URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Octombrie 2015, 15:26

Trei orădeni au contribuit la clasarea României pe locul V la Campionatul European de Taekwon-do ITF din Scoţia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trei sportivi orădeni şi-au adus aportul clasării României pe locul V în ierarhia pe naţiuni la întrecerile Campionatului European de Taekwon-do I.T.F. din Scoţia, de la Motherwell, competiţie desfăşurată în perioada 22-25 octombrie.

Delegaţia României a fost alcătuită din 35 de sportivi (16 seniori şi  19 juniori), 3 oficiali, 2 arbitri, 8 antrenori şi 7 suporteri, fiind condusă de însuşi preşedintele Federaţiei Române de Taekwon-do I.T.F., Cosmin Oprescu.

"Sportivii români au demonstrat încă o dată că totul este posibil prin muncă, talent şi antrenament continuu, clasându-se pe locul 5 pe naţiuni, o performanţă demnă de apreciere. Imnul României a răsunat de fiecare dată când sportivii noştri au urcat pe  podiumul de premiere, spre bucuria susţinătorilor români prezenţi în Scoţia", a declarat antrenorul orădean Alexandru Sas.

În urma probelor de concurs (tull, luptă, tehnici speciale, spargeri de forţă, luptă tradiţională), pe individual şi pe echipe, România a obţinut 5 medalii de aur, 7 medalii de argint şi 7 medalii de bronz. "Avem patru campioni europeni şi trei vicecampioni europeni la individual, iar la echipe am obţinut titlul de campioni europeni la proba de tehnici speciale cu echipa de seniori masculin şi patru titluri de vicecampioni europeni la spargeri forţă cu echipele de juniori masculin şi feminine, precum şi cu echipele de seniori masculin şi feminine", a mai spus antrenorul orădean, Alexandru Sas.

Printre cei 35 de sportivi care au alcătuit lotul naţional de taekwon-do I.T.F. la acest campionat european, s-au numărat şi trei sportivi de mare valoare din Oradea, doi dintre ei sunt legitimati la Clubul Sportiv "Tae-Kyon" Oradea, Topai Cătălin Alexandru, respectiv Găvruţa Vlad, care au fost însoţiţi de preşedintele clubului, Alexandru Sas, respectiv Guler Ana, sportivă legitimată însă la Clubul Sportiv ,,Ştiinţa Ardealul" Baia-Mare.

Rezultatele celor trei sportivi orădeni au fost următoarele:

Cătălin Alexandru Topai: campion european la tehnici speciale echipe seniori masculin,  locul IV la tehnici speciale individual şi locul VI la luptă individual seniori masculin

Vlad Găvruţa: locul IV la tehnici speciale individual juniori masculin

Ana Guler: vicecampioană europeană la tehnici speciale individual feminin, vicecampioană europeană la spargeri forţă echipe seniori feminin, locul IV la tehnici speciale pe echipe feminin şi locul IV la spargeri de forţă individual feminin.

"Sunt mulţumit de rezultatele obţinute de către sportivii mei la acest campionat european, Cătălin Topai a devenit din nou campion european, cea ce denotă faptul că este un sportiv de excepţie şi de mare valoare. Sportivul nostru junior  Vlad Găvruţa de data asta nu a reuşit să urce pe podium, dar a avut o evoluţie foarte bună atât la luptă cât şi la tehnici speciale. Pot să spun că a fost cel mai reuşit an pentru clubul nostru în cea ce priveşte rezultatele obţinute la Campionatele Mondiale şi Europene,  ţinând cont că în acest an cei doi sportivi au participat şi la Campionatul Mondial de la Jesolo-Italia, de unde s-au întors cu două titluri de campioni mondiali",  a declarat Alexandru Sas, preşedintele clubului sportiv Tae-Kyon Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON