URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iunie 2015, 17:11

De comă: Acuzat că a prejudiciat Consiliul Judeţean, vicepreşedintele Alexandru Kiss e liber să se întoarcă la serviciu!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Situaţie de comă creată de justiţia bihoreană! Trimis în judecată pentru corupţie, tocmai pentru că a făcut afaceri ilegale din funcţia de şef al Consiliului Judeţean, prejudiciiind instituţia cu milioane de auro, vicepreşedintele CJ Bihor, Alexandru Kiss, se poate întoarce la serviciu, cu acordul judecătorilor!

Curtea de Apel Oradea a admis, joi, contestaţia depusă de liderul UDMR Bihor împotriva încheierii prin care magistraţii Tribunalului deciseseră să-l menţină sub control judiciar, cu mai multe interdicţii, printre care şi aceea de a se întoarce la serviciu.

Şi omul de afaceri Beneamin Rus se poate întoarce la administrarea firmelor sale, decizia fiind similară şi în cazul său. Motivele judecătorilor Curţii nu se cunosc încă.

Un comunicat al instanţei arată doar că aceasta "a înlăturat obligaţia instituită inculpaţilor de a nu exercita profesia sau activitatea în exercitarea căreia au săvârşit faptele, prevăzută de art.215 alin.2 lit. e C.pr.penală, menţinând restul dispoziţiilor încheierii atacate".

Potrivit avocatului Răzvan Doseanu, unul din apărătorii vicepreşedintelui CJ Bihor alături de avocatul Cristian Popovici, în contestaţia înaintată Curţii de Apel Oradea s-a invocat faptul că Alexandru Kiss nu poate fi împiedicat să îşi exercite o funcţie în care a fost ales. "Clientului nostru i s-a interzis orice funcţie şi orice activitate, cu titlu general. Or, legea interzice doar activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta. Dar faptele de care este acuzat clientul meu se presupune că au fost săvârşite în calitate de preşedinte al CJ. Acum el nu mai deţine acea funcţie. Este consilier judeţean şi vicepreşedintele instituţiei, are alte atribuţii", spune avocatul. 

„Se impune a li se stabili (lui Kiss şi Rus – n.r.) obligaţia de a nu depăşi raza teritorială a municipiului Oradea, de a nu se apropia de coinculpaţi de a comunica lunar informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă şi de a nu exercita profesia şi de a nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia au săvârşit faptele (acestea din urmă cu atât mai mult cu cât există o evidentă contrarietate de interese între funcţia şi activităţile inculpatului Kiss Alexandru în cadrul Consiliul Judeţean Bihor şi acesta din urmă - prejudiciat, potrivit acuzării, prin faptele primului)”, aceasta fusese opinia judecătorilor de la Tribunalul Bihor atunci când au respins cererea de arestare a vicelui CJ şi a patronului Selina, considerând în schimb necesar ca aceştia să fie supuşi controlului judiciar.

Cei doi au fost trimişi în judecată săptămâna trecută, de DNA, iar la primul termen al procesului care a început la Tribunalul Bihor, judecătorul de Cameră Preliminară a decis să menţină măsura controlului judiciar, mai puţin obligaţia impusă inculpaţilor de a nu părăsi Oradea, pe care a înlocuit-o cu obligaţia de a nu depăşi raza teritorială a României, soluţie care a fost apoi contestată.

Alexandru Kiss şi Beneamin Rus vor fi judecaţi într-un dosar în care liderul UDMR şi acoliţii săi sunt auzaţi că ar fi realizat venituri necuvenite de peste 4,3 milioane euro după ce ar fi intervenit ca firmele Keviep, Selina şi Martex Trand să beneficieze de contracte publice cu administraţia locală. Prin afacerile lor, bugetele publice ar fi fost păgubite cu peste 6 milioane euro.

Kiss a fost trimis în faţa instanţei pentru  spălare de bani în formă continuată (4 infracţiuni), abuz în serviciu, luare de mită şi trafic de influenţă în formă continuată, iar Rus pentru spălare de bani în formă continuată (2 infracţiuni) şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
ha ,ha, ha :)))))
Stau şi ei în genunchi !!! :))))))
Postat 26 Iunie 2015, 22:56 de ADINA
vai si amar
tara de *..judecatori de *...hotul ordinar scapa...numai in romanica se poate intampla.....
Postat 26 Iunie 2015, 22:20 de jon1970
????????
Nu se gaseste nimeni sa-i ia la verificari pe acesti judecatori ?!?
Postat 26 Iunie 2015, 18:36 de Valhalla-Asgard
Mana budei....
Aici e mana budei !!! ea a gasit parghiile necesare pentru relocarea lui kiss si nu se putea sa-l lase pe rus inauntru !
Postat 25 Iunie 2015, 21:01 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON