URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Aprilie 2011, 13:35

Ioan Lucian preia din nou Federaţia Patronilor, oamenii de afaceri îşi fac altă asociaţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce a fost nevoit să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Federaţiei Patronilor, Ioan Lucian nu vrea să renunţe la şefie, chit că a îngropat organizaţia patronală prin propriile acţiuni din ultimii ani. El a fost reales, marţi, de către Adunarea Generală a organizaţiei în funcţia de preşedinte, în vreme ce oamenii de afaceri serioşi, sătuli de Lucian, îşi înfiinţează o nouă organizaţie patronală.

Micula, onorific

Potrivit unui comunicat trimis de Federaţia Patronilor Bihor, în conducere au mai fost aleşi Viorel Micula, în funcţia de preşedinte de onoare, Adrian Rotar (director general al European Drinks), în funcţia de prim vicepreşedinte şi Octavian Bara (reprezentanţa de maşini Autobara) şi Sorina Bradea (preşedinta Fundaţiei Alternative România) - vicepreşedinţi.

Neoficial, BIHOREANUL a aflat că, în încercarea disperată de a reabilita imaginea compromisă a Federaţiei Patronilor, Ioan Lucian l-a convins pe magnatul Viorel Micula să preia funcţia de preşedinte de onoare deşi aceasta era deja ocupată de unul dintre fondatorii federaţiei, omul de afaceri Vasile Pop, fost consilier local. În speranţa că va acoperi găurile financiare ale organizaţiei, Lucian i-a oferit milionarului orădean direct funcţia de preşedinte fără ca acesta să fi fost iniţial membru al federaţiei.

De asemenea a fost aleasă componenţa Colegiului Permanent al Federaţiei Patronilor, din care fac parte Ioan Gavriş, Sorin Tebieş, Rodica Tulvan, Adrian Rotar, Octavian Bara, Florin Balint, Livia Elena Floti, Sorina Bradea, Vasile Fonoage, Marcel Şumălan şi Maria Sabin.

Potrivit comunicatului, conducerea organizaţiei a fost aleasă pentru următorii patru ani. "Principalul obiectiv al noii conduceri este realizarea celor cinci proiecte în valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro, în care Federaţia Patronilor Bihor este implicată", se mai arată în informarea citată.

Au fugit de Lucian

Deşi prezentată ca un succes, realegerea lui Ioan Lucian la şefia Federaţiei Patronilor Bihor, ascunde de fapt un eşec al organizaţiei patronale, aduse de acesta în pragul falimentului. Constatând proporţiile dezastrului, cei mai importanţi membri ai FPB s-au retras din federaţie, cu scopul declarat de a înfiinţa, în mai puţin de două săptămâni, Asociaţia Firmelor Bihorene, o organizaţie patronală nouă.

Potrivit unor surse din mediul economic, noua asociaţie a strâns deja 50 de membri fondatori, care adună o cifră de afaceri impresionantă - 800 milioane de euro - şi un număr cumulat de aproape 13.000 angajaţi.

BIHOREANUL a prezentat, nu o dată, situaţia dezastruoasă în care Ioan Lucian a reuşit să aducă Federaţia Patronilor Bihor. Datoriile organizaţiei depăşesc 7 miliarde de lei vechi, la care se adaugă compromiterea unui proiect româno-maghiar finanţat cu 325.000 de euro din fonduri europene, care prevedea editarea publicaţiei "Împreună bussines", şi periclitarea unui altuia de 4 milioane de euro întocmit cu Camera de Comerţ şi Industrie Debrecen.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
dan octavian banii inapoi
dan octavian BANII INAPOI LA MEMBRII FEDERATIEI CARE TI I AU DAT IN CAMPANIA ELECTORALA ERIJANDU TE IN REPREZENTANTUL FEDERATIEI .SI NU SUNT PUTINI CATEVA ZECI DE MII DE EUR .CATE MI AI PROMIS CAND AI VENIT LA MINE IN BIROU .CA ESTI OMUL LUI BOLOJAN , CA RADU TIRLE NU TE POATE REFUZA ,CA PENRTU BANII DATI PUTEM CERE ORICE CA TU LE REZOLVI. NOI TI AM DAT BANI PT CA REPREZENTAI FEDERATIA SI TE A TRIMIS LUCIAN .DAR NE AI MINTIT SI VREM BANII INAPOI SAU DONEAZA I FEDERATIEI CARE TE ASCOS DIN ANONIMAT CA N AUZISE NIMENI DE TINE.EBIHOREANULE DACA VREI SA FII OBIECTIV FA UN SONDAJ IN RANDUL MEMRILOR FEDERATIEI SA VEZI CATI BANI A STRANS dan octavian DE LA NOI SI CE AFACUT PT BANII ACESTIA INAFARA DE DRUMUL ASFALTAT DE PE SRADA LUI ADE PLAST????!!!!!!!!!!!!!!
Postat 07 Aprilie 2011, 13:55 de sponsor
penibil
Ma mir ca nu ati folosit numele d-lui Barbut in interviu, desi, fara indoiala el este acela care v-a trimis foaie si voi ati copiat pe computer si ati pus-o pe site. Oamenii de afaceri seriosi nu au timp de nici o asociatie patronala. Oamenii de afaceri seriosi fac afaceri. Alt articol tendentios.. ma intreb cat o sa va mai citeasca lumea.
Postat 07 Aprilie 2011, 10:56 de altu'
te ai prostit marineasco
cum iti permiti fata sa cataloghezi tu oamenii de afaceri de la viitoarea organizatie in buni si cei de la federatie in nesemnicativi .esti o nesimtita si crezi ca daca poti scrie ce vrei in latrina voastra de ziar ai dreptul la clasificari facute pe sub fusta ta .chiar te credeam o ziarista in devenire corecta si obiectiva .pt 3 eur vad ca ai ajuns sa scrii la comanda,
Postat 07 Aprilie 2011, 10:06 de prietem bun
analfabeti
Bai frajerilor, "oamenii de afaceri seriosi, SATULI de Lucian" ??? Vai de capul vostru de analfabeti deghizati in deontologi, se spune "satui" !
Postat 07 Aprilie 2011, 08:50 de Grigore
La mai multe datorii !?!
Cam jumătate din noii conducători (preşedinţi, vicepreşedinţi, membrii ai colegiului, etc) sunt datornici şi mari datornici, care mai există pentru că în RO este dificil să-i execuţi pe debitori. Cealaltă jumătate sunt doar naivi.
Postat 06 Aprilie 2011, 15:47 de Hope
LOL
@netradator de FPB: învață să scrii românește oligofrenule. În plus, cuvântul ”netrădător” nu există în limba română. Cam atât despre cei rămași în FPB...
Postat 06 Aprilie 2011, 15:07 de Lol
RUSINE OCTAVIAN
NU TI ESTE RUSINE POLITICIAN PITIC SI LA PROPRIU SI LA FIGURAT DUPA CE AI UMBLAT PE LA NOI SA TI DAM BANI DE CAMPANIE IN NUMELE FEDERATIEI ACUM UMBLII S O DESFIINTETI ASA CUM TE LAUZI LA TOATA LUMEA. CINE SE SESIZEAZA CU PRIVIRE LA BANII ADUNATI DE DAN OCTAVIAN IN CAMPANIE SI FOLOSITI DE EL IN NUMELE FEDERATIEI?
Postat 06 Aprilie 2011, 15:03 de membru FPB
vai ce-mi place
Teribil ce-mi place..doi oameni fara caracter se stropsesc...Figura cu umflatu de Micula e de film porno... Cind o sa vada Lucian bani de la ala o sa-l ia fosta nevasta acasa. Micula face datorii nu le plateste si mai aqles a altora. Ca-i place domne, titulatura asta de presedinte, indiferent a ce sau a cui iarasi e de banc .. Dar chiar ce mie Lucian ce mie dan octavian...S-o vedeti pe Bradea ce dedicata e.......Umoristic....
Postat 06 Aprilie 2011, 14:44 de soso
tradatorul ordinar
Neoficialul pt ebihoreanul inseamna informatorul si tradatorul dan octavian expert in tradari vezi cazul fugii din PNL la PD l si intoarcere in genunchi ,apoi tradarea la alegerile de la PNL ORADEA cand la tradat pe ILIE BOLOJAN si n a prins nici o pozitie de conducere in partid ,apoi la tradat pe Lucian la FPB cand a vrut sa i ia locul desi nu era membru al federatiei ci avea o functie pe care i a dat o Lucian cand dan octavian era pe nicaieri.dar banii primiti in campania electorala din 2000 de la membrii FPB aprox 30000 de eur ?l am avertizat nu odata pe Lucian ca il sapi si vrei sa i iei locu dar nu m a crezut .nici eu n am crezut ca ai un careacter asa infect .ti ai facut un nume pe spatele federeatiei si acu te lupti s o distrugi .esti un excroc
Postat 06 Aprilie 2011, 14:06 de netradator de FPB
unu@unu.ro
e adevarat, cei mai importanti membri cu bani di fp s-au retras si isi vor face asoaciatie. ma mir cu de a mai ramas tavi bara...
Postat 06 Aprilie 2011, 14:05 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON