URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Noiembrie 2021, 20:41

Strada Tudor Vladimirescu din Oradea va traversa intersecţiile cu Decebal şi Oneştilor prin pasaje subterane (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Strada Tudor Vladimirescu din Oradea va traversa intersecţiile cu Decebal şi Oneştilor prin pasaje subterane.

„Va şti ce este permis"

Consiliul Local Oradea a aprobat, vineri, Planul Urbanistic Zonal conform căruia artera va fi lărgită la două benzi pe sens până la linia de tramvai.

"În urma acestui PUZ, strada Tudor Vladimirescu este propusă spre a fi lărgită la patru benzi. Aici este inclus şi pasajul pe sub Bulevardul Decebal şi încă un pasaj subteran la intersecţia cu strada Oneştilor", a declarat primarul Florin Birta, vineri, într-o conferinţă de presă care a precedat şedinţa în plen.

Potrivit primarului, un al treilea pasaj, de această dată suprateran, va fi construit în continuarea arterei, pe strada Meşteşugarilor, pentru a asigura legătura rapidă cu viitorul drum Oradea -  Arad şi viitoarea autostradă.

PUZ-ul zonei Tudor Vladimirescu se doreşte un instrument util pentru investitorii care vor mobila cele 30 de hectare de teren care au devenit disponibile pentru dezvoltări imobiliare după dezafectarea zonei industriale care a cuprins şi fosta fabrică Înfrăţirea.

„Oricine va dori să investească în zonă va şti exact ce este şi ce nu este permis", a spus Birta.

Maxim 11 etaje...

Potrivit PUZ-ului conceput la comanda Primăriei de arhitectul Silviu Popa şi supus peste vară dezbaterii publice, în zona vizată va fi posibilă construirea de blocuri cu cel mult 11 etaje. Imobilele vor avea o retragere de minimum şase metri faţă de limita vestică unde există deja blocurile ARED.

Conform planului, strada Simion Bărnuţiu ar urma să fie prelungită până în Bulevardul Decebal  iar un drum nou va lega străzile Constantin Brâncoveanu şi Poieniţei făcând posibilă legătura cu malul Crişului Repede.

La fel, pe partea dreaptă a străzii Tudor Vladimirescu, pe sensul de mers către Ioşia, în cazul în care vor exista investitori, ar putea apărea blocuri de locuinţe, dar şi imobile cu funcţiuni financiar-bancare, de cultură, sănătate şi altele.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Mor fraierii de ciuda
:::::))))
Postat 29 Noiembrie 2021, 23:58 de Sandu2100
Asa e cand gandesti cu dosu..
In primul rand, ca la orice modernizare facuta de PMO cineva va suferi. In al doilea rand, tot proiectul acesta putea fi mult mai usor de pus in practica. Orice om normal cand incepe sa construiasca o casa ii face o fundatie. Asa trebuia si in cazul acesta. De la inceput trebuiau sa dea avize la Cartierul Prima doar cu anumite conditii, precum cedarea de teren pentru a crea 4 benzi. Nu poti sa dai avize pentru a crea un complex comercial si constructia a peste 500 de apartamente, iar in final sa ai asteptari ca doua strazi cu 2 benzi si Decebalul, cu o banda ocupata de tramvai, sa tina un flux atat de mare de masini. Au vazut ca au gresit total si totusi au dat incontinuare avize pentru Cartierul Prima de pe fosta fabrica. In continuare au dat avize pentru Cartierul Prima din spate de la Gradina ZOO, nu ai cum efectiv sa sustii un astfel de trafic. Prima data creezi aceste drumuri si apoi dai avize. Totul consta intr-un simplu exercitiu cu grafuri si drumuri conexe, dar aparent multi nu au facut un pic de informatica. Puteau bine mersi sa impuna o taxa de 20% din profitul apartamentelor pentru sustinerea infrastructurii din jurul blocurilor. Unde nu-i cap, e vai de ... ORADENI !
Postat 29 Noiembrie 2021, 23:38 de bihooorel
parcari
bine ar fi daca toate blocurile noi ar fi obligate sa aiba parcare subterana, sa ramana spatiile exterioare doar pentru pomi/iarba/alei/aer...
Postat 29 Noiembrie 2021, 16:33 de danzigk
Pe când vor fi gata toate lucrările visate de liberali ...
... Oradea va fi depopulată, din cauza sărăciei locuitorilor. Se mută orădenii din urbe, din cauza taxelor, tarifelor și impozitelor care bat record după record în România. Oradea va fi astfel, pentru următorul deceniu cel puțin, un oraș bine organizat și prosper, dar cu cei mai amărășteni locuitori urbani ai țării. E și asta o strategie pentru a avea, la nivelul generațiilor viitoare, doar locuitori aleși pe spânceană și cu conturi solide prin bănci. Un fel de Hong Kong al spațiului european.
Postat 29 Noiembrie 2021, 11:09 de KP
Strada
Vezi amu ca poate nu te mai incadrezi in Oradea, schimba locatia, du-te la Teleorman, acolo nu ai nimic de comentat, totul e frumos .
Postat 29 Noiembrie 2021, 02:29 de Sandu2100
Falimentul orasului
Domnule primar ati dat mai nou in boala pasajelor si a exproprierilor cine va plati aceste zeci sute de milioane de euro??? Ati investit in CET 100 milioane in magistrale zeci de milioane si avem gigacaloria cea mai scumpa... cat credeti ca mai rezista oradenii sa plateasca impozite si taxe marite an de an... sau ..nu mai contează..."bani sa iasă"
Postat 28 Noiembrie 2021, 22:19 de strada
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON