URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 August 2012, 14:24

Supărat de tărăgănarea lucrărilor la Centrul Oncologic, Cseke trimite autorităţile locale să vadă unde se tratează bolnavii de cancer

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întrebat de jurnalişti dacă Centrul Oncologic va fi finalizat, în opinia sa, până în noiembrie, aşa cum a promis municipalitatea, senatorul UDMR de Bihor Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii, şi-a exprimat din nou nemulţumirea faţă de evoluţia lucrărilor.

"Eu sper că da. Ştiţi, în ce priveşte lucrările la Centrul Oncologic, am atras atenţia (de întârzierea lucrărilor - n.r.), iar unii s-au supărat, alţii mi-au închis uşa", a spus Cseke, joi, într-o conferinţă de presă, cu referire la episodul din campania electorală, când a vrut să ducă presa pe şantier, iar paznicul a închis poarta de intrare.

Să vadă suferinţa

Fostul ministru a afirmat că vinovaţii pentru tărăgănarea lucrărilor ar trebui să meargă la Staţionarul II al Spitalului Judeţean, la Secţia de Oncologie, să vadă în ce condiţii se tratează bolnavii de cancer. După cum se ştie, clădirea este în stare avansată de degradare.

"Eu le recomand tuturor celor care au probleme cu efectuarea lucrărilor să meargă la secţia de Oncologie, să vadă condiţiile, şi dacă ies de acolo cu sufletul liniştit, să ne mai uităm la cum se construieşte. Centrul trebuia inaugurat! Am înţeles că în campanie nu s-a putut. Dar în luna mai ni s-a spus că va fi în iulie, în iunie ni s-a spus că în octombrie-noiembrie, iar acum nu mai ştiu ce va fi", a spus Cseke dezamăgit.

Subliniind că decizia "celei mai importante investiţii din Oradea" a fost luată de comun acord cu reprezentanţii administraţiei locale, precum primarul Ilie Bolojan sau fostul viceprimar Gheorghe Carp, Cseke a arătat că nu vede cu ochi buni amânarea lucrărilor pentru luna noiembrie, chiar dacă amânarea se face pentru construirea a încă două etaje.

"Este un proiect foarte important pentru oameni. Banii au fost daţi, iar acum s-au găsit să mai facem două etaje. Ştiţi ce nu înţeleg? Dacă ai avut un proiect cu finanţare completă, de ce nu îl termini? A, că dup-aia mai obţii finanţare şi mai faci două etaje, n-am nici o problemă. Dar mâine-poimâne, Ministerul Sănătăţii o să spună: "Nu aţi cheltuit banii, vi-i luăm înapoi"", a arătat senatorul.

Costul estimat al lucrării se ridică la 20 milioane de lei fără TVA.

Va fi gata!

Contactat de BIHOREANUL, managerul Spitalului Municipal, în curtea căruia se construieşte Centrul Oncologic, a promis că, pentru lămurirea situaţiei va organiza o conferinţă de presă pe şantier, în cadrul căreia vor fi explicate toate detaliile tehnice ce ţin de lucrare, inclusiv de ce era nevoie de construcţia celor două etaje.

El a înlăturat posibilitatea ca municipalitatea să fie nevoită să returneze bani la Minister, afirmând că lucrările sunt avansate şi că, dimpotrivă, administraţia locală trebuie să primească bani de la Bucureşti pentru lucrări realizate.

"Aparatura e montată, iar la începutul lunii septembrie vom începe determinările privind nivelul radiaţiilor şi vom avea nevoie de cel puţin o lună de verificări pe partea de buncăr. Dacă totul va merge bine, pe 1 noiembrie vom trata primul pacient. Vom face o conferinţă de presă pe şantier, pentru a explica aceste detalii", a declarat Laurean Pop.

La guvernare sau nu

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă Cseke a fost întrebat de ziarişti şi ce părere are despre invalidarea referendumului de către Curtea Constituţională.

UDMR-istul a spus că, în opinia sa, decizia Curţii a fost corectă, dar că ea trebuia luată încă din 2 august deoarece "nu s-a schimbat nimic de atunci". Politicianul a spus că e de acord că listele electorale trebuiau actualizate, lucru care nu s-a făcut "de 20 de ani", pentru că autorităţile nu sunt în stare. "Nu suntem capabili să gestionăm o asemenea situaţie decât atunci când iese scandal", a spus el.

Întrebat şi dacă UDMR negociază cu PDL pentru ca din toamnă să formeze un nou Guvern, Cseke a opinat că, până la alegeri, "UDMR nu se va alia cu nimeni la nivel naţional". "După alegerile parlamentare e altă discuţie", a spus senatorul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
urare
@,,,Io ma: n-ar fi bine sa inceapa cseke cu respectul? ca sub aparenta luptei pentru drepturile celor cu aceasta boala el transmite cu totul alt mesaj! PS oricat de cinic ar suna eu tare ,i-as dori ca cineva sa ajunga direct in faza pe cito statice! Si acum sariti: o sa ziceti sa mi se intoarca mie! sa mi se intoarca daca cel caruia ii doresc asta nu e cum il vad eu ci in fapt e cinstit, harnic, nu spune niciodata minciuni etc!
Postat 27 August 2012, 00:18 de TDS
minim respect
cancerul ,formula inca necunoscuta ,de comentatori ,aceeasta boala ,nu face diferente politice ,nationaliste ,rasiale si alte cele ..................MACAR UN MIC RESPECT PENTRU CEI CE SUFERA ,nu aveti ? sau aveti datori la banci de va enerveaza fite-n cap de va calmeaza , ,,,,
Postat 26 August 2012, 13:29 de ,,,Io ma
Normal pentru spitalul municipal
Centrul oncologic sufera amanare la executie pentru ca directoarea economica Anca Brad si managerul Pop cheltuiesc banii fara cap. Exemplu : 4 miliarde lei vechi pe mopuri care atentie ,la tbc si la neurologie n-au ajuns, ca n-au fost destule, la tbc si la neurologie e o mizerie de nedescris. Desi cu atatea mopuri se putea curata 10 spitale in 3 ani, ma intreb oare nimeni nu-i controleaza pe acesti 2 directori? Mopurile, sunt doar un capitol al cheltuielilor fara noima. Verifica-i putin Domnule Bolojan ca este un dezastru acest acest cuplu, verifica si curatenia din spitale!
Postat 24 August 2012, 11:54 de Costin
care?
despre ce "validare"vorbesti, desteptul lui peste? ca datorita voua a fost INVALIDARE!
Postat 23 August 2012, 14:48 de TDS
CSEKE
Asta se crede si acum ministru ...da bani ....receptioneaza lucrari ....trage la raspundere ....latra in pustiu ca nu-l baga nimeni in seama ....
Postat 23 August 2012, 14:40 de Sandu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON