URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iulie 2015, 19:15

Mentaliştii. Vicecampionii mondiali în magie soţii Anca şi Lucca Lucian vor să doboare recordul mondial la citit gândurile (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anca şi Lucca Lucian, adică fiica, respectiv ginerele preşedintelui Federaţei Patronilor Bihor, Ioan Lucian, au câştigat locul doi la cea de-a 26-a ediţie a Campionatului Mondial al Magiei desfăşurat în perioada 6 – 11 iulie la Rimini în Italia.

Anunţul a fost făcut miercuri, într-o conferinţă de presă, la Oradea, organizată chiar de tatăl tinerei, care de această dată a stat în umbră.

Campionatul, organizat odată la trei ani, a reunit 180 de competitori din întreaga lume care au concurat la opt categorii diferite de la mentalism şi trucuri cu cărţi la manipularea unor obiecte.

Cei doi au prezentat în faţa unui public format din 3.000 de magicieni un număr de zece minute bazat pe cel mai vechi conflict din lume, cel conjugal, în care soţia îşi refuză rolul de simplu asistent şi demonstrează că este chiar mai pricepută în citirea gândurilor decât soţul său, mentalistul. Legată la ochi cu o pereche de ochelari de înot vopsiţi în negru, Anca a "citit" gândurile reprezentanţilor publicului care stăteau cu spatele şi a definit mai multe obiecte de la un act de identitate cu înscrisuri cu tot la un mouse de calculator.

"Atât juriul, cât şi publicul au fost încântaţi de metoda noastră. A trebuit să demonstrăm într-o şedinţă separată, la care au participat trei din cei zece membri ai juriului, preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi că nu am folosit maşini electronice şi nici complici în public pentru a crea iluzia de citire a gândurilor", a povestit Lucca la întâlnirea cu jurnaliştii.

"Nu vă lăsaţi păcăliţi!"

Austriac de origine şi campion naţional în magie, Lucca a explicat că a luat prin căsătorie numele soţiei pentru că "sună mai artistic".

"Nu vă lăsaţi păcăliţi de cei care spun că pot citi gândurile. Întotdeauna este vorba de un truc. Dacă am putea ghici numerele de la loto, nu ne-am mai afla aici, iar dacă aş putea citi gândurile probabil aş lucra pentru CIA, nu de bunăvoie, ci legat de un scaun", a glumit el.

Tinerii magicieni au povestit că vor păstra pentru câţiva ani metoda de "citire a gândurilor" dezvoltată de Lucca doar pentru ei pentru a-şi creşte notorietatea, după care o vor face publică, cel mai probabil în schimbul unei sume de bani.

Câştigători ai titlului de vicecampioni mondiali, cei doi au fost deja ofertaţi de mai multe televiziuni şi lanţuri hoteliere din întreaga lume. "În magie contractele se fac pe un an înainte. Vom vedea ce oferte vom accepta", a spus Anca. Avocat de profesie, soţia lui Lucca îşi va încheia concediul de îngrijire a copilului în luna octombrie, aşa că agenda show-urilor de magie va trebui armonizată cu programul profesional.

Vor în Cartea recordurilor!

Până atunci, însă, cei doi vor să intre în Guiness Book. "Am aplicat pentru doborârea recordului mondial de citire a gândurilor în cadrul unei probe care se va ţine în inima Transilvaniei, la Oradea sau la Cluj", a spus Anca. Actualul record aparţine unui englez care a reuşit să identifice 18 obiecte într-un minut, iar familia Lucian este convinsă că poate să îl doboare.

De altfel, cuplul de mentalişti au şi făcut în faţa jurnaliştilor locali o demonstraţie în cadrul căreia Anca a reuşit să "citească" de la distanţă un şir de zece cifre scris pe o foaie, dar şi mai multe obiecte de la un portofel şi un card de acces, la un suport de microfon sau un capac al unui obiectiv de aparat de fotografiat.

Nunta magică

Pentru ca o astfel de performanţă să poată deveni posibilă, cei doi mentalişti s-au antrenat zilnic, multe ore pe zi.

Mentalismul înseamnă mai multă muncă decât magie, iar câştigul vine odată cu performanţa. Pentru o reprezentaţie, Lucca primeşte sume care pot ajunge şi la 3.500 – 4.500 euro, dar la începutul carierei accepta şi mult mai puţin.

Tânărul evoluează în cadrul unor spectacole, petreceri de firmă sau în show-uri organizate de lanţurile hotelire pentru clienţii lor. Acesta este convins că deşi piaţa din România este încă la început, un bun magician îşi va găsi întotdeauna de lucru.

"Ai putea avea reprezentaţii la nunţi cu un număr gândit să implice mirele şi mireasa. Românii sunt dispuşi să plătească pentru o nuntă mult mai mult decât austriecii, englezii sau orice alţi europeni", a spus mentalistul.

Lucca a practicat magia ca hobby circa 12 ani înainte de a trece la profesionism şi a obţinut în anul 2012 şi 2014 titlul de campion naţional al Austriei în domeniul magiei. Deşi onorant, titlul de vicecampion mondial nu îl satisface. La ediţia din 2018 vrea să devină campion mondial.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
tzepari, la fel ca Ioan Lucian
Tatal, respectiv socrul celor doi este un tzepar notoriu al Oradiei, toata viata lui a trait binje din vrajeli si tzepe, fara sa munceasca. Bineinteles, fiica-sa ii calca pe urme :))))))) Mentalisti, va dati seama ! :))))
Postat 22 Iulie 2015, 22:33 de AgentulTermic
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON