URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Octombrie 2024, 19:22

Se deschide și în Sânmartin un centru pentru colectare gratuită a deșeurilor voluminoase. Este al 12-lea din Bihor, până acum (FOTO)

Se deschide și în Sânmartin un centru pentru colectare gratuită a deșeurilor voluminoase. Este al 12-lea din Bihor, până acum (FOTO) sursa foto Consiliul Județean Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O nouă platformă pentru colectarea gratuită a deșeurilor de mari dimensiuni se deschide vineri în Sânmartin, pentru locuitorii acestei comune și cei din Hidișelu de Sus, urmând să aibă un program de funcționare în fiecare zi de vineri între orele 10:00 – 18:00.

Platforma a fost amenajată nu departe de stadionul comunal din Sânmartin, șoferii putându-se orienta după Google Maps - https://maps.app.goo.gl/zLEEBAyteEYPikJb9.

Centrul est gestionat de operatorul de salubritate RER, iar accesul va fi permis doar vehiculelor cu sarcina utilă maximă de 1,5 tone, identificarea cetățenilor urmând să se facă pe baza cărții de identitate.

Bihorenii au deja la dispoziție 11 astfel de platforme în diverse zone ale județului pentru depozitarea deșeurilor mari, în Aleșd, Beiuș, Marghita, Salonta, Vadu Crișului, Bratca, Ceica, Sântandrei, Tileagd, Oșorhei și Sânmartin, toate construite printr-un program al Consiliului Județean Bihor și al ADI Ecolect Gropu, după modelul celor două centre similare din Oradea.

Fiecare centru este dotat cu 12 containere de mari dimensiuni pentru colectarea separată a deșeurilor precum materiale textile, bunuri reutilizabile, metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, electrice/electrocasnice/electronice, materiale plastice, hârtie/carton, lemn/mobilier, vegetale, resturi din construcţii şi deşeuri cu conţinut periculos.

Platformele fac parte dintr-o rețea de 32 de centre care vor fi date în folosință în întregul județ Bihor, pentru a încuraja bihorenii să depoziteze și să contribuie la reciclarea deșeurilor mari, prin depunerea lor în aceste centre, evitându-se astfel și depozitarea ilegală a deșeurilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@kp
Tu, daca ai fi actionar si ai putea dicta regulile, nu ai face tot posibilul sa-ti maximizezi profitul?
Postat 04 Octombrie 2024, 15:34 de pinonel
KP
Iti pute gura.
Postat 04 Octombrie 2024, 14:29 de Sandu2100
Deșeurile voluminoase trebuie colectate de la domiciliul oamenilor.
Ce mare scofală face "mafia gunoaielor" bihorene, dacă îi obligă pe cei ce vor să se scape de tot felul de lucruri mari și vechi, să angajeze pe cineva cu mașină potrivită, care să le ridice obiectele respective de acasă de la om și să le transporte până la centrul de colectare ?!? Astfel de centre de colectare, cum e plină Europa civilizată și nebirtineză, au rolul de a colecta obiecte până la 25-30 kg cel mult. Celelalte, cum ar fi televizoare vechi, frigidere, mobilier și alte deșeuri de dimensiuni și greutăți mai mari, se ridică de la oameni în baza unui calendar și a unei înscrieri online sau telefonice. În China spre exemplu, cea atât de dezavuată de Occident pentru că acolo conduce partidul comunist, cei care nu mai au nevoie de unele bunuri din locuință deschid aplicația WeChat, dedicată oricărui tip de serviciu public sau privat, făcând o solicitare cu specificațiile dorite ... apoi, conform datelor de confirmare (în acest caz al secțiunii deșeurilor din partea asociației de locatari), chinezul deschide doar ușa și niște lucrători scot obiectele respective și le cară rapid către marile stații de procesare a deșeurilor din zona respectivă. Așadar, ce se face în Bihor este tipic un rezultat al incompetenței și imposturii birtinezilor, care în loc să facă lucrurile să funcționeze simplu și repede pentru cetățeni, le complică dublând efortul ridicării, colectării și prelucrării deșeurilor. Adevăratele gunoaie, care pun "carul înaintea boilor" și se laudă apoi că ei sunt din același neam cu inteligența artificială, se găsesc în tribul birtinezilor, nu acasă la orădeni și bihoreni.
Postat 04 Octombrie 2024, 11:16 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON