-nului Ovidiu Pop. Amandoi sunt niste manageri buni care stiu f bine sa-si faca treaba si rezultatele se vad. Numai bine tuturor si sanatate multa ca-i mai importanta decat toate :)
Postat 14 Ianuarie 2013, 21:29 de Raven
diletantism
Asa e,altii fac acolo treaba.spitalul merge de la sine.nu e nevoie de ,,marionete" si diletanti ! Felicitari dlui Carp ! El e adev manager !
Postat 14 Ianuarie 2013, 21:18 de oradean
RAVEN=POP OVIDIU LAUREAN
Raven asta e de fapt Pop Ovidiu,care se lauda si felicita singur ca la cat de frustrat este sufera enorm ca nu-l lauda nimeni.S-a hotarat sa se laude singur,dar cei din spital il cunosc ce "poama buna"este!!Un individ fara scrupule care are pe constiinta moartea acelui brancardier de anul trecut!
Postat 14 Ianuarie 2013, 20:12 de ZAU,RAVEN
Era si cazul
Felicitari municipalitatii,Ministerului Sanatatii si domnului manager Dr. Ovidiu Pop pt ce a facut si pt ce face pt spitalul municipal, si aici ma refer la toate lucrarile de reabilitare si modernizare de pe toate etajele si sectiile spitalului, precum si la reabilitarea, modernizarea si dotarea blocului operator, intr-adevar arata jalnic ca pe vremea comunismului si dupa 44 de ani era si cazul sa fie adus la standarde occidentale europene, caci in mare parte spitalul este deja la standarde occidentale, mai trebuie insa refacuta si fatada exterioara a spitalului, in a-i reda o nuanta vie si mai vesela, si ar mai fi de reabilitat subsolul care arata de parca ar fi o casa a ororilor, sper ca nu va fi neglijat nici acel spatiu unde se duc si decedatii, si partea tehnica care mai este situata la subsol, si acei oameni merita sa lucreze in conditii europene. Felicitari si sa auzim de cat mai multe realizari bune!!! RAVEN
Postat 14 Ianuarie 2013, 17:53 de Raven
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON