URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Februarie 2011, 17:29

Pasztor Şandor, şeful Administraţiei Bazinale Crişuri: La revedere, plopilor!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul Administaţiei Bazinale de Apă "Crişuri" Bihor, Pasztor Şandor a declarat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă că va propune Primăriei tăierea plopilor de pe malul stâng a Crişului Repede pe porţiunea cuprinsă între Podul Dacia şi Podul Intelectualilor.

"Dacă Primăria va dori acolo taluz verde, atunci absolut tot ce e acolo, plopi şi tufişuri, trebuie tăiat. Părerea mea este că zona va arăta mult mai bine prin amenajarea unui taluz cu pantă blândă, cu un fel de amfiteatru pentru tineri şi zonă de recreere, decât arată în prezent", a spus Pasztor Şandor.

Directorul ABA "Crişuri" Bihor a precizat că este vorba deocamdată doar de o propunere, dar înclină să creadă că va avea câştig de cauză. "Oricum peste patru sau cinci ani plopii aceia vor trebui tăiaţi. Au deja peste 40 de ani, sunt mari cât clădirea Colegiului Gojdu, aşa că "La revedere!"", a spus directorul.

Pasztor a precizat că decizia finală cu privire la felul în care va trebui să arate zona va aparţine municipalităţii. "Noi trebuie să ştim dacă Primăria vrea taluz înierbat sau vrea ca zona să arate tot aşa. Dacă vrea taluz cu o pantă blândă va trebui să aducem aici mult pământ. Asta va ridica cu ceva costul lucrărilor, dar nu va fi o problemă pentru că acum avem banii. Nu ştiu însă dacă peste câţiva ani, când plopii bătrâni vor trebui tăiaţi, vom mai avea...", a spus Pasztor.

Lucrările la porţiunea de râu din zona centrală a municipiului au fost estimate la circa 4 milioane de lei şi vor demara în primăvară, imediat ce vremea va permite. Pe ambele maluri vor fi amenajate pasarele pietonale la nivelul luciului de apă, prin lucrări care se vor face direct în râu şi nu vor afecta zona de luncă a Crişului Repede.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
leii grei
dorele, poate era vorba de 4 milioane ron, ceea ce`nseamna 40 de miliarde rol. dar dc e cum zici tu, Doamne da sa fie, atunci e chiar de gratis. poate ca tu nu stii inca care`s costurile in constructii de genu..dar e chiar ieftin pt 400K ron acea portiune ;)
Postat 11 Februarie 2011, 01:19 de unu
dobitoci
Vad ca toti dobitocii s-au adunat la Oradea. Pasztor e unul din ei. Pacat de acest oras!!!!
Postat 03 Februarie 2011, 16:26 de Corina
Banii
4 miliarde de lei vechi s-au bagat in pavoazarea malului de langa centrul de calcul ! Bani multi, foarte multi ! Asa ca de ce nu s-ar mai cheltui inca atatia si in spatele Colegiului Gojdu? Asta de ce nu se scrie ! D-le Simai ia intereseaza-te de costuri si apoi spune-ne si noua ! LA mai bine !!
Postat 02 Februarie 2011, 22:23 de Dorel
no toti copacii!
sa taie toti copacii cazuti deja in apa ca ne facem de toata minunea. restul sa ramana si sa se inmulteasca!
Postat 02 Februarie 2011, 21:33 de leo
Ati inebunit?
Bai, ati innebunit? Iar vreti sa radeti pomii de pe malul Crisului? Ce diplome de biologi aveti de stiti ca pomii aia trebuie taiati? Si ce tufisuri sunt acolo? Pentru domnii doctori de la ape si primarie salciile sunt tufisuri? Nu va ia mama naibii odata...
Postat 02 Februarie 2011, 20:07 de Petrica
care-i pretul \ "jurnalist" ?
Tie cat iti dau astia, ma Simai, ca sa scrii frumos de ei ? Ca sigur n-o sa cartesti la ziarul primariei impotriva taierii pomilor ! Iei si tu 0,00001 % din betoanele turnate acolo si inghiti !
Postat 02 Februarie 2011, 17:43 de popa sonea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON