URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iunie 2021, 17:04

Traficul rutier pe podul din strada Ronald Reagan din Oradea va fi reluat la sfârşitul săptămânii (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Traficul rutier pe podul peste Peța care leagă străzile Ceyrat și Ronald Reagan va fi reluat la sfârşitul acestei săptămâni.

Podul peste Peţa va fi redeschis!

Constructorii au finalizat lucrările de turnare şi aşteaptă întărirea dalei de beton armat de la intrarea pe pod.

"Până vineri se va deschide circulaţia pe pod", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Marcel Dragoş.

În prezent, muncitorii lucrează la montarea căii de rulare în zona Ceyrat şi amenajarea unui zid de sprijin pentru linia de tramvai.

"Pentru fluidizarea circulaţiei în zonă, înainte de intrarea în sensul giratoriu de la intersecţia străzii Ceyrat cu Ronald Reagan, pe sensul de mers dinspre cartierul Nufărul spre Universitate va fi amenajată o bandă de virare la dreapta pentru cei care vor să intre pe pod fără a mai trece prin giraţie", a spus viceprimarul.

Strada Atelierelor se va închide circulaţiei...

Începând din 25 iunie lucrările la noua linie de tramvai se vor muta din strada Ceyrat în Atelierelor.

"Puteam începe mai repede, dar vrem să aşteptăm încheierea anului şcolar pentru ca traficul rutier să scadă. Este vorba de lucrări de amploare, destul de dificil de executat sub trafic, fapt pentru care am decis închiderea traficului rutier în această zonă pentru 120 de zile", a spus Dragoş.

Timp de trei luni, strada Ceyrat va fi închisă traficului auto pe porţiunea delimitată de intersecţia străzii Thurzó Sándor şi zona de după depoul de tramvai, circulaţia urmând să se desfăşoare pe străzile adiacente.

Fac loc liniei de tramvai...

Cu ocazia lucrărilor, constructorii vor înlocui infrastructura din subteran şi vor lărgi carosabilul pe partea dreaptă a străzii pe sensul de mers către cartierul Nufărul.

"Pentru a face loc tramvaiului, strada va fi mutată cu o bandă către intrarea la sediul OTL. Cu această ocazie se va muta şi infrastructura din subteran, stâlpii de iluminat, tot", a declarat Marcel Dragoş.

Potrivit viceprimarului, municipalitatea ia în calcul, pentru o etapă ulterioară, lărgirea carosabilului de la două la patru benzi, având în vedere creşterea traficului auto ca urmare a dezvoltărilor imobiliare din zonă.

Lucrările de amenajare a 3,8 kilometri de linie dublă de tramvai înierbată care va lega zona Calea Aradului de strada Dimitrie Cantemir avansând de-a lungul pârâului Peţa au fost atribuite prin licitaţie unei asocieri din care fac parte firmele Mari-Vila, Abed Nego şi Aquacons pentru suma de 69,1 milioane lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
RUSINE !
Sa le fie rusine celor care au facut declaratiile respective. Azi la ora 18 si 50 minute podul era inchis. Cum se cheama oamenii care nu spun adevarul ? Mincinosi !
Postat 18 Iunie 2021, 22:11 de oradea_mea_si_a_ta
cosmin5z
Cand a fost vorba ca se face pod , eu am spus sa se faca la 4 benzi, nu ma intereseaza daca se mareate impozitul, si probabil pe acolo am sa trec de 10 ori in viata , dar ai comentatori de genul, Silver_Cat, CrisDumi, EXCALIBUR, ORADEANBIHOREAN, Scortosul, Platona, two aka Mudura si astia se plang de impozite mari. Pacat ca Bolojan ii baga innseama.
Postat 15 Iunie 2021, 22:15 de Sandu2100
Traficul rutier pe podul din strada Ronald Reagan din Oradea va fi reluat la sfârşitul săptămânii
din start trebuia facuta pe 4 benzi strada Ceyrat si Atelierelor.....
Postat 15 Iunie 2021, 13:28 de cosmin5z
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON