URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Noiembrie 2015, 17:29

Curtea de Apel Cluj a decis: Dosarul celor 4 judecători orădeni acuzaţi că au scos un violator din închisoare, returnat la DNA

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După un an în care a stat blocat în Camera preliminară a Curţii de Apel Cluj, dosarul penal întocmit de DNA Oradea pe numele judecătorilor Florica Roman, Denisa Vidican, Raluca Cuc şi Ovidiu Galea s-ar putea întoarce pe masa procurorilor.

Este vorba despre dosarul în care cei patru judecători sunt acuzaţi că, prin soluţii date pe baza unor documente false, l-ar fi scos din închisoare pe ginerele unei avocate, condamnat pentru tentativă de viol. El a ajuns în atenţia Camerei preliminare a Curţii de Apel Cluj vara trecută, când magistraţii Florica Roman şi Denisa Vidican de la Curtea de Apel Oradea, respectiv Raluca Cuc şi Ovidiu Galea de la Tribunalul Bihor, au şi fost suspendaţi din funcţii.

Potrivit Codului de procedură penală, durata procedurii preliminare poate fi de cel mult 60 de zile de la înregistrarea dosarului, însă în acest caz a depăşit un an, spre nemulţumirea atât a procurorilor DNA, cât şi a magistraţilor inculpaţi, care au şi contestat tergiversarea procesului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Formulată pe 14 octombrie de judecătorii Florica Roman şi Ovidiu Galea, acţiunea a fost admisă chiar vinerea trecută, judecătorii instanţei supreme stabilind ca procedura de cameră preliminară să fie finalizată până pe data de 20 noiembrie.

Luni, judecătorul Curţii de Apel Cluj s-a şi conformat, pronunţând un verdict neaşteptat: şi anume returnarea cauzei la DNA Oradea, pentru nereguli la rechizitoriu care nu ar fi fost remediate de anchetatori în termenul prevăzut de lege.

"Instanţa a dispus restituirea cauzei ce face obiectul prezentului dosar Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DNA Serviciul Teritorial Oradea", a declarat BIHOREANULUI Adrian Dănilă, expert pentru informaţii publice în cadrul instanţei clujene.

Potrivit lui Dănilă, soluţia nu e definitivă, existând posibilitatea ca părţile să o poată contesta în termen de 3 zile de la comunicare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Într-o încheiere intermediară pronunţată în vară, judecătorul de Cameră preliminară a ridicat pentru prima oară problema neregulilor din actul de acuzare întocmit de DNA Oradea. Citiţi despre reproşurile aduse de instanţa clujeană procurorilor orădeni în articolul: Atac la DNA! Cei 4 judecători orădeni acuzaţi de procurori că au scos un violator din închisoare, scăpaţi de Curtea de Apel Cluj

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
CÂT DE MOALE E JUSTIŢIA TARE?
Nu doar piţipoancele îşi pun boturi şi ţâţe. Chirurgia plastică are trecere şi la cei ajunşi în primărie dar mai ales în justiţie. O lungire de buzunar, o dublare de guşă vezi la tot pasul. Durerile sunt resimţite de obicei în penis, iar pacienţii plâng rar şi numai la Curtea de Apel. Sunt atâtea operaţi(un)i efectuate clandestin în instituţiile statului, pe banii contribuabilului şi fără declararea veniturilor, încât ai sentimentul că toată ţara e cazată la Spitalul de Arşi. Arşi la cele ce ard (la gaze, la pompa de benzină) dar şi la cele ce nu ard (la respectul de sine, la viitor, la dreptate). Grupul de chirurgi plasticieni împreună cu asistentele lor, urmăriţi de procurori făcea, de fapt, terapie de grup în masă. Să strâmtezi libertatea de exprimare a unor labii, să lungeşti trompa prin care aspiră etnobotanice vedeta fitness din Curte sau să injectezi într-o fată din Beiuş siliconul de BOARD înseamnă de fapt să acorzi semenilor tăi primul ajutor. Depresia şi nerăbdarea cer, iată, acest tratament cu toate că trompa i-ar fi crescut şi singură, cel puţin de la frecat (vezi foto, prietenii ştiu de ce – şogorii ştiu şi cum). Din fişa pacientei instanţa va reţine că viaţa ei este un roman: Roşie la nas şi Negru(l). Pe lângă operaţiile de mentenanţă (curente cum ar veni) de transformare a bucilor din formă de omega (de la atâtea hotărâri) în formă de W, poate cea mai necesară operaţie este umflarea ciocănelului cu silicon (că tot e la modă femeia cu barbă). Există, desigur, la Spitalul de Arşi, şi fals în acte, şi evaziune fiscală, după cum există şi prostia medicilor de a târî statul în afacere şi a deconta la CNAS costul unor operaţi(un)i imaginare, de care se puteau lipsi. Această Carmen Şerban a justiţiei orădene s-a lăsat pe tânjeală după ce a constatat că poate să primească cucul şi fără ceas în schimbul consultaţiei plătită de generaţia tânără de avocaţi-abonament care gâfâie sub povara prostiei. Astfel, Irinuca îşi plimbă capra şută pe banii de apă, DAR mai ales de canal ai CAO (2000 euro/lună) plătiţi de cei ce beau apă cu paharul doar atât cât poate organismul asimila (fără crema lui Liiceanu), pentru a nu mai folosi şi REŢEAUA de canal. Pe scurt: Cu fructele stăm prost, la poame suntem campioni!
Postat 03 Noiembrie 2015, 12:33 de eutanasiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON