URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
18 Iunie 2011, 13:47

Tokes invită orădenii la turul Africii cu yachtul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, a susţinut vineri după-amiază o conferinţă de presă ce i-a lăsat cu gurile căscate pe jurnalişti. Nu pentru importanţa subiectului, însă, ci pentru lipsa de legătură între temă şi oraşul de pe Crişul Repede.

În cafeneaua fiului său, Zulu Cafe, amenajată în specific african şi cu o muzică adusă de pe acelaşi continent, Tokes a reunit români, maghiari şi africani, pentru a prezenta proiectul "Africa-Europe Challenge" (AEC), organizat de maghiarii Gal Jozsef şi Kondoricz Peter, cu scopul întăririi relaţiilor între Europa şi Africa.

Activitatea principală a proiectului este organizarea primului tur cu o flotă de yachturi a continentului African, tur ce va începe, însă, abia pe 25 mai 2012 şi se va întinde pe durata unui an. Doritorii vor putea fie să închirieze un yacht, fie să vină cu ambarcaţiunea principală. Iar pentru că orice distracţie costă, participanţii vor plăti minim 4.000 de euro pentru expediţie. Totuşi, orădenii interesaţi de subiectul prezentat cu mult entuziasm de Tokes pot fi, cel mai probabil, număraţi pe degetele de la mâini, pentru că Oradea nu e un oraş în care să abunde proprietarii de yachturi...

Proiectul, deşi fastuos şi aproape fantasmagoric, a lăsat un gust amar jurnaliştilor, întrucât vicepreşedintele Parlamentului European s-a rezumat să vorbească despre yachturi şi să nu facă nicio declaraţie politică, ce ar fi avut mai multă importanţă pentru români şi orădeni. Şi mai dezamăgite au fost televiziunile naţionale, care veniseră la conferinţa lui Tokes pregătite să transmită în direct informaţii în premieră şi de impact. N-a fost cazul, însă, pentru că fostul episcop n-a făcut nicio precizare privind actualitatea europeană sau românească.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
sunteti penibili!
Draga Adriana, cred, ca nici n-ai fost acolo, daca atat ai inteles din prezentarea, care pe langa alte orase a fost expusa si in Oradea, lasa-te de meserie!! Articolul este plin cu erori si tente de dezinformare ! Ne facem de ras cu astfel de ziariste!
Postat 19 Iunie 2011, 18:02 de Ziaristul
zuluw
Asta este doar o reclama pt cafeneaua aia de cacao alu` fisu`.. Nare nici o relevanta despre ce a vobit acolo este doar recalama.. eventual cineva daca ar face o investigatie pe aceasta tema ar fi totusi un articol mai interesant decat declaratia sustinuta de el la acest eveniment.
Postat 19 Iunie 2011, 01:30 de zuluw
a
"tur ce va începe, însă, abia pe 25 mai 2011"? sa o vad si pe asta :)
Postat 18 Iunie 2011, 15:16 de a
stingem noi becu\'..........
Iar daca nem tudom romanul, tenia este un PARAZIT , care SE NASTE ,TRAIESTE, SE HRANESTE CU RAHAT, SI IESE CAM PE ACOLO PE UNDE A IESIT SI AUSTRO-UNGARIA DIN ISTORIE !!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 18 Iunie 2011, 14:34 de satana
stingem noi becu'..........
raspopitule, va dam autonomie, dar va punem viza de intrare 1000 de euro, aia de iesire 5000 de euro, va taiem curentul, apa si gazul, si veti manca rumegusul ce a mai ramas dupa ce a taiat VereSTOIUL toate padurile din zona, ca din altceva nu aveti din ce trai, teniiilor !!!!!!!!!!!!!!
Postat 18 Iunie 2011, 14:17 de satana
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON