URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Noiembrie 2022, 12:39

Spiritul Crăciunului la muzeele din Oradea: ateliere de turtă dulce și povești la gura sobei. Vezi programul!

Spiritul Crăciunului la muzeele din Oradea: ateliere de turtă dulce și povești la gura sobei. Vezi programul! (foto arhivă, generic)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Magia sărbătorilor de iarnă va putea fi simţită din plin atât de cei mici, cât şi de cei mari, între 6 şi 22 decembrie, când vor fi organizate mai multe ateliere sub genericul "Crăciun de poveste la muzeu".

Este vorba despre un ateliere de turtă dulce şi de confecţionare de decoraţiuni de Crăciun, dar şi despre întâlniri denumite de organizatori "Poveşti la gura sobei".

Poveşti şi... turtă dulce

Evenimentele sunt organizate de Muzeul Ţării Crişurilor Oradea - Complex Muzeal, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Asociaţia "Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor".

La sediul Muzeului Ţării Crişurilor din strada Armatei Române sunt programate, în sala de pedagogie muzeală, toate cele trei activităţi, destinate atât elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal, precum şi familiilor.

În perioada 6-8 decembrie vor avea loc atelierele de turtă dulce (intervalul orar 10:00-11:30, 12:00-13:30, 14:00-15:30), între 13 şi 15 decembrie se vor organiza atelierele de ornamente de Crăciun (intervalul orar 10:00-11:30, 12:00-13:30, 14:00-15:30), în timp ce "poveştile la gura sobei" sunt programate între 20-22 decembrie (intervalul orar 10:00-11:30, 12:00-13:30, 14:00-15:30). 

De asemenea, organizatorii au anunţat că în cazul în care primesc mai multe solicitări din partea publicului şi vor fi ocupate toate locurile la un anumit atelier, există posibilitatea de a organiza un altul suplimentar, în intervalul orar 16:00 – 17:30, în fiecare dintre zilele dedicate acelui atelier.

Activitatea practică va fi urmată de vizitarea uneia dintre expoziţiile permanente, la alegere (Istorie, Artă, Etnografie, Ştiinţele Naturii, Vivariu), din cadrul Muzeului Ţării Crişurilor.

Cât mai multe ornamente...

De asemenea, la Muzeul Oraşului Oradea (în Cetate) se va organiza, între 14 şi 16 decembrie, un atelier de ornamente de Crăciun, dedicat copiilor din învăţământul preşcolar şi primar.

Totodată, atelierul de ornamente va fi organizat pe 13 şi 14 decembrie şi la Muzeul Memorial "Iosif Vulcan", iar pe 15 şi 16 decembrie, şi la Muzeul Memorial "Aurel Lazăr".

Toate atelierele, din toate locaţiile, se vor desfăşura cu grupuri de minim 10 persoane şi maxim 30 de persoane.

Înscrierile la aceste ateliere se fac între 21 noiembrie şi 2 decembrie, iar doritorii trebuie să sune la numărul de telefon 0259/706.101, de luni până vineri, între orele 8.30-15.45. 

Taxa de participare este de 15 lei pe persoană.

afiş MŢC, ateliere de Crăciun

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON