URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 August 2012, 10:31

Şcolile din Bihor au primit banii pentru achiziţia de mobilier pentru clasa zero

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bihor, Claudiu Damian, Ministerul Educaţiei a trimis, în total, 728.000 lei pentru ca şcolile din Bihor să poată fi dotate cu mobilier specific pentru clasa zero.

"La nivelul judeţului Bihor au fost alocaţi 728.000 lei pentru achiziţia de mobilier special, adică scaun şi măsuţă reglabilă, astfel că elevii din Bihor vor avea la dispoziţie spaţii şi mobilier pentru noile clase zero. De asemenea şi cadrele didactice care le vor preda vor fi pregătite, urmând ca acestea să treacă prin două sesiuni speciale de formare: în perioada 27-31 august, respectiv 3-7 septembrie", a declarat Damian.

Acesta a mai specificat că la nivelul judeţului există cinci experţi formatori: patru pentru Limba Română şi unul la Limba Maghiara, care pregătesc, la rândul lor, cadrele didactice care se vor ocupa de elevii claselor pregătitoare.

"În total, avem 260 de clase amenajate în 139 de unităţi şcolare. Totodată, judeţul Bihor are la dispoziţie 260 de învăţători, suficienţi pentru a preda la clasa pregătitoare. Dintre aceştia, 133 s-au înscris în prima etapă de formare, iar pentru a doua etapă de formare s-au înscris 127", a mai punctat Damian.

Banii alocaţi de la Minister pentru achizitia de mobilier au fost viraţi în conturile ISJ vineri, 24 august, iar Inspectoratul a distribuit aceste sume în cursul zilei de luni pentru a plăti mobilierul deja achiziţionat.

Potrivit statisticilori ISJ Bihor, începând din 10 septembrie, 3.640 de copii proveniţi din ciclul de învăţământ preşcolar ar urma să devină elevi în clasa pregătitoare din şcolile bihorene, dar este posibil ca, până la începutul anului şcolar, numărul să crească.

În Bihor, niciunul dintre elevii recenzaţi iarna trecută de instituţiile şcolare nu a rămas neînscris în clasa zero.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
PSD si drepturile lor
Bai prostule asta cu drepturile psd`ului, uite ce dorel si-au tras psd`istii pe post de adjunct la ISJ. Unul care in afara de lipit afise si smenuri nu s-a remarcat cu absolut nimic in invatamant. Vai de capul vostru!
Postat 31 August 2012, 14:28 de Abraham Lincoln
nulitati politice
Stimate Ionut, ce drepturi sa ceara psd-ul? Credeti ca psd'ul are oameni mai competenti decat pnl-ul sau pdl-ul? Toti sint o apa si un pamant. Non valori. Nulitati oportuniste PSD+PNL+PDL. Eu n-am nevoie de culoare politica in invatamant. Eu am nevoie de profesionisti. S-au mai schimbat directorii in invatamant pe criterii politice – o mare, mare greseala; dar ce fac astia acum e bataie de joc. Eu ma simt umilit. O sa vin cu exemple concrete si le voi dezvalui presei. Domnilor din inspectorat si dumneavoastra, noii directori incompetenti, aveti zilele numerate. Incepeti numaratoarea inversa.
Postat 30 August 2012, 22:37 de nicu
negrean
Negrean taie si spinzura. Crin nu mai e nici predemitele Romaniei, PNL e in minoritate in USL, iar la Bihor PNL-istii domina ca directori si inspectori de scoli. Revoltati-va PSD-isti si cereti-va drepturile !!! Nu se poate.
Postat 30 August 2012, 17:39 de ionut
continuare
la Tinca a mai schimbat o super directoare implicata in zeci de activitati pe doamna Madear, vine si acolo o "competenta" de-a lui Negrean. O sa se intoarca astea impotriva ta astea. Nu esti mai brez ca coruptul de Luca!!! toti o apa si-un pamant!!! Dar te dai marele cinstit , noroc ca nu te mai crede nimeni
Postat 30 August 2012, 17:30 de delia
asa e
asa e la Cantemir noua directoare e o nulitate
Postat 30 August 2012, 17:01 de adinush
tinca
cum iti permiti Negrean sa o schimbi pe directoarea de la S08 Cantemir? care a facut ceva pentru scoala aia a pus-o la punct. ce nu are carnet de liberala asta e criteriul pe care se pun directorii si inspectorii? Vai si amar. Schimba toate deciziile de numire din oras si judet pana la concurs altfel vom iesi in presa si vom face publice abuzurile tale. Si nu uita ca ai scheleti in dulap. Poate o sa iasa la lumina.
Postat 30 August 2012, 16:59 de delia
"un...in post mare"
Dar crede cineva in integritatea si competenta lui negrean ?
Postat 30 August 2012, 16:56 de mishu
chiar
verificati ca toate bancile s-au facut cu aceeasi firma al carui sef e un prieten de-al lui Negrean. Coruptie !!!!!!!!!!!
Postat 30 August 2012, 16:13 de ildiko
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON