URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Noiembrie 2012, 09:28

Şmecheriile de campanie ale lui Radu Ţîrle, motiv de gâlceavă între liberali şi ARD-işti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Se spune că în dragoste şi război totul e posibil. În politică, însă, perversiunile întrec limite greu de imaginat.

După ce a trecut de la liberali la PDL-işti motivând că face acest fapt pentru binele comunităţii (modernizarea aeroportului pe care nu a reuşit să o ducă la bun sfârşit) şi a pierdut zdrobitor în faţa lor la alegerile pentru Consiliul Judeţean, Radu Ţîrle îşi face, acum, campania electorală folosindu-se taman de liderii contracandidaţilor!

Pliant cu dichis

În speranţa că o să rupă cât mai multe voturi de la contracandidatul principal din partea USL pe Colegiu, Cristian Bodea, PDL-istul Radu Ţîrle, candidatul Alianţei România Dreaptă pe Colegiul 2 Senat (Aleşd-Beiuş-Ştei) le împarte presupuşilor săi alegători fluturaşi în care apare susţinut chiar de liberali.

"Radu Ţîrle este un om care poate schimba lucrurile, care va gestiona puterea în interesul bihorenilor", apare Ilie Bolojan cu un citat din aprilie 2008. "Pentru Radu Ţîrle administraţia este un lucru sfânt", zicea, tot atunci, şi Cornel Popa.

24 pliant.jpgAşa cum e trecut pe pliant (foto), citatele au fost publicate fix înainte de campania pentru alegerile locale de acum 4 ani, pe când Ţîrle candida - şi a şi câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean - ca PNL-ist. Fluturaşul enumeră, între funcţiile politice şi diplomatice ale lui Ţîrle, şi calităţile care-l recomandă senator, între care aceea că este licenţiat în teologie şi că are masterat şi doctorat în psihologie. Gestul său a stârnit, însă, dezgust în mediul politic local.

"De rahat"

În vreme ce principalul contracandidat al lui Ţîrle pe colegiu, liberalul Cristian Bodea i-a reproşat - pe Facebook - PDL-istului că gestul său e "de rahat" şi că "îşi bate joc de oameni", ceea ce nu se face, cu atât mai mult cu cât se dă bisericos, primarul Ilie Bolojan, a catalogat, sec, gestul fostului său coleg de partid ca fiind "incorect".

Refuzând să intre în detalii, Bolojan a spus că afirmaţiile le-a făcut într-un cu totul alt context, în 2008, şi acum Ţîrle nu avea dreptul să le folosească, din moment ce, ca fost preşedinte al Consiliului Judeţean, nu a demonstrat că are calităţile enumerate. "Dacă am făcut asemenea declaraţii, acestea au fost date înainte ca domnul Ţîrle să-şi dea testul în administraţia publică. Din păcate, dânsul a căzut acest test. Azi, acele declaraţii nu mai au nicio valoare", a spus Bolojan.

Tunul pe Bolojan

Poziţia primarului i-a deranjat pe liderii ARD, care au reacţionat. Într-un comunicat transmis duminică seară, Biroul de presă al ARD reproduce citatele de pe pliantul lui Ţîrle, dar, în loc să explice de ce au ales să se folosească de liberali, se leagă strict de declaraţiile lui Bolojan, insinuând că nu se poate pune preţ pe ele, fără să scoată un cuvânt despre acuzele de fond.

"După cum se ştie, azi, primarul liberal al Oradiei "garantează" din nou pentru candidaţi precum Ioan Cupşa, Florica Cherecheş, Sonia Drăghici, Valeriu Boeriu sau Florian Bodog alături de care surâde angelic de pe toate panourile publicitare şi în toate ziarele locale", arată documentul. "Trebuie, desigur, să înţelegem de aici că toţi aceşti candidaţi "vor gestiona puterea în interesul bihorenilor", pentru că "aşa ne garantează" colegul de alianţă al domnilor Ion Iliescu şi Adrian Năstase. Pentru că este membru USL, Ilie Bolojan îşi arogă dreptul să stea alături de colegii săi de alianţă şi să ceară electoratului "un vot pentru Oradea"", mai menţionează comunicatul citat.

PDL-iştii spun că Bolojan "aruncă vorbe goale, mai ales când pretinde despre sine că nu i-a minţit niciodată" pe orădeni. "Electoratul are acum dreptul să se întrebe: dacă în 2012, declaraţiile din 2008 ale colegilor domnului Gigi Becali "nu mai au nici o valoare" (aşa cum îi asigură însuşi primarul Oradiei) este posibil ca garanţiile de azi ale lui Ilie Bolojan să devină doar vorbe în vânt, peste un an ori peste patru", încheie reprezentanţii ARD.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Strigator la cer!
Soc,fac bani pe banda rulanta! http://wp.me/p2EYag-P http://wp.me/p2EYag-4
Postat 05 Decembrie 2012, 14:43 de radu
Punctul 5,de bifat:
Pe ravasul cu pricina (fluturas,flyer) trebuie bifat inca un punct (5): INFECT,chiar SUPERINFECT!
Postat 19 Noiembrie 2012, 18:45 de gyorgy tozser
cum prosteste usl\'ul
Asta numiti voi smecherie? dar cum se numeste aparitia lui bolojan pe afisele si bannerele celor care candideaza la camera deputatilor si la senat? aia nu e smecherie? incearca sa prosteasca oradenii degeaba..... dar aparitia lui crin? aia ce e? ar trebui sa le fie rusine pentru felul in care se prezinta si incearca sa adune voturi, primaria nu are legatura cu alegerile din decembrie
Postat 19 Noiembrie 2012, 16:45 de ofelia
bravo tirle
Foarte buna initiativa lui Tirle, nu a facut decat sa reia cuvintele lui Bolojan si a lui Popa, daca ei si-au dat cuvantul atunci ar trebui sa aiba curajul sa recunoasca ca Tirle e drept si ca nu promite asa doar de dragul de a promite.
Postat 19 Noiembrie 2012, 16:12 de camelia
jos usl
Domnule Bolojan, daca atunci ati sustinut un om, ar trebui sa aveti coloana vertebrala si sa sustineti in continuare oamenii pe care i-ati sustinut! daca ati spus atunci ca este un om in care aveti incredere ati putea sa va pastrati punctul de vedere indiferent de coloana vertebrala.
Postat 19 Noiembrie 2012, 15:28 de mariana
usl=mizerie
Va meritati soarta jegosilor! Numai cum vreti voi sa fie? Cand era omul vostru era bine, acum ca nu mai e nu e bine! Va dati cu stangul in dreptu;l! Vai s-amar de voi!!!! Bine a facut Tirle!!!
Postat 19 Noiembrie 2012, 14:51 de iuda
oare?
Oare nu merita ce li se intampla? Daca unul dintre ei ar fi facut asa ceva, era un gest laudabbil!!! Foarte bine a facut Tirle. Si in plus...a mintit ceva? A declarat ceva ce nu era adevarat??? Nu! Erau exact cuvintele acelor oameni!!!!!
Postat 19 Noiembrie 2012, 14:49 de aladeen
iar au sarit pedistii din corturi
postati mizerii, pedisti nenorociti, cu atata veti ramane!
Postat 19 Noiembrie 2012, 13:41 de sergiu
@Carp
Da, pe Bodea mai repede decat pe Gavrila Ghilea - "oameni ca tine" mare afacerist in relatia cu statul pe care tot el il reprezenta. In locul lui mi-ar fi rusine sa imi arat fata dar sa mai si candidez cu sloganul asta mincinos. Mai repede e Bodea om ca mine, ca tine, ca oricine, decat Ghilea.
Postat 19 Noiembrie 2012, 12:06 de Cristi
Grea e politica asta pentru unii
Când a minţit Bolojan ? În 2008 sau acum, în 2012 ? Conjunctura alegerilor îl face să se răzgândească ? Dacă erau împreună atunci Tîrle ar fi fost bun, iar dacă e la ceilalţi atunci e rău !?! Penibil e Tarzan, mai bine tăcea ca şi Băsescu atunci când îşi lingea rănile după referendum. Pe de altă parte ... pe cine aţi vedea parlamentar ? Pe Bodea ? Pe Facebook probabil ?
Postat 19 Noiembrie 2012, 11:41 de Carp III
SA NE IASA PASENTA
Chiar semnele noastre electorale spun totul despre noi: ARD incadrat intr-o inimioara , sugereaza romanilor ca acum o sa le arda si inima , ca destul au fost arsi la buzunare, care acum sunt doar petice, nici nu se mai pot repara.
Postat 19 Noiembrie 2012, 10:50 de (ARD=PDL) & USL
Care ,,smecherie", minciuna primarului ?!
Singura ,,smecherie" este minciuna/minciunile primarului, un om cu adevarat marunt, bicisnic ! Ce primar poate fi daca, vorba unuia, ,,minte precum respira" ?
Postat 19 Noiembrie 2012, 10:21 de petru
aoleu
@s.:1. Aoleu/ce sa ma fac Doamne eu/Se marita Mona mea....2. Branconier, branconier 3. Tricotez, dau cu mopul_a cum fac si sarmale 4. Heil Kamarad 5. Ham ham ham 6. 1+1=4 GARANTAT BASE'', Guvernatorul Romaniei
Postat 19 Noiembrie 2012, 10:17 de TDS
Bolovane, uiti de la mana pan' la gura ?
Bravo, bolovane, esti un adevarat usl-ist, minti precum respiri ! Daca si copiezi precum minti, atunci locul tau e undeva acolo sus si scapam naibii de tine ! Zi, cand ai mintit ? Cand il laudai pe popa ? Sau acum, in ,,actualul context", cand te ,,dezici'' si scuipi unde lingeai ieri ? Iuda, ce mai....
Postat 19 Noiembrie 2012, 10:15 de Oradean
spune-mi cu cine te infatesti ca sa iti spun cine esti !
Sa nu iutam ca actualul primas al orasului (Bolojan) garanteaza si pentru ceilalti candidati ai USL-ului din care face parte , adica : preacinstiltu Petru FILIP, seful oltenilor Liviu DRAGNEA cu parasuta lui, plagiatorul Po(a)nta cu pupila lui, delatorul si turnatorul Felix, si alte parasute maneliste, specimene cu care s-a infratit in drumul spre putere, ciolan.
Postat 19 Noiembrie 2012, 10:12 de s.
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON