URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 August 2012, 11:56

Tragedie sau nu? Un tânăr a pus autorităţile pe foc susţinând că iubita lui s-a aruncat în Criş, dar fata nu-i nicăieri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pompierii orădeni au căutat fără succes, în noaptea de vineri spre sâmbătă, aproximativ două ore trupul unei tinere de 20 de ani în Crişul Repede, după ce prietenul ei a reclamat că aceasta ar fi sărit de pe podul Sovata.

Anunţul a fost făcut în jurul orei 1, de un trecător. "L-am văzut pe băiat că a sărit şi a ieşit de mai multe ori în Criş şi tot întreba: "N-aţi văzut-o? Se îneacă!". Era agitat şi violent şi tot striga şi dădea cu picioarele într-un tomberon. Aşa că am sunat la 112 şi le-am povestit ce se întâmplă", a declarat tânărul care a sunat la 112.

La faţa locului au ajuns atât echipaje ale pompierilor, care au acţionat cu o bancă pneumatică pe Criş, cât şi ale jandarmilor, Poliţiei şi SMURD. Pe marginea apei, cel care ar fi avut nevoie de ajutor era un tânăr de aproximativ 25 de ani, băut şi extrem de agitat, care o ţinea sus şi tare că prietena lui s-a aruncat. Când s-a aruncat, de unde şi de ce ar fi recurs fata de 20 de ani la acest gest, nu mai ştia.

De altfel, individul spunea că nu cunoaşte numele fetei, decât prenumele, Larisa, motivând ba că s-au cunoscut doar de două zile, ba de doar două ore, cât au petrecut împreună într-un bar din apropiere. Era convins, însă, de un lucru: că a lăsat-o pe malul Crişului, s-a dus să cumpere bere şi ţigări iar când s-a întors, nu mai era.

Martorii povestesc că tânărul era foarte agitat şi fugea urlând dintr-un capăt în altul al podului, lovind cu picioarele în ce apuca. "Stau pe aici de o vreme, dar vă spun, băiatul nu era cu nici o fată. În schimb cred că a luat ceva etnobotanice, pentru că se comporta foarte ciudat", a declarat BIHOREANULUI un orădean care era în zonă.

În tot acest timp, echipajul SMURD privea îngrijorat şi gata oricând să intervină de pe margine, în timp ce colegii lor se plimbau pe Criş, cu o barcă pneumatică, încercând să dea de vreun cadavru. Au căutat-o pe fată mai bine de două ore, dar fără succes, drept pentru care, în jurul orei 3 dimineaţa au suspendat căutările şi iau în calcul ipoteza unei alarme false.

"E posibil să o căutăm şi astăzi, în cazul în care dispariţia ei se confirmă din partea Poliţiei, dar s-ar putea să fie o alarmă falsă. Când vom primi confirmarea că într-adevăr există o persoană dispărută, o vom căuta din nou", a declarat sâmbătă BIHOREANULUI maiorul Florin Zoicaş, ofiţer de relaţii publice la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bihor.

Agentul principal Ioana Lascău de la Biroul de Presă al Poliţiei susţine că poliţiştii au demarat cercetări pentru a lămuri dacă varianta susţinută de băiat este plauzibilă. "Deocamdată nu există martori care să ateste că băiatul a fost cu vreo tânără şi nici vreo persoană dată dispărută. Se fac cercetări", a spus Lascău.

Cert este că, dacă sesizarea tânărului nu se confirmă, acesta s-ar putea alege cu amendă pentru apel nejustificat la 112.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
ce canta bozgoru asta?
Ce vrei ungure? sa pleci de unde ai venit? Hopa, nici voi nu stiti de unde ati venit. Eu va urez sa o plecati toti in cele 4 vanturi, in acelasi timp.
Postat 06 August 2012, 09:38 de jiji
cum?
de ce nu scieti despre atacul rasist din Oradea? Baiatul ala e marcat pentru mort. Du te inapoi de unde ai venit ca esti mort daca te prind taran valah imputit contropitor din regat. Rusine ebihoreanul.ro ! Erdely magyar!
Postat 05 August 2012, 20:43 de io
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON