URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Noiembrie 2012, 16:30

Ţîrle acuză liberalii că au abandonat lucrările la drumuri pornite în mandatul său

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o conferinţă de presă susţinută joi, la sediul partidului, PDL-istul Radu Ţîrle, candidatul ARD în Colegiul 2 Senat (Aleşd-Beiuş-Ştei) s-a lansat într-un lanţ de critici la adresa foştilor săi colegi liberali din USL, spunând că, în urma unor vizite făcute în judeţ, a constatat că aproape toate lucrările pe care el le-a lăsat în desfăşurare pe când a plecat de la preşedinţia Consiliului Judeţean sunt de izbelişte.

Popa poate?

"Când am plecat eu de la Consiliul Judeţean, se lucra pe 8 din cele 10 drumuri judeţene. Astăzi nu se mai lucrează decât foarte anemic, pe drumul Bratca-Lorău, unde lucrează firma Selina, o firmă cu care dl Cornel Popa se pare că s-a înţeles şi se înţelege foarte bine. Nu se lucrează pe Tinca, nu se lucrează pe Tăşad-Copăcel-Şerghiş, nu se lucrează pe Sârbi-Burzuc, nu se lucrează pe atâtea alte lucrări. Iar - să ne înţelegem - drumul de Padiş, când eu am plecat de la CJ, era executat în proporţie de 84%", a spus Ţîrle, afirmând că, deşi liberalii promit multe, n-au reuşit nici măcar să ducă mai departe promisiunile sale.

PDL-istul a subliniat că el stă "cu fruntea sus" pentru tot ce a făcut în ultimii 8 ani pentru judeţ, cât a fost senator şi preşedinte al CJ Bihor, punând din nou "placa" de la alegerile locale: spargerea monopolurilor la nivel de judeţ, asfaltarea a 300 de kilometri din drumurile judeţene ori proiectul pentru modernizarea Aeroportului Oradea.

"O să fiu foarte curios şi o să monitorizeze câţi kilometri de asfalt o să pună dl Popa în aceşti 4 ani, că acuma are şi Guvern. Dar, deşi are Guvern, nu se lucrează nici la autostradă. Ieri am fost în zona Marghita, oamenii sunt foarte nemulţumiţi că n-au locuri de muncă, că terenurile sunt deranjate de lucrări, că sunt investiţii lăsate în paragină, vine iarna, iar lucrările n-au fost nici măcar conservate, deşi în vară s-a promis, cu mare tam-tam, că se vor relua în forţă lucrările la autostradă. Nu se lucrează nimic", a spus Ţîrle.

I-a "onorat"

24 pliant_1.jpgTot în conferinţa de joi, pentru prima oară, Ţîrle a vorbit public şi despre faptul că şi-a trecut pe flyerele de campanie (foto) citate ale primarului Ilie Bolojan şi Cornel Popa, care ar fi spus despre el, în campania pentru alegerile din 2008, că "Radu Ţîrle este un om care poate schimba lucrurile, care va gestiona puterea în interesul bihorenilor", respectiv că "pentru Radu Ţîrle administraţia este un lucru sfânt".

Precizând că nu răspunde comentariilor făcute de Bolojan şi Popa în ce-l priveşte, pentru că "este părerea lor", Ţîrle a răspuns totuşi, la întrebările jurnaliştilor.

Chestionat dacă este adevărat că l-a sunat duminică pe Bolojan pentru a-şi cere scuze entru gestul său, Ţîrle a negat iniţial, menţionând apoi că, într-adevăr, l-a sunat pe primarul Oradiei, dar doar pentru că la momentul respectiv era în Aleşd, la piaţă, şi că a intrat în magazinul familiei Bolojan ca să bea o cafea, împreună cu staful de campanie şi că l-a sunat "pe Ilie" ca să-i spună că e impresonat că localul "e curat şi cochet".

Întrebat dacă nu consideră, totuşi, imoral ce a făcut, de vreme ce săptămânile trecute chiar colegii lui de partid criticau faptul că Bolojan şi Popa s-au trecut pe bannerele USL, or prin gestul său nu face decât să arate că se foloseşte de aceleaşi "locomotive" liberale, Ţîrle a spus că lui totul i se pare în regulă. "Eu n-am făcut decât să fiu de acord cu ei. Eu m-aş simţi foarte onorat în locul lor. Trebuie să ne asumăm ce spunem şi peste ani", a spus candidatul, cerându-le ironic pesediştilor din USL "să păstreze materialele de campanie şi bannerele pentru 2016, când cu siguranţă nu vor mai fi în aceeaşi echipă" cu liberalii.

Drumul discordiei

Întrebat şi cum se face că până la urmă că firma care a făcut drumul de Padiş, MBS Group, a terminat lucrarea fără să primească bani în plus, aşa cum cerea el în campania pentru alegerile locale, Ţîrle n-a putut da un răspuns concret, observând, la fel cum a făcut-o şi atunci, că s-a scumpit asfaltul şi că s-a schimbat tipul de beton, nu că firma nu s-a încadrat în termene.

"Mă faceţi că vă spun chestii tehnice şi stăm până diseară aici. Au fost probleme de la proiectare, au fost probleme cu betoanele, că au trebuit schimbate clasele de betoane, ceea ce a însemnat creşterea preţului. Au trebuit suplimentate podurile şi podeţele. Au fost modificări pe care le-am făcut din mers. Haideţi să vedem la primăvară", a pasat el subiectul.
"Totuşi este o investiţie de 22 milioane de euro şi am spus că la o aşa investiţie, chiar dacă mai cheltuim 100-200-300.000 de euro, se justifică şi e foarte bine, să nu mai avem probleme", a motivat Ţîrle.

Într-o altă ordine de idei, PDL-istul a vorbit şi despre proiectele pe care le are dacă va ieşi parlamentar. Îmbunătăţirea legii achiziţiilor publice, promovarea unor măsuri pentru oamenii de la sate astfel încât aceştia să aibă puncte proprii de desfacere a mărfii pe care o produc, fără intermediari, o lege care să stimuleze mediul de afaceri şi reglementări în domeniul relaţiilor internaţionale se numără printre ele.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
ma handicapatilor nu mai comentati daca nu stiti ce a facut tirle
bo;ojan e un om harnic si stie ca face imi place uneori de cea ce a facut dar din pacate il cam trage partidul in jos is ff curios cite o sa faca popa betivul din pacate ne conduc o haita de ciini hoti tirle macar la tinut selina pe dreapta dacl tinea si bolojan atunci azi tirle era presedinte la consiliul judetean bihor
Postat 28 Noiembrie 2012, 17:43 de dorin
tirle
Dispari vis urat !!! bai tirle dute la pocaitii tai, am vazut ce-ai facut 4 ani , DOAR SCANDAL, RAZBUNARI, RAFUIELI PERSONALE, AI PROMOVAT DOAR NULITATI, doar ce-ti apare figura si deja urmeaza circul. Ai tupeu, nu gluma sa mai cersesti voturile noastre, nu te mai saturi de functii, ca sa tragi dupa tine toti pocaitii tai inculti si habotnici. Lasa-ne ca doar deservicii ai facut bihorului, pe timpul tau s-au platit salarii grase pt. prostie si prosti, te lauzi intruna cu ce n-ai fost in stare sa faci. Cred ca cel mai bine ai face sa pleci in America, nu ne va fi dor de tine......
Postat 23 Noiembrie 2012, 19:44 de tirle
Mai tovarase
Da nu ti-e rusine ? Ia zi-ne de MUzeul judetean . Problema cu noul muzeu este de pe vremea matale !!!! La acoperis nu au putut fi remediate problemele in 2 ani ??? Sa platim chirie papistasior ??? Rusine ma ??? Rusine !!!!! Tarle sa fi cinstit , ai fost o frana mare in acest judet . La revedere 2020
Postat 23 Noiembrie 2012, 13:15 de trita
radu
cel mai mare hot din bihor e radu tirle
Postat 23 Noiembrie 2012, 13:02 de radu
?
DL.tarlea este cel mai mare escroc pe care la avut cj de la revolutie incoace.omul asta nu a facut nimic cat a fost la cj ,pardon a reusit sa-si faca o vila in nufarul la care nu ar fi vizat inaite sa fie presedintele cj .numai el stie cat a furat si acuma vrea sa candideze la senat ,cu asa oamenii care nu stiu sa faca nimic si tot ei care si-au treminat studiile la vadu crisului nu ne face cinste.
Postat 23 Noiembrie 2012, 10:59 de anonim
ce meritam ?/?
buna ziua, citesc cu stupoare putinele comentarii....as dorii sa precizez; NU SUNT ANGRENAT POLITIC IN NICI UN PARTID. Vad insa cu ce patima scriu unii!!! atata pot ei. Vad insa ca; in bihor avem cele mai proaste drumuri ! avem un oras destul de murdar, nu stiu daca Tarle este de vina daca Popa este de vina !!! Insa noi avem de pierdut asta este sigur. Nu va spun cu cine sa votati, dar o sugestie imi permit sa dau. Minciuna are picioare scurte ! nu uitati cine te minte odata o sa o mai faca fara jena.... cine a facut marlanii o sa o mai faca.... datimi voie sa va rog sa nu votati COMUNISTII !!! alegerea va apartine.
Postat 23 Noiembrie 2012, 10:49 de ardeleanul
Sugative
A fost bun Tirle pentru toti cand Bolojan si Popa au vazut prima data AMERICA datorita lui! si nu doar pe ei, dar trist ca au fost oameni cu obraz subtire.Toate se uita, acum fura, acum are caracter infect...de ce?! AS vrea sa fiti mai bine informati cand veniti si acuzati un om care nu a dormit in fotoliul Consiliului Judetean. Fiecare cu propriile alegeri, dar ramaneti si ramane om indiferent de religie, cultura, sau caracter.
Postat 23 Noiembrie 2012, 10:02 de ANONIM
Sugative
"Cainii mor de drum lung, prostii de grija altora" se trezesc toti inaptii Bihorului sa lase comentarii oameni care nu au 12 clase sau mai rau nici macar Bacalaureatul! Si da e foarte trist ca vin sa comenteze si dau cu presupusul cand nu sunteti nici macar in stare sa va impartiti veniturile. Nu aveti echilibru in propriul buzunar dar aveti pretentii mari de la ceilalti cand vine vorba de milioane de euro. Nu e Tirle Dumnezeu dar nici mai prejos decat ceilalti, nu a facut excrocherii, daa au intarziat lucrarile la muzeu dar oare de ce? Pentru ca firma SELINA a cerut o suma imensa pentru un amarat de acoperisi care nu isi merita banii. De ce cand a ajuns Cornel Popa la conducere hopa muzeul e terminat? Pentru ca Beni Rus a avut grija sa ajunga amicul sau la conducere sa aiba cat mai multe lucrari. Tirle a acordat o sansa si firmelor mici care fac munca de calitate si nu a fost bine! Ca nu a facut afaceri cu nimeni, iar cand era in campanie s-a prezentat cu acte si dovezi peste tot unde a mers! Mi-as dori sa-l vad si pe Popa zambind in masina de serviciu, asta e! Esti dator vandut "marilor puteri ale Bihorului" asuma-ti responsabilitatea. Asa ca nu-l mai criticati atat de Tirle c
Postat 23 Noiembrie 2012, 09:56 de ANONIM
Piei......
Tirle, dispari ca ne-am saturat!
Postat 22 Noiembrie 2012, 21:08 de Carmen
AMETIT
frate TARLE LASA-TE DE POLITICA SI VEZI ITI DE ALE TALE, GHILEA IDEM...
Postat 22 Noiembrie 2012, 19:15 de AMETIT
AMETIT
deci cand ii vad pe cei de la ARD....ghilea si tarle, imi vine sa ma tavalesc pe jos de ras...disperati is ca pierd, DOAMNE....
Postat 22 Noiembrie 2012, 19:13 de AMETIT
@Carp
Cu comentariul tau rautacios degeaba, prin care dovedesti dispret fata de munca, dovedesti care e nivelul tau intelectual. Iti permiti insa sa vorbesti despre nivelul altui om a carui munca are rezultate vizibile. Tu insa lasi urme doar pe tastatura. Stai jos, 4 !
Postat 22 Noiembrie 2012, 19:00 de Cristi
Primata e comerciantă la ţară, nu numai diriginte de şantier în oraş
A făcut mişto de Bolojan când a revenit la întrebarea pusă despre telefonul de duminică, afirmând că la contactat pe Tarzan ca să-i laude baraca în care acesta vinde cafea, ţigări şi ceva bomboane ieşite din termen, în municipiul Aleşd. Adică acela e nivelul primarului Oradei, de vânzător de cafele pe mese curăţate la timp de familia primatei.
Postat 22 Noiembrie 2012, 17:39 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON