URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Aprilie 2013, 12:41

Şef nou la Protecţia Consumatorilor: Are 29 de ani şi e şef de lucrări la Universitate (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a fost instalat, joi, în funcţie de subprefectul Cristian Bitea şi de Cristian Nicula, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Nord-Vest Cluj.

Giani Cătălin Bura, în vârstă de 29 de ani, a fost instalat într-o scurtă festivitate desfăşurată într-unul dintre birourile instituţiei, în prezenţa câtorva angajaţi.

Cel care a dat citire ordinului de numire în funcţie, emis de preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor ca urmare a câştigării unui concurs, a fost subprefectul Cristian Bitea, care a mulţumit fostului şef al CJPC Bihor, Traian Bejan, pentru activitate şi s-a arătat încrezător cu privire la integrarea noului şef în colectiv.

"Sper că veţi avea plăcerea să colaboraţi şi să vă desfăşuraţi activitatea în prezenţa unui cadru didactic universitar cu o bună pregătire profesională şi care va încerca să transfere cunoştinţele teoretice pe o activitate aplicată. E un sector de activitate în care atât legislaţia primară cât şi cea secundară sunt foarte detaliate, pe care va trebui să o abordaţi atât în interesul performanţei instituţiei, cât şi al cetăţenilor care sunt preocupaţi din ce în ce mai mult şi pun accent pe calitatea produselor alimentare sau nealimentare", li s-a adresat comisarilor prezenţi Cristian Bitea.

La rândul său, Giani Bura a mulţumit angajaţilor CJPC care au venit să îl încurajeze la instalare şi, într-o scurtă prezentare, a punctat că este bihorean get-beget, din Beiuş, că locuieşte în Oradea de 10 ani, iar în prezent este cadru universitar.

Bura este absolvent al specializării Controlul şi expertiza produselor alimentare din cadrul Facultăţii de Protecţia Mediului din Oradea, iar în 2011 a obţinut titlul de doctor în medicină veterinară la Universitatea de Ţtiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. În prezent este şef lucrări la Facultatea de Protecţie a Mediului, titular al disciplinei "Analiza riscurilor în industria alimentară".

"Vă asigur că voi ţine seama de sfaturile primite astăzi şi voi pune în prim plan problemele cetăţenilor. În al doilea rând îmi propun ca împreună cu colegii mei, prin toate acţiunile pe care o să le desfăşurăm, să creştem încrederea consumatorilor în această instituţie, să desfăşurăm acţiuni de educare a cetăţenilor privind drepturile pe care le au în calitate de consumatori, şi activităţi de supraveghere a pieţei produselor şi serviciilor destinate consumatorilor bihoreni", a declarat Bura.

Cristian Nicula, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Nord-Vest Cluj, l-a felicitat pe tânărul director pentru "această promovare", decalrându-şi convingerea că se va pune rapid la curent cu activitatea "foarte diversificată" a instituţiei şi că va identifica porblemele care vor apărea în teritoriu. "Tinereţea domnului Bura şi experienţa dumneavoastră, sunt convins că vor face casă bună", a spus Nicula.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
eugen tuty
casa de piatra
Postat 07 Iulie 2013, 20:48 de tuty eugen
pt TRIFAN
nu e corect să te iei de fizicul omului
Postat 05 Aprilie 2013, 11:05 de bulă
Porc
Ce bucalat e in obrajori, rotofeiul , cred ca e vegetarian.Numele lui : Giani Bura , ce frumos suna, acest * rotofei e alesul .
Postat 05 Aprilie 2013, 09:59 de Adascalitei Trifan
BRAVOS
ASA SE CINSTEŞTE EI LA INSTALARE - DIN BELŞUG, FĂRĂ JENĂ, DOAR E MOSTRE, PROBE, CE DREK! ABIA AŞTEPT SĂ VĂD CUM O SE MĂNÂNCE MAI APOI...
Postat 05 Aprilie 2013, 01:12 de ADINA
BUNA
Giani, chiar ii baiat bun si hotarat, bafta in noua functie!
Postat 04 Aprilie 2013, 22:04 de Anonimus
Bara
Revine incet, incet unchiu Bara, nu mai poate direct, da are nepoti si neamuri destule pentru a le plasa in posturi de unde pot fi manevrate cu usurinta!
Postat 04 Aprilie 2013, 14:11 de sfPetru
PFA
Cod Unic de Identificare: 29725767 Nr. Registrul Comertului: F05/622/2012 Bura Giani Catalin PFA Mai exista? Daca da, out! Altfel, vine tanti ANI si......
Postat 04 Aprilie 2013, 13:04 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON