URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Mai 2023, 15:50

Se leapădă sau nu Bolojan de Abrudan și Negrean? Reacția liderului PNL Bihor la scandalurile din învățământ

Se leapădă sau nu Bolojan de Abrudan și Negrean? Reacția liderului PNL Bihor la scandalurile din învățământ Ilie Bolojan, alături de actualul șef al IȘJ Bihor, Horea Abrudan. Foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Presat de opoziția locală din PSD și USR să se „lepede” de șeful liberal al Inspectoratului Școlar Județean, Horea Abrudan, acuzat „fie de incompetență, fie de complicitate” la tentativa de fraudare a unui concurs, precum și de directorul Colegiului Partenie Cosma, Daniel Negrean, și el tot membru PNL, cercetat fiindcă a impus o colectă de bani pentru festivitatea de absolvire, liderul liberalilor bihoreni a reacționat abia miercuri, afirmând că „respinge astfel de practici”.

„Evit să încurc lucrurile”

Solicitat de BIHOREANUL să-și prezinte poziția ca președinte al PNL Bihor față de situația celor doi membri de partid, Ilie Bolojan a declarat, la finalul unei conferințe de presă susținute la sediul Consiliului Județean Bihor, că până acum nu și-a exprimat o opinie pe tema scandalurilor ai căror protagoniști sunt Abrudan și Negrean deoarece „încerc să evit să încurc lucrurile, pentru că apoi nu mai știm ce facem”.

Bolojan a precizat, însă, că atât ca lider al PNL Bihor, cât și ca președinte al CJ Bihor, „resping orice fel de chestiuni care țin de vreun concurs aranjat”.

„N-am cum să încurajez asemenea chestiuni, am suferit destul de mult din cauza unor astfel de chestiuni și m-am luptat cu ele, dar nici nu am cum să răspund eu sau altcineva de eventualele probleme în alte zone (n.r. – instituții)”, a spus el.

Liderul liberalilor bihoreni a adăugat, cu trimitere la faptul că dosarul fraudării concursului pentru directorii de școli de anul trecut, că „este un proces pe rol și nu e o practică să comentăm procesele pe rol”.

„Trebuie văzut cum se va termina acest proces, iar cei care se vor dovedi vinovați sigur vor plăti”, a punctat Bolojan.

Demisia sau demiterea

Așa cum BIHOREANUL a scris, șeful IȘJ Bihor, Horea Abrudan, este acuzat că anul trecut ar fi permis fostei șefe a Casei Corpului Didactic, Mioara Țigan, să-l „ajute” pe unul dintre candidații la funcțiile de directori de școli, Sorin Cuc, aceasta încercând să determine falsificarea evaluării lucrării acestuia chiar în sala de examinare, iar apoi ar fi înlocuit-o în timp ce o avea în custodie, contrar procedurilor.

De menționat că în urma unei anchete a DNA Oradea, Țigan și Cuc au fost trimiși în judecată, nu și Abrudan, în legătură cu care procurorii au concluzionat că nu ar fi contribuit la fraudă.

Pe de altă parte, BIHOREANUL a dezvăluit că Daniel Negrean, directorul Colegiului Economic Partenie Cosma, fost șef al IȘJ în urmă cu mai mulți ani, a impus elevilor care încheie studiile în această promoție să cotizeze cu bani pentru o festivitate de absolvire fastuoasă, care ar costa peste 10.000 euro, amenințând că tinerii care nu contribuie cu bani își vor primi diplomele „prin gard”.

Atât PSD Bihor, cât și USR Bihor au cerut demisia ori demiterea celor doi șefi de instituții didactice, ambele formațiuni acuzând PNL Bihor că i-ar proteja.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON