URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Octombrie 2015, 12:45

Ocoliţi! O grindă de beton s-a prăbuşit la montarea pe pasajul peste DN 79 (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ocoliţi giraţia de la ieşirea spre Arad! Circulaţia prin sensul giratoriu de la intersecţia cu DN 79 se desfăşoară cu greutate. Sâmbătă dimineaţă, pe sensul de ieşire din oraş ambuteiajele se întindeau uneori până în apropierea Pârâului Peţa, iar spre Nojorid până spre sensul giratoriu de la Era Park.

Traficul auto este îngreunat din cauză că în jurul orei 10, la montarea celei de a doua grinzi pe cea de a patra deschidere a pasajului, situată spre hypermarketul Auchan, blocul de beton armat, greu de 27 de tone, s-a prăbuşit pe carosabil şi s-a rupt în trei bucăţi. Accidentul nu s-a soldat cu victime.

"Nu s-au înregistrat victime întrucât circulaţia era închisă sub pod încă de la ora 8 dimineaţa, iar muncitorii stăteau la distanţă în timpul manevrelor", a declarat subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

No comment!

Operaţiunile de montare a grinzii au fost îngreunate de ploaia măruntă de toamnă, dar cauzele care au dus la prăbuşirea grinzii sunt încă în cercetare. O expertiză ulterioară va urma să stabilească dacă blocul de beton armat s-a prăbuşit dintr-o eroare de manipulare sau din cauza unui viciu de construcţie.

"Vom da un comunicat de presă în zilele următoare", a fost tot ceea ce au declarat reprezentanţii constructorului.

Lucrările continuă

Potrivit viceprimarului Mircea Mălan, care s-a şi prezentat la locul accidentului, lucrările de montare a grinzilor peste deschiderea a patra vor continua în cursul serii, după degajarea carosabilului. "Lucrările vor fi reluate de îndată ce grinda ruptă va fi îndepărtată. Circulaţia rutieră pe sensul de intrare în Oradea va rămâne în continuare restricţionată la o singură bandă până în cursul serii", a spus viceprimarul.

Pe durata descărcării şi montării grinzilor traficul rutier pe sensul de intrare în oraş va fi deviat prin giraţia de la cimitirul Rulikowski. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, grinda va fi înlocuită pe cheltuiala constructorului.

Finalizare în decembrie

Construirea pasajului peste DN 79 a fost atribuită prin licitaţie firmei Tehnodomus pentru suma de 25,5 milioane lei şi va trebui finalizată până la 15 decembrie 2015. Din această sumă, contribuţia finanţatorului european se ridică la 16,5 milioane lei, iar alocările de la bugetul de stat sunt de 3,6 milioane lei. Diferenţa de 5,3 milioane lei este reprezentată de contribuţia bugetului local.

Pasajul suprateran va avea o lungime de 226,30 metri şi o lăţime totală de 19,38 metri. Construcţia, cu o lăţime a părţii carosabile de 14 metri, a fost proiectată cu 9 deschideri şi va avea câte două benzi pe fiecare sens de mers.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
28 Comentarii
??
@TDS: Se pare ca nu stii ce scrii de la o postare la alta. Aici ar fi primul exemplu: "@zorro : generalizezi cumva ? pentru ca eu nu am dat nume ! desi daca pentru autostrada Sibiu - Orastie e vinovat Ponta , atunci si Bolojan este vinovat de ceea ce s-a intamplat azi !" Chiar Ponta e vinovat pt autostrada ca trebuia terminata inainte dea alegeri cu orice costuri ;)
Postat 19 Octombrie 2015, 16:04 de hateretards
????????????
@hateretards Unde naiba vezi tu la acest articol că am dat cu pietre în Bolojan ? Sau scrii fără să citești ? Unde vezi TDS gata !
Postat 19 Octombrie 2015, 13:29 de TDS
@zoro, @retardat, etc
Am sa repet pt. a nu stiu cata oara: nu am fost, nu sunt si nu voi fi NICIODATA psd-ist, cum sa simpatizez cu o grupare criminala alcatuita din puscariasi si viitori puscariasi si aflata sub comanda unui comandant, pardon, condamnat! Dar asta nu insemna nici ca voi inghiti ,,in compensatie" hotiile penalilor de la toate nivelurile! Ca asta e marele pnl, o alianta intre hotii din pdl si cei din micul pnl, cam cum a fost si uslamul, o uniune intre hotii din pnl si cei din psd avand ca unic scop sa ia ciolanul de la pdl. Dovada: cum l-au luat, cum a inceput zazania, care sa roada mai mult!
Postat 19 Octombrie 2015, 13:15 de pinonel
Plin de retardati
TDS si restul comunistilor de pe aici nu ezita sa dea cu pietre in Bolojan chir daca nu are nici o vina. Cat poti fi de imbecil sa dai vina pe primar pentru asa ceva??? Cautati orice motiv sa dati vina pe primar pentru ca asa va educa tata mang. Si-a dat si el seama ca nu mai are nici o sansa pe plan politic in Oradea dar voi inca nu ati inteles lucrul asta. E ok, ca oricum veti intelege si voi pana la urma si va veti roade unghiile cand veti vedea ca Bolojan va iesi din nou primar daca mai candideaza la anul, si va iesi cu un procent foarte mare ;)
Postat 19 Octombrie 2015, 12:01 de hateretards
!!!
@zorro: Ce amnezie sa am ? Ca nu prea inteleg...ba l-as pune si pe Hrebenciuc ! Daca te referi la insiruirea anterioara care incepe cu Boc acolo era vorba un pic despre alta zona...dar poate nu te-ai prins !
Postat 18 Octombrie 2015, 20:36 de TDS
tds
Ai brusc amnezie cand trebuie sa spui..mazare,vanghelie,oprescu..etc...
Postat 18 Octombrie 2015, 18:57 de zorro
SO , WHAT ?
Ca sa nu-mi iasa vorbe la proces...evident ca nu toti sunt ada! Boc , Igas , Chereches , Falca , Boghicevici , Chereches ...sunt cu totul alfel! Nici angajarile la anumite hoteluri din oras nu se fac decat pe criterii de competenta!
Postat 18 Octombrie 2015, 17:53 de TDS
DE CE?
@pinonel: Ai enumerat niste valori morale corecte ! Doar ca acestea sunt clamate de neo protestanti dar tot ei le incalca cu dezinvoltura ! De ce ar fi Ilie Gavril exceptia ?
Postat 18 Octombrie 2015, 17:47 de TDS
mai none
Mai nonele..se vede ca esti mangist( sau manglist de doctorate)...printre altele,vorbesti mult fara sa spui nimic ...chiar voi va gasiti sa vorbiti de principii....uitate in oglinda dati 2 palme si trezestete...
Postat 18 Octombrie 2015, 17:45 de zorro
@zoro, @tanar si alti @cetateni
Eu va inteleg perfect de ce-l pupati-n cur*te pe nea ilie, sunteti tot atat de (ne)priceputi in ORICE ca si el. Doar ca el e primar, voi doar niste pupincuristi. Conducerea unei comunitati are sau ar trebui sa aiba la baza principii care pleaca de la credinta in valori morale precum cinstea, omenia, bunatatea, demnitatea, mila, integritatea, corectitudinea, ajutorul si rabdarea. Doar ca biraul vostru traieste si conduce un oras pe baza unor principii opuse! Fericirea si succesul nu se pot cladi pe necinste, inselatorie, josnicie si alte asemenea ,,principii” dragi lui nea ilie! Poate am fost prea doct cu voi, asa ca va dau un exemplu mai simplu: o echipa de fotbal, desi alcatuita din vedete si sub bagheta celui mai bun antrenor, da rateuri. Solutia care se ia este aceea de a schimba antrenorul, pt. ca mai usor schimbi 1 persoana decat 11! Mai este un aspect: functia de conducator ar trebui sa implice pe langa tot felul de avantaje si obligatii, inclusiv obligatia de a fi primul care raspunde de greselile celor pe care ii conduci. Il vedeti voi pe nea ilie sa corespunda cat de putin acestor cerinte?
Postat 18 Octombrie 2015, 15:53 de pinonel
???
@TanarSiNelinistit: Dar sa- i ceri demisia lui Ponta pentru ca lui Uncheselu i s-a parut ceva CUM E ? Nu e cam la fel ?
Postat 18 Octombrie 2015, 15:29 de TDS
Demisia? De ce?
Pe bune baieti... Sa-i ceri demisia primarului pentru asa ceva e ca si cum le-am cere demisia memelor voastre pentru ca v-au nascut... Nu e vina lor ca sunteti asa cum sunteti...
Postat 18 Octombrie 2015, 15:09 de TanarSiNelinistit
?
@marcell : Speri dar speri degeaba!
Postat 18 Octombrie 2015, 00:15 de TDS
Sictir
Hai nea Ilie, fa-le in continuare asa bine cum le stii tu, sa moara de ciuda TDS-Gica Contra. La el acasa totul se face perfect ca are inelul lu' Arabela. Face-ai atac de panica(.TDS) la fiecare lucrare mai bine sau mai prost executata in mandatul lui Bolo pana nu va mai fi el primar!
Postat 17 Octombrie 2015, 23:45 de marcell
NU
@zorro: Eu sunt pe centrala proprie si am atat apa cat si caldura la orice ora! Deci nu sunt afectat ! Pe cale de consecinta , NU MA MUT !
Postat 17 Octombrie 2015, 23:02 de TDS
bolovan
malan e la drept nu are treaba cu contructiile
Postat 17 Octombrie 2015, 22:35 de pop2
asa e
Ai dreptate ,se schimba in fiecare an ..dar tot altele,nu te-ai prins inca,daca te trag..radacinile..muta-te frate la vaslui..poate acolo o fi apa mai..calda...
Postat 17 Octombrie 2015, 21:09 de zorro
SA SCHIMBAM IN FIECARE AN CONDUCTE...
Intai a picat grinda ! Inteleg de pe FB cs a picat si apa calda pe Magistrala 4 ! De ani de zile o tinem in schimbari de conducte , imbunatatiri , etc. Nici un rezultat ! Ce naiba se intampla in orasul asta NU STIU! Probabil mi se va recomanda iar sa ma mut la Vaslui !Uite ca nu o fac !
Postat 17 Octombrie 2015, 20:44 de TDS
Re
Și cu ce, mă rog, e vinovat Bolojan pentru asta? Pe bune acum! Cumva e macaragiu și muncitor acolo și nu știu? Sau poate el și produce grinzile, și le aduce cu tirul, și le pune. Că doar nah, dacă tot dăm vina pe el, să știm de ce... De se întâmpla o nenorocire, se căuta clar un vinovat, dar în contextul actual e inutil să devenim peste noapte „specialiști” în construcții, că n-are rost! Oare și pentru cele două grinzi răsturnate în vară la transportul de la Deva tot Bolojan e de vină?
Postat 17 Octombrie 2015, 20:12 de cetateanul-oradean
T
Nu am tendinta sa caut vinovati ca anumiti tretadusi..a fost pur si simplu o eroare umana..un dorel nu a pus bine un cablu de prindere...oamenii aia trag 16 ore pe zi..crede-ma stiu ce vorbesc..dupa ce vreme a fost azi nu ma mir ca s-a intamplat..noroc ca nu a murit nimeni....
Postat 17 Octombrie 2015, 20:07 de zorro
Z
@zorro : generalizezi cumva ? pentru ca eu nu am dat nume ! desi daca pentru autostrada Sibiu - Orastie e vinovat Ponta , atunci si Bolojan este vinovat de ceea ce s-a intamplat azi !
Postat 17 Octombrie 2015, 18:38 de TDS
normal
Vad ca sant la serviciu toti lingatorii de buci psdiste..bravo ma ..distrati-va, dupa voi potopul..sarmana tara...idiotilor
Postat 17 Octombrie 2015, 17:28 de zorro
Cel mai iubit constructor...
Daca era acolo si super-hyper-extra mega constructorul Mircea Malan (pentru aparitia in pozele din presa), sigur nu se intampla nimic...;-)
Postat 17 Octombrie 2015, 17:05 de Citizen
bolovan
de fc bihor a ti uitat chindia fc bihor 3 0 neprezentare
Postat 17 Octombrie 2015, 14:16 de pop2
INFIORATOR
@pinonel: Ce sfarsit de saptamana ! Drumul express , Pasajul Vulturul Negru , Pasajul suprateran ! Dar REPET : se putea termina totul cu o TRAGEDIE !
Postat 17 Octombrie 2015, 13:31 de TDS
@tsd Ce crezi, o fi ceva necurat la mijloc?!
Drumul rapid s-a inchis rapid dar sigur, acum s-a inchis si drumul spre Arad, noroc ca asta se va deschide pana maine, ,,magistralele" de termoficare nu se mai termina si in general nu se mai termina nimic! Ce-ar fi sa-l ingropam pe nea ilie, unde vrea el, sa se termine cu ghinioanele! La cate porcarii ne-a facut sui ne face ar fi o mica rasplata sa-l zidim... Sau sa chemam popii, sau mai bine episcopii, avem destui in Oradea, sa se roage, sa dea cu Sfantul Mir, in fine, sa-si faca treaba si sa alunge pe cel rau! Dar eu as merge pe jertfirea biraului... mama, ce show... am vinde drepturile de televizare, nu s-a mai vazut asa ceva... decapitarile de la musulmani sunt nimic... s-ar umple orasul de bani, blestemul s-ar rupe, s-ar termina in sfarsit si piata mare unde am pune o troita in amintirea jertfei birtineanului!
Postat 17 Octombrie 2015, 13:24 de pinonel
NO COMMENT
Cine ne garanteaza ca nu vor mai avea loc astfel de accidente si dupa finalizarea lucrarii? Eu nu mai am cuvinte ! Nu stiu cum sa ma mai revolt ! Macar este bine ca nu a avut loc o TRAGEDIE !
Postat 17 Octombrie 2015, 13:07 de TDS
bolovan
demisia bolojan
Postat 17 Octombrie 2015, 12:59 de pop2
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON