URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Octombrie 2022, 20:40

Șoferul Porsche-ului care a izbit o altă mașină, în pasajul Magheru, reținut de polițiști. Era drogat când a provocat accidentul!

Șoferul Porsche-ului care a izbit o altă mașină, în pasajul Magheru, reținut de polițiști. Era drogat când a provocat accidentul! Dorin Luca (medalion), proprietarul și șoferul Porsche-ului care a provocat un accident grav, și-a dezactivat toate conturile de pe rețelele de socializare în noaptea de sâmbătă spre duminică. Se ascundea de polițiști, dar avea timp să devină „anonim”...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliția Bihor a anunțat, duminică seară, că l-a reținut pe bărbatul care a condus unul dintre autoturismele implicate în accidentul rutier cu fugă, din Pasajul Magheru. Este vorba de șoferul care era la volanul mașinii marca Porsche Carrera și care a fost de negăsit sâmbătă seară.

Bărbatul în vârstă de 31 de ani s-a predat Poliției, sursele BIHOREANULUI arătând că este vorba de Dorin Luca, fiul familiei care deține școala de șoferi AutoDorina din Oradea. 

„Duminică, 2 octombrie a.c., în jurul orei 13.50, la sediul Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor s-a prezentat un bărbat de 31 de ani, din Oradea, bănuit că ar fi condus autoturismul implicat în accidentul rutier produs în seara de 1 octombrie a.c., pe strada Parcul Traian din Oradea și că ar fi părăsit locul producerii accidentului fără încuviințarea Poliției”, a anunțat Poliția Bihor.

Consumase cocaină

Bărbatul a fugit de la locul accidentului pentru că nu era „curat”. Surse judiciare au declarat pentru BIHOREANUL că orădeanul era sub influența cocainei, când a provocat accidentul. 

De altfel, și Poliția Bihor a anunțat că, testat pentru substanțe ilegale, a ieșit pozitiv. „În urma testării acestuia cu aparatul etilotest rezultatul a fost negativ, însă în urma analizei toxicologice, efectuată la Serviciul de Medicină Legală Bihor, care a ieșit pozitivă la un drog de mare risc, există suspiciunea că bărbatul ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv”, a transmis comisarul șef Alina Fărcuța, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

Drept urmare, Luca a fost reținut pentru 24 de ore, în arestul Poliției Bihor, și i s-au prelevat probe biologice, pentru stabilirii alcoolemiei și a prezenței în organism a substanțelor cu caracter psihoactiv. 

Luni, bărbatul va fi prezentat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, „în vederea dispunerii de măsuri legale”, a precizat Fărcuța.

Impact frontal

Teribilul accident provocat de Dorin Luca a avut loc sâmbătă seară, în pasajul Magheru, când Porsche-ul condus cu viteză de acesta a lovit frontal, pe contrasens, un Ford care circula regulamentar.

Când polițiștii au ajuns la locul accidentului, au găsit doar doi bărbați care au coborât din Porsche, amândoi beți. 

În urma accidentului, patru persoane au ajuns la spital, însă doar una a rămas internată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Va dati seama ce drogat era noaptea daca si peste 24 de ore testele au iesit pozitive
"Dorin Luca, proprietarul și șoferul Porsche-ului care a provocat un accident grav, și-a dezactivat toate conturile de pe rețelele de socializare în noaptea de sâmbătă spre duminică. Se ascundea de polițiști, dar avea timp să devină „anonim”..." Pai daca tot si-a dezactivat conturile smecherasu, eu zic ca putem lasa un review pe pagina auto dorina, ca macar atat putem sa facem noi muritorii de rand. Treburile fiind deja rezolvate din noaptea accidentului cand politia a uitat ca exista camere peste tot in zona si numa nu il gasea.. e cam clara cum merge treaba. Va dati seama cat de drogat si beat era in noaptea respectiva, ca dupa ce s-a predat peste o zi tot pozitiv i-a iesit testul la jegos... https://www.facebook.com/scoalaautodorina - Scoala Auto Dorina. https://www.facebook.com/autodorina
Postat 03 Octombrie 2022, 12:08 de cristianteofil
Ramane cum am zis: legislatia rutiera e o p*rcarie!
,,În urma accidentului, patru persoane au ajuns la spital, însă doar una a rămas internată."Fac pariu ca persoana care a ramas internata va declara ca i-a venit rau, vertij si asa s-a accidentat, nicio legatura cu accidentul rutier! OUG 195/2002 republicata ,,Articolul 79(1) Conducătorii de vehicule implicați într-un accident de circulație în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor și/sau alte pagube materiale sunt obligați:[....] litera(b) să se prezinte la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.” Art. 79 a fost modificat de pct. 22 al art. I din OUG nr.69 din 28.06.2007, publicată în M.Of.nr. 443 din 29.06.2007. P.S. Care era URGENTA care a impus modificarea si acordarea termenului de gratie de 24 de ore? De ce nu 12? Sau 6? Jmekerii stiu de ce e nevoie de 24 de ore!
Postat 03 Octombrie 2022, 10:24 de pinonel
.
Ma vad nevoit sa intervin desi nu aveam chef dar pinonel scrie din nou prostii si unii mai mult ca sigur il vor crede. Legea nu iti da dreptul sa te prezinti in 24 de ore daca ai facut un accident cu victime...asta e si motivul pentru care autorul de mai sus a fost retinut...dăăăă. Pe de alta parte, daca esti un drogat, mai mult ca sigur stii ca acele substante raman mai mult timp in organism, iar in cazul in care te urci la volan, te urci cu buna stiinta si iti asumi riscul acela. Care drogat are impresia ca dupa 2-3 zile e curat? Tu, pinonel? Mai invata. Rezidual sau nu, in organism se afla substanta...cocaina in cazul asta. Capisci, sau trebuie desenat?
Postat 03 Octombrie 2022, 08:59 de DanD
Cam mare marjă de profit au la auto Dorina
Dacă băiatul proprietarului are o asemenea mașină. Nu credeam să fie așa profitabilă afacerea. Frumos... Cu banii lor iau avocat bun și precis că scapă cu suspendare cel mult.
Postat 03 Octombrie 2022, 06:51 de Vio_427
Lucrurile au fost intentionat complicate...
... de politicieni! Amintiti-va de cazul orban de la pnl, cand era ministrul transporturilor. A lovit o tanara si s-a prezentat la melitie a doua zi! De ce? Pt. ca legea ii dadea dreptul sa se prezinte intr-un interval de 24 de ora de la data comiterii faptei. Si daca era in coma alcoolica, dupa 24 de ore alcoolemia i-a iesit 0. Cu drogurile iar este o p*rcarie. Ai consumat sambata, te opreste garcea marti si iesi pozitiv. Nu esti sub influenta, n-ai mai consumat, esti ,,rezidual", dar nu-l intereseaza nici pe garcea, nici pe parchetar, puscaria te mananca! Sunt curios cum vor aborda chestiunea domnii Doseanu, Ursuta, etc, cel care-l va reprezenta pe beizadea!
Postat 03 Octombrie 2022, 05:39 de pinonel
Ai de PLM
Felicitări pt reușită Dorin, și Felicitări părinților pt educat. Trăiește-ți viata acuma , când părinții nu o sa mai fie o sa fi exact boschetar. Inca odată Felicitări părinților pt educație.
Postat 03 Octombrie 2022, 01:01 de Sandu2100
Ruda
Rudele care I au învatat cum se fac afaceri. Maine alta zi. alta întamplare și îl vezi acasă în câteva zile.Lumea uita. Parca mai era unul în Italia ce spune acum ca e afectat la cap de la droguri și nu piste răspunde. Băiatul fotbalistului Gi..... Io....
Postat 02 Octombrie 2022, 21:51 de Feliciana
......
Cata MIZERIE a facut? Nah...ia scoateti-l basma curata. Ca nu a facut nimic, are drepturi. Sa vedem care se baga in kk pt el?
Postat 02 Octombrie 2022, 21:40 de Christa
Fin
Nu cumva ruda. fin. 2.15. Am citit undeva ca mulți polițiști își fac la pensie scoli de șoferi. Nu ei. in fata e altcineva. Un paravan.
Postat 02 Octombrie 2022, 21:21 de Feliciana
hit and run
Pentru astfel de fatalai jegosi care lovesc si fug, in aceste situatii ar fi de bun simt si firesc ca urmatoarele masuri sa se ia in secunda doi, fara nicio birocratie: 1. Confiscarea masinii; 2. Anularea permisului de conducere; 3. Interzicerea de a mai conduce altceva in afara de bicicleta pe teritoriul tarii, vreodata; 4. Inchisoare cu executare pana la despagubirea la leut a tuturor daunelor umane si materiale provocate. Dar cum legile acestea inepte actuale sunt facute exact pentru a scapa beizadelele si pe acesti jegosi, o solutie ar fi sa-ti faci dreptate acolo, in strada, la fata locului, cu orice iti pica in mana.
Postat 02 Octombrie 2022, 21:19 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON