URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iulie 2018, 13:16

Noi detalii în cazul scandalului din Borod: Au atacat cu furci, topoare şi lopeţi… (VIDEO)

Noi detalii în cazul scandalului din Borod: Au atacat cu furci, topoare şi lopeţi… (VIDEO) captură Digi24
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Au apărut noi detalii în cazul scandalului izbucnit vineri seară la Borod. Digi24 Oradea publică, sâmbătă, mărturii ale localnicilor care povestesc cum s-a petrecut totul.

Potrivit sursei citate, zeci de bărbaţi de etnie romă au intrat în curtea unei familii şi i-au atacat pe proprietari. Sătenii spun că sunt terorizaţi de comunitatea romă de la marginea localităţii.

După cum BIHOREANUL a mai scris, scandalul a pornit după ce proprietarii unei case au prins doi ţigani la furat. Au vrut să îi alunge, însă romii au chemat întăriri.

„Ceva de groază”

"Noi am încercat să îl prindem pe ăla mai mare şi pe ăştia mai mici să îi ducem la poliţie că ce au căutat acolo şi am fugit după el, l-am prins şi când să îl reţinem, ăia mai mici au scăpat şi au fugit în şatră la ei. Au alarmat şatra şi pe urmă au venit toţi: cu furci, cu topoare, cu lopeţi, cu ce au apucat la mână, cu par, cu bâte", a povestit jurnaliștilor de la Digi24 Oradea Florin Brişc, rudă a victimelor.

"Au venit vreo 30-40 de persoane romi, adulţi, dintre care şi copii, şi soţii, mi-au spart telefonul, au aruncat cu pietre, de groază. Eu încercând să îl scot pe vărul meu, care era lovit de şase-şapte persoane cu bâte şi cu restul, am primit şi eu o lopată în cap, una peste mână, că dacă nu, îmi dădea direct în faţă", a spus şi Marian Brişc, martor şi rudă a victimelor.

Localnicii din Borod spun că sunt terorizaţi de grupul de romi de la marginea satului și susţin că printre atacatori ar fi fost şi doi recidivişti eliberaţi din închisoare în urmă cu doar o lună, după ce fuseseră încarceraţi pentru viol şi furt. "Mi-e frică să rămân singură acasă, vă spun sincer. Toţi oamenii de aici, localnicii din comuna Borod poartă frică de ei", a mărturisit Floare Peşteleu, vecină.

Oamenii spun că ţiganii "au legea lor". "Copiii lor micuţi de doi ani sau de trei ani, de cinci, care îşi pot trage picioarele după ei, stau în faţa maşinii. Dacă îi zici ceva, părinţii se revoltă şi scot topoarele şi furcile", acuză un alt sătean.

Situaţia este recunoscută şi de primarul comunei Borod, Sorin Sarca: "Din păcate, ceea ce s-a întâmplat în după-masa asta se practică. Posibil, au aşa, ca să zic, în sânge, parcă au legea lor, din păcate. Au fost şi care au plecat în puşcărie", a declarat primarul pentru Digi24 Oradea.

Digi24 mai scrie că incidentele din judeţul Bihor în care sunt implicaţi cetăţeni de etnie romă vin după ce cu o zi în urmă o bătaie între clanuri pe străzile din Târgu Neamţ a suscitat intense discuţii în spaţiul public.

În anchetă

Cum se știe, trei bărbaţi au ajuns la spital în urma episodului, în vreme ce atacatorii s-au ales cu dosare penale.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, a transmis vineri seară, că, potrivit cercetărilor poliţiştilor, în scandal au fost implicaţi în total 14 persoane din Borod, dintre care patru au fost agresate, iar trei au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale.

Potrivit comisarului Dinu, scandalul ar fi fost declanşat după ce trei minori ar fi fost surprinşi, în această după-amiază, într-o livadă de meri din localitate. "În conflict au fost implicate două familii, respectiv cea a proprietarului livezii şi cea a minorilor", a comunicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei. 

Poliţiştii au deschis dosar penal în caz şi efectuează cercetări pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri sau alte violenţe. La faţa locului s-a deplasat, vineri seară, şi şeful Poliţiei Bihor, comisarul şef Alin Haniş, care a ajuns la Borod în jurul orei 21 şi care a dispus, potrivit purtătoarului de cuvânt, ca "toate aspectele semnalate de cetăţeni să fie verificate".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
tudorele fa ceva!!!!!!
si a facut. the winter is coming!!!!!!!!!
Postat 09 Iulie 2018, 08:49 de User anonimizat
Mucles
Asa e peste tot unde sunt colonii de tigani. Nu au lege pt ca Politia ii tolerează și de multe ori e mana in mana cu ei.
Postat 09 Iulie 2018, 00:12 de Marinel69
Excalibur
O sa fie VAI SA AMAR
Postat 07 Iulie 2018, 23:57 de Sandu1201
Intimplare?
Cu noile coduri penale, parca au prins curaj unii...posibil ca expresia "raiul infractorilor' sa nu fie doar o figura de stil
Postat 07 Iulie 2018, 21:30 de excalibur
se pare că
...băieţii nu se tem de mascaţi,,,sau care-i treaba cu mascaţii?când se mobilizează?
Postat 07 Iulie 2018, 19:22 de crisan
Rusine
Rușine poliției , de ce nu deschide și-așa pentru violare de domiciliu și distrugere,nu poliția doar pentru scandal , normal sa scape cu amenda , de ce nu aplicați legea.
Postat 07 Iulie 2018, 16:15 de Ali11
Vai si amar
Asta e natia noastră, cu tot cu unguri , polonezi, sași, slovaci, sârbi. Suntem niște lași.
Postat 07 Iulie 2018, 15:12 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON