URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 27 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primarul PSD al Sânmartinului, Cristian Laza, a anunțat că a reușit să primească prin programul Anghel Saligny fonduri nerambursabile în valoare de 88 de milioane de lei, pentru a introduce gazul în comună. Asta după ce, atunci când au fost fonduri europene prin POIM pentru așa ceva, comuna lui nu s-a calificat. Omul o spune pe șleau, că au fost privilegiate comunele liberale întrucât cei de dreapta conduc județul.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. 
19 Noiembrie 2022, 12:39

Spiritul Crăciunului la muzeele din Oradea: ateliere de turtă dulce și povești la gura sobei. Vezi programul!

Spiritul Crăciunului la muzeele din Oradea: ateliere de turtă dulce și povești la gura sobei. Vezi programul! (foto arhivă, generic)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Magia sărbătorilor de iarnă va putea fi simţită din plin atât de cei mici, cât şi de cei mari, între 6 şi 22 decembrie, când vor fi organizate mai multe ateliere sub genericul "Crăciun de poveste la muzeu".

Este vorba despre un ateliere de turtă dulce şi de confecţionare de decoraţiuni de Crăciun, dar şi despre întâlniri denumite de organizatori "Poveşti la gura sobei".

Poveşti şi... turtă dulce

Evenimentele sunt organizate de Muzeul Ţării Crişurilor Oradea - Complex Muzeal, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Asociaţia "Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor".

La sediul Muzeului Ţării Crişurilor din strada Armatei Române sunt programate, în sala de pedagogie muzeală, toate cele trei activităţi, destinate atât elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal, precum şi familiilor.

În perioada 6-8 decembrie vor avea loc atelierele de turtă dulce (intervalul orar 10:00-11:30, 12:00-13:30, 14:00-15:30), între 13 şi 15 decembrie se vor organiza atelierele de ornamente de Crăciun (intervalul orar 10:00-11:30, 12:00-13:30, 14:00-15:30), în timp ce "poveştile la gura sobei" sunt programate între 20-22 decembrie (intervalul orar 10:00-11:30, 12:00-13:30, 14:00-15:30). 

De asemenea, organizatorii au anunţat că în cazul în care primesc mai multe solicitări din partea publicului şi vor fi ocupate toate locurile la un anumit atelier, există posibilitatea de a organiza un altul suplimentar, în intervalul orar 16:00 – 17:30, în fiecare dintre zilele dedicate acelui atelier.

Activitatea practică va fi urmată de vizitarea uneia dintre expoziţiile permanente, la alegere (Istorie, Artă, Etnografie, Ştiinţele Naturii, Vivariu), din cadrul Muzeului Ţării Crişurilor.

Cât mai multe ornamente...

De asemenea, la Muzeul Oraşului Oradea (în Cetate) se va organiza, între 14 şi 16 decembrie, un atelier de ornamente de Crăciun, dedicat copiilor din învăţământul preşcolar şi primar.

Totodată, atelierul de ornamente va fi organizat pe 13 şi 14 decembrie şi la Muzeul Memorial "Iosif Vulcan", iar pe 15 şi 16 decembrie, şi la Muzeul Memorial "Aurel Lazăr".

Toate atelierele, din toate locaţiile, se vor desfăşura cu grupuri de minim 10 persoane şi maxim 30 de persoane.

Înscrierile la aceste ateliere se fac între 21 noiembrie şi 2 decembrie, iar doritorii trebuie să sune la numărul de telefon 0259/706.101, de luni până vineri, între orele 8.30-15.45. 

Taxa de participare este de 15 lei pe persoană.

afiş MŢC, ateliere de Crăciun

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5904 RON
  • 1 EUR = 4.9255 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON