URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Aprilie 2022, 17:52

Strada Meșteșugarilor din Oradea va fi lărgită la două benzi pe sens. Vezi pe ce tronson!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Strada Meșteșugarilor din Oradea va fi lărgită la două benzi pe sens pe tronsonul delimitat de arterele Lăpușului și Oneștilor, iar la ambele capete ale porțiunii modernizate va exista câte un sens giratoriu.

Primăria a anunțat marți că a scos lucrările la licitație pentru suma de 18,9 milioane lei cu un termen de finalizare de opt luni. Constructorii pot depune oferte până pe data de 9 mai la ora 15.

„În cadrul programului de modernizare se va realiza amenajarea carosabilului, a trotuarelor, pistei de biciclete și acceselor cu îmbrăcăminte asfaltică, amenajarea spaţiilor verzi și colectarea apelor pluviale. Se vor reloca stâlpi de iluminat și rețelele electrice aferente, posturi de transformare și blocuri de măsurare BMPIP aferente”, se menționează într-un comunicat al municipalității.

Potrivit informării, cu ocazia șantierului se va extinde iluminatul public între strada Hațegului și Piteștilor, respectiv între strada Jimboliei și Oneștilor, și se va realiza iluminatul public în intersecțiile nou amenajate cu strada Barcăului și Oneștilor.

În prezent, porțiunea care va fi afectată de lucrări are câte o bandă de circulație pe sens și aceea plină de gropi și denivelări.

Lărgirea străzii Meșteșugarilor este menită să decongestioneze traficul pe strada Oneștilor, extrem de aglomerată după construcția blocurilor din zonă, dar și pe podul Carol, care face legătura între cartierele Ioșia și Rogerius.

În plus, artera va trebui să preia traficul rutier după construirea pasajului care va supratraversa șoseaua de centură și linia ferată Oradea - Arad în prelungirea străzii Meșteșugarilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Despre Oneștilor
Sănu facă oneștilor sens unic,ci parcarea actualăsă transforme în bandă de circulație, pentru dinspre Calea Aradului spre Lidl este traficul mai intens. Să exproprieze niște spații întrestrada Barcăului și Tudor Vladimirescu ca să poată face la fel două benzi spre podul Carol. Să desființeze parcarea de lângă bordură din fața blocului între Cazaban și platou și acolo câștigă o bandă. Este destul spațiu în apropiere pentru amenajarea unei parcări mai mari. Evident trebuie impus Oprirea interzisă cu ridicarea contravenienților. În Polonia am văzut stradă cu 2+1 benzi, unde sensul benzii din mijloc alterna în funcție de orar, și erau semafoare suspendate care indicau verde, dacă banda era utilizabilă în sensul respectiv.
Postat 07 Aprilie 2022, 21:41 de zsizsi
Îți spun la ce ajută
Dacă tot asfaltează strada aia că și dacă mergi cu 30 km/h îți zgâlțâie creierii, să o facă mai lată. Primăria are 20 de metri cel puțin până la limita de proprietate și aproape niciunul din acele spații nu este amenajat. În legătură cu Oneștilor, în alt articol în urmă cu câteva săptămâni au spus că o să o facă sens unic deci o să fie sens unic cu 2 benzi pe sens, o posibilă soluție.
Postat 06 Aprilie 2022, 08:51 de Vio_427
Si la ce ajuta?
Singura gatuire a traficului pe aceasta strada este exact la intersectia cu Onestilor. Ce rost are sa largesti strada, atata timp cat se va infunda oricum in sensul giratoriu din aceeasi intersectie? Bani cheltuiti de pomana. In plus, cred ca din nou vor cadea victime o gramada de copaci...
Postat 05 Aprilie 2022, 22:17 de Musti
nu ca ne opunem largirii Mestesugarilor
DAR SI strada Onestilor inca TREBUIE largigta la 4 benzi, chiar daca se face sau nu se face largirea Mestesugarilor. Inca eu unu chiar as fi pus-o prioritara pe Onestilor in fata Mestesugarilor, dar cu noul pasaj peste centura, asta e...
Postat 05 Aprilie 2022, 19:10 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON