URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Iunie 2012, 09:51

Taxele şi impozitele plătite de orădeni, caricaturizate într-o expoziţie la Primărie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Caricaturistul Viorel Chiricuţă, pe numele de "scenă" Chiri, a vernisat, joi, expoziţia "Taxe şi impozite" care ironizează, în 27 de planşe A3, realitatea cotidiană.

Desenele, expuse chiar în holul principal al Primăriei, înainte de intrarea în "piramidă", adică centrul de relaţii cu publicul unde orădenii îşi pot plăti dările, fac haz de necaz de cotidian, atingând probleme precum sărăcia, contextul politic actual şi trecut sau criza economică.

Viceprimăriţa Rozalia Biro a lăudat ideile lui Chiri, spunând că acesta are talentul de a face oamenii să zâmbească, astfel încât să nu treacă prin viaţă cu gust amar, pentru că trebuie să plătească taxe. Viceprimăriţa a semnalat şi că expoziţia este aşezată strategic în holul Primăriei, putând fi observată de către orădenii care trec pe aici să îşi plătească datoriile.

"Când ai înţelepciunea de a îmbrăca realitatea puţin în umor, atunci ai de câştigat. Şi cei din jurul tău au de câştigat", a spus Biro.

Viceprimăriţa a avut şi o caricatură preferată, reprezentând un bărbat ce aduce cu el, spre România, o valiză pe care scrie FMI, dar care calcă în rahat. Planşa, a spus Biro, reprezintă "relaţia excepţională" dintre cele ţara noastră şi instituţia internaţională.

Invitat şi el să ia cuvântul, profesorul Mihai Drecin, preşedinte al PRM Bihor, a spus că artistul Chiri a dovedit că are ceea ce-i trebuie unui un caricaturist: talentul şi inspiraţia. Previzibil, profesorul a ales o caricatură cu substrat politic pe care unul dintre personaje, Gheo', e întrebat de un alt personaj dacă vor fi alegeri la toamnă. "Da, de cucuruz", a răspuns Gheo.

Cel mai scurt discurs l-a avut Viorel Chiricuţă, care a preferat să-i lase pe vizitatori să judece singuri desenele sale. "Vorba multă, sărăcia omului. Vă rog să poftiţi la nişte sandvişuri comuniste", a spus Chiri cu umor, referindu-se la cele 3 platouri cu pateuri.

Expoziţia "Taxe şi impozite" va rămâne în holul Primăriei până pe 30 iunie, iar pentru vizionarea acesteia nu se percepe taxă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
mafia psd-ista
MERCEA Pavel Consiliul Local Oradea • Incompatibilitate 38 contracte (servicii de proiectare) în cuantum de 7.516.394 lei, încheiate cu Consiliul Local Oradea și instituții subordonate Consiliului Local Oradea si e doar unul descoperit oficial.
Postat 15 Iunie 2012, 10:45 de AntipsdPanaLaMoarte
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON